Andrea Mokrejšová: Öt hiba, amire figyelnünk kell az újévi fogadalmak betartásakor
Az újévi fogyókúrás tippekkel mindenkinek tele van a hócipője.
Ez a cikk azoknak szól, akik januártól többet szeretnének mozogni és egészségesebben akarnak étkezni.
A közelmúltban a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével cseh felhasználók csoportjában, ahol a Dine4Fit felhasználók nem csak a beállításokkal kapcsolatos tanácsokat adnak egymásnak, megjelent egy érdekes recept.
És mivel a recept valóban nem a szokásos figyelmet kapta, a csoport több tagja pedig nagy lelkesedéssel azonnal ki is próbálta, úgy döntöttünk, hogy mi is közzétesszük – itt a blogunkon.
A finom és egyszerű recept szerzője Andrea Ondová, egy bálos anyuka, aki 27 kg-ot fogyott le úgy, hogy csupán odafigyelt az étrendjére. Nézzük most meg a receptet, ami szó szerint mánia lett a kis csoportunkban. Az egyik hétvégén ezt az egyszerűsített lepényt (frgal) rengeteg Dine4Fit felhasználó kipróbálta (legalábbis a közzétett fotók alapján). És nem spóroltak a dicsérő szavakkal.
Hogyan csináljuk?
Két tortilla (teljes kiőrlésű vagy klasszikus)
Túrós töltelék
Tegyük a tortillát egy kör alakú tortaformáb (melyet sütőpapírral kibéleltünk). A túrót mixeljük össze a tojással, a proteinnel és a cikóriasziruppal, majd tegyük a tortillára.
Mákos töltelék
A mákot addig főzzük a tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha már kihűlt, tegyük rá a túrós töltelékre. Ízlésünk szerint házi lekvárral/dzsemmel/gyümölccsel kombinálhatjuk.
Morzsa (a tetejére szórni)
A morzsa hozzávalóit villával vagy a kezünkkel dolgozzuk el morzsalékosra, ne álljon össze! Ezt szórjuk rá egyenletesen a töltelékkel fedett lepény tetejére. Végül tegyük a sütőbe, és 180°C-on körülbelül 50 percig sütjük.
A Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével cseh felhasználók csoportjában számos ízvariációban találhatunk receptötleteket a tortilla lepényhez.
Mivel nagyon szeretem a cseh konyhát, ezért mindig igyekszem az eredeti klasszikus recepteken könnyíteni, és táplálóbb formát kihozni belőlük. És mivel a sütemények szerelmese vagyok, a friss levegőn sétálva támadt az az ötletem, hogy a könnyített lepényt tortillából kellene elkészíteni, amit mindenki a saját ízlése szerint készítheti el és díszítheti, amivel szeretné, mert ugye az sehol sincs megszabva, hogy pontosan miből és hogyan kell elkészíteni. És valójában még jobban is élvezem, mert akik már kipróbálták a receptemet, azok igazán csodálatos ötletekkel rukkoltak elő. Minden egyes darab, amit bárki is készít el, teljesen egyedi tud lenni.
Andrea bevallotta, hogy őt magát is meglepte az ekkora visszhang. És mink többiek pedig alig várjuk, hogy újra kitaláljon valami jót.
Mivel mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy klasszikus lepény (frgal), ezért szórakozásból szavazást indítottunk a cseh csoportunkban az étel elnevezésével kapcsolatban. Érdekes elnevezések születek (tortál, frgtila, trgál, torgál, tortigál, frgilla, frgátor, torgál és sok más), de természetesen tiszteletben tartottuk és tartjuk, hogy a szerző meghagyta az Ő saját eredeti elnevezését – tortilla lepény (tortilla frgál).
Andreával abban is egyetértettünk, hogy ha az ember a Dine4Fit alkalmazásnak köszönhetően megérti, hogy hogyan kell egy menüt összeállítani, és milyen ételeket kell előnyben részesíteni, akkor szó szerint játszadozhat, és így eszméletlen dolgokat is ki lehet találni.
Az újévi fogyókúrás tippekkel mindenkinek tele van a hócipője.
Ez a cikk azoknak szól, akik januártól többet szeretnének mozogni és egészségesebben akarnak étkezni.
Folytassa az olvasást 3.1.2024
Szépen megtervezték az edzéseket és a diétákat, izgatottak, hogy újra belevághatnak, majd reggel azzal az érzéssel ébrednek, hogy egy egész lócsorda futott át Önökön az éjszaka folyamán?
Itt van „moribundus“! Mi legyen?
Folytassa az olvasást 21.1.2025
Amikor az ügyfeleim azt kérdezik, hol és hogyan kezdjék megváltoztatni az étkezési szokásaik, hogy karcsúak és egészségesek legyenek, a válaszom mindig ugyanaz: kiegyensúlyozott étrenddel.
Gyakran tapasztalom, hogy az emberek hajlamosak kihagyni az alapokat, és hajlamosak belevágni az étrendek bonyolultságaiba és részleteibe. Ezzel kihagyják a lényeget, és nincsenek tudatában az étrendjük alapvető hibáival, ami időveszteséghez, akaratvesztéshez, energiapazarláshoz és anyagi veszteséghez vezet.
Folytassa az olvasást 15.1.2025
Milyen sikerben volt ma részük? Milyen jó élményük volt ma? Min tudtak ma nevetni egy jót? Mi tette ma Önöket boldoggá? Miért hálásak ma?
Minden kérdésre tudnak válaszolni? Ha IGEN, gratulálok, valószínűleg tudják, hogyan kell hálásnak lenni.
Folytassa az olvasást 8.1.2025
A karácsony az öröm, a nyugalom és – valljuk be – az étkezések ünnepe.
Táplálkozási szakértőként minden hagyományos finomságot megeszek, de csak ésszel és annak tudatában, hogy az elégedett test kulcsa nem a szigorú szabályokban, hanem az egész éves egyensúlyban rejlik.
Folytassa az olvasást 1.1.2025
Amikor fogyni próbálunk, vagy csak megtartani a súlyunkat, a karácsonyi ünnepek általában az aggodalommal és izgatott várakozással telnek, hogy mi is lesz vajon az extra lakomázás után.
Tekintsék meg hét tippemet, amelyeket eredetileg csak az ügyfeleimnek készítettem. Hiszem, hogy segít az ünnepek nyugodt eltöltésében, annak ellenére, hogy most másként tesznek, mint amit évek óta megszoktak.
Folytassa az olvasást 25.12.2024