Az egészséghez vezető út
és jóléthez
App store rating

Az egészséghez vezető út
és jóléthez

Főszerepben a spenót – tippek zöld ételekre a Dine4Fit csoportból

Nagycsütörtökön – vagy más néven Zöld csütörtökön – (természetesen máskor is) számos érdekes szokás volt megfigyelhető – zárt Facebook-csoportjainkból pedig tudjuk, hogy ezeket továbbra is betartják.

Természetesen azokra fogunk összpontosítani, amik az ételekkel kapcsolatosak.

A nap elnevezéséhez hűen a színnek logikusan zöldnek kell lennie, ami a konyhában általában spenótot vagy friss zöld tavaszi növényeket jelent. Valószínű mindenki emlékszik még a tipikus húsvéti töltelékre, amiben látszik a zöld petrezselyemlevél, (Csehországban a férfiak pedig valószínűleg a különleges zöld sörre, amelyet egyes sörfőzdék erre az alkalomra főznek).

Köszöntjük Önöket a mai, kissé rendhagyó cikkünkben a blogunkon, ahol fotókon keresztül szeretnénk meghívni Önöket a zárt Facebook csoportunkba.

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

V hlavní roli špenát - tipy na zelená jídla ze skupiny Kalorických Tabulek

Miért olyan különlegesek az ételtippek a csoportunkban?

Azért, mert általában nem csak fotót és leírást tartalmaznak, hanem magát a receptet is, és ami a legfontosabb, a Dine4Fit alkalmazás képernyőképét is, amelyen azonnal láthatják, hogy az adott étel mennyi kalóriát tartalmaz, és hogy az egyes tápanyagok milyen arányban képviseltetik magukat benne.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Dine4fit.hu

27.5.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Az archívumból

Ételadagok mérése a kéz segítségével

Lassan hozzánk is eljut a külföldön ismert egyszerű módszer, hogy a kezünk segítségével mérjük ki a tányérunkra az ételadagokat.

Hányszor fordult elő Önökkel, hogy elmentek egy étterembe, és nem tudták megsaccolni sem, hogy valójában mennyit ettek, hogy azt korrektül feljegyezhessék a Dine4Fit alkalmazásba?

Nemrég beszéltünk erről a sógrommal. Úgyhogy ezért jött létre ez a cikk.

Kapcsolódó cikkek

Veronika Mayová: Nem kívánt gondolatok – fogyókúrás törekvéseink csendes szabotőrei

PMeglátogatott egy nő. A szemében fáradtság és amolyan csendes belenyugvás látszódott.

Én már mindent kipróbáltam. És semmi sem működik. Maga az utolsó reményen,“ – vallotta be.

Fitt jóízűen: Gyors cottage kenőkrém és barna rozskenyér

Még ha rohanásban is vagyunk (munka, gyerekek, család, sport, idő saját magunkra), és nem tudjuk, mit csináljunk először, akkor egy kiegyensúlyozott étkezéssel kényeztethetjük magunkat.

Mint szinte mindenki, én is igyekszem a lehető legkevesebb időt a konyhában tölteni, és ennek a sikernek a kulcs a tervezés és az egyszerű receptek.

Veronika Mayová: Másokkal hasonlítják össze magukat? Lehet, hogy ezzel csak ártanak a saját erőfeszítéseiknek!

Összehasonlítás. Gyorsan, és automatikusan történik – másokat figyelünk, hogyan élnek, hogyan esznek, hogyan fogyókúráznak, hogyan edzenek, mit csinálnak…

És tudat alatt összehasonlítjuk az életüket a sajátunkkal.

A kalóriákról másként: Történelmi tévhitek az ételekkel kapcsolatban

Amikor egy könyvben azt olvassák, hogy a király egy ablaküvegnek támaszkodik a 10. században, akkor világosan látszik, hogy a szerző ismeri a történelmet. És ugyanez a helyzet az ételekkel is.

Mintha egy ilyen könyvben azt írták volna, hogy IV. Károly király a rántott húshoz krumplit evett, és azt majonézzel ízesítette. Hagyom most egy , hogy találgassanak…

Salsa, dip, pesto, chutney (csatni), szószok – mik a különbségek köztük?

Az ételek ízesítésére nem csak a fűszereket és gyógynövényeket kell figyelembe venni. Az ókortól kezdve az emberek különféle keverékekkel ízesítették ételeiket, amelyeknek az összetevői lehetnek zöldségek, gyógynövények, olajok, méz, erdei gyümölcsök, gyümölcsök, tej, hall stb. is.

A ma ismert szószok később hasonló keverékekből születtek. És nemcsak a tormás, bélszínes, paradicsomos, hanem a meleg indiai szószok is. Vagy az olasz szószok, mint pl. a bolognai.

Bárhol elérhető, ahol szükség van rájuk

Kalóriatáblázatok elérhetők online, telefonon, táblagépen és okosórákon, például a Garmin és az Apple Watch készülékeken.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner