17.1.2024 Dine4fit.hu

Andrea Ondová: Hogyan készítsünk tortilla lepényt (frgál)– finom édes étel, tele fehérjével és kalciummal, pár perc alatt elkészíthetjük

A közelmúltban a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével cseh felhasználók csoportjában, ahol a Dine4Fit felhasználók nem csak a beállításokkal kapcsolatos tanácsokat adnak egymásnak, megjelent egy érdekes recept.

És mivel a recept valóban nem a szokásos figyelmet kapta, a csoport több tagja pedig nagy lelkesedéssel azonnal ki is próbálta, úgy döntöttünk, hogy mi is közzétesszük – itt a blogunkon.

A finom és egyszerű recept szerzője Andrea Ondová, egy bálos anyuka, aki 27 kg-ot fogyott le úgy, hogy csupán odafigyelt az étrendjére. Nézzük most meg a receptet, ami szó szerint mánia lett a kis csoportunkban. Az egyik hétvégén ezt az egyszerűsített lepényt (frgal) rengeteg Dine4Fit felhasználó kipróbálta (legalábbis a közzétett fotók alapján). És nem spóroltak a dicsérő szavakkal.

Andrea Ondová: Jak se dělá tortilla frgál – chutný sladký pokrm plný bílkovin a vápníku hotový za pár minut

Hogyan csináljuk?

Tortilla lepény recept (két darab lepényre)

Két tortilla (teljes kiőrlésű vagy klasszikus)

Túrós töltelék

  • 2 lágy túró
  • 2 tojás
  • 1 mérőkanálnyi protein (vaníliás)
  • 50 g cikória szirup az édesítéshez

Tegyük a tortillát egy kör alakú tortaformáb (melyet sütőpapírral kibéleltünk). A túrót mixeljük össze a tojással, a proteinnel és a cikóriasziruppal, majd tegyük a tortillára.

Mákos töltelék

  • 80 g mák
  • 250 ml tej
  • 30 g cikória szirup

A mákot addig főzzük a tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha már kihűlt, tegyük rá a túrós töltelékre. Ízlésünk szerint házi lekvárral/dzsemmel/gyümölccsel kombinálhatjuk.

Morzsa (a tetejére szórni)

  • Zabpehely 60 g
  • Vaj 30 g
  • Édesítőszer
  • Apróra vágott, vagy darált dió

A morzsa hozzávalóit villával vagy a kezünkkel dolgozzuk el morzsalékosra, ne álljon össze! Ezt szórjuk rá egyenletesen a töltelékkel fedett lepény tetejére. Végül tegyük a sütőbe, és 180°C-on körülbelül 50 percig sütjük.

A Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével cseh felhasználók csoportjában számos ízvariációban találhatunk receptötleteket a tortilla lepényhez.

Andrea Ondová: Jak se dělá tortilla frgál – chutný sladký pokrm plný bílkovin a vápníku hotový za pár minut

Mit mond Andrea a receptje sikeréről, és mi az, ami inspirálta őt?

Mivel nagyon szeretem a cseh konyhát, ezért mindig igyekszem az eredeti klasszikus recepteken könnyíteni, és táplálóbb formát kihozni belőlük. És mivel a sütemények szerelmese vagyok, a friss levegőn sétálva támadt az az ötletem, hogy a könnyített lepényt tortillából kellene elkészíteni, amit mindenki a saját ízlése szerint készítheti el és díszítheti, amivel szeretné, mert ugye az sehol sincs megszabva, hogy pontosan miből és hogyan kell elkészíteni. És valójában még jobban is élvezem, mert akik már kipróbálták a receptemet, azok igazán csodálatos ötletekkel rukkoltak elő. Minden egyes darab, amit bárki is készít el, teljesen egyedi tud lenni.

Andrea bevallotta, hogy őt magát is meglepte az ekkora visszhang. És mink többiek pedig alig várjuk, hogy újra kitaláljon valami jót.

Érdekesség

Mivel mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy klasszikus lepény (frgal), ezért szórakozásból szavazást indítottunk a cseh csoportunkban az étel elnevezésével kapcsolatban. Érdekes elnevezések születek (tortál, frgtila, trgál, torgál, tortigál, frgilla, frgátor, torgál és sok más), de természetesen tiszteletben tartottuk és tartjuk, hogy a szerző meghagyta az Ő saját eredeti elnevezését – tortilla lepény (tortilla frgál).

Andreával abban is egyetértettünk, hogy ha az ember a Dine4Fit alkalmazásnak köszönhetően megérti, hogy hogyan kell egy menüt összeállítani, és milyen ételeket kell előnyben részesíteni, akkor szó szerint játszadozhat, és így eszméletlen dolgokat is ki lehet találni.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Az alvás hatása a fogyókúrára

17.1.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja

Egyszer volt, hol nem volt – annak idején, még mielőtt megismertem volna a Dine4Fit alkalmazást, különféle diétákat próbáltam ki, mint mindenki más, aki a fogyással próbálkozik.

Akkoriban (hála istennek) még nem google-ztam, így mindent kipróbáltam, amit a különböző magazinokban találtam: szétválasztó diéta, pékáruk mellőzése, köretek mellőzése, utolsó étkezés 17 órakor…

Az egész cikk 24.7.2024 0

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Az egész cikk 18.7.2024 0