29.6.2023 Dine4fit.hu

Eliška figyelmeztet: Ne hasonlítsák össze magukat! A közösségi oldalakon lévő fotók gyakran csak illúziók

A szimpatikus Eliškával a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével cseh nyelvű csoportban “találkoztunk”, ahol vicces összehasonlítást osztott meg fotóiról, amelyeket közvetlenül egymás után készített. Az alakja azonban mindegyiken egészen másképpen nézett ki.

Arra akart rámutatni, hogy az internetes világ gyakran megtévesztő a fényképek miatt, amiket egyes emberek feltöltenek. Leginkább a népszerű közösségi hálózatokon találkozhatunk ilyenekkel.

A posztjára érkezett pozitív hozzászólások után a fiatal anyuka úgy döntött, hogy nyilvánosan fogja felhívni a figyelmet ezekre az illúziókra, amelyeknek az emberek már egészségtelenül behódolnak. Többek között hasonlatok segítségével teszi mindezt. Önök is láthatják (lásd lentebb), hogy nem csak a beállítás számít, hanem az apró részletek is (pl. hogyan “vesszük fel” a bugyit). És mindez nem csak az alakról szól.

Ellie varuje: Nesrovnávejte se! Fotky na sociálních sítích jsou jeden velký podvod

„Az influencerek sokszor egy tökéletesen berendezett nappaliban tálalják elénk az életüket, ahol van egy rendes gyerek, aki szeret rajzolni, és van egy állandóan kisminkelt, mosolygós, szépen öltözött anyuka. A dohányzóasztalon véletlenül egy világmárkás kézitáska van letéve, mert ez olyan mindennapos dolog, ami minden embernek van otthon” – ezen a gondolaton éppen egy olyan nő nevet, aki abba a generációba tartozik, akire az internet már korai gyermekkortól hatással van.

Eliška figyelmeztet

Ezekelőtt nagyon elégedetlen voltam magammal, amiatt is, hogy az Instagramon állandóan belebukkantam valami tökéletes “nőbe”, akinek bár van három gyereke, és gyakran van pizza vagy valami édesség is a “storyban”, de mégis úgy néz ki, mint egy istennő. És mivel tudom, hogy sok nő szenved ezektől az érzésektől egy olyan időszakban, amikor az internet tele van “tökéletes fotókkal”, és ez hatással lehet akár a mentális egészségünkre is, azt tanácsolom: Ne hasonlítsák össze magukat! Az Instagram (és más közösségi hálózatok) egy nagy átverés, amit mi csak „fake”-nek nevezük.

Valószínűleg sokan tudják már ezt, de mégis állandóan fel kell rá hívni a figyelmet. Ezért is készítettem a fenti két fotót – amelyek két másodperc különbséggel készültek. És ez csak a legkevesebb. A smink, a fényviszonyok és a sokszor a retusálás is szerepet játszik, amiket számos alkalmazásban gyorsan és egyszerűen elérhetünk. Egy tökéletes fotó, amely úgy néz ki, mint egy pillanatkép, akár több órán át is készülhet! Nézzék az arcról készült fotót.

Eliška varuje: Nesrovnávejte se! Fotky na sociálních sítích jsou často jen iluze

Nagyon szeretném, ha a nők (különösen a fiatalabb lányok, akik az ilyen közösségi hálózatok világában élnek) elfelejtenének végre az ilyen jellegű bejegyzések iránti bizonytalanságot, és rájönnének, hogy ez többnyire csak egy illatosított sz*r (elnézést az őszinteségért).

Természetesen kell, hogy legyenek céljaink, és törekednünk kell arra, hogy elérjük a kitűzött eredményeket, de nem a saját lelki békénk árán.

Többet Eliškáról

Rendszeresen tesz közzé bejegyzéseket a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével cseh nyelvű csoportban (Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami), ahol a barátságos környezetet dicséri. “Nagyon jól érzem ott magam ” – mondja, és kihangsúlyozza, hogy tetszik neki, ahogy az adminisztrátorok irányítják a csoportot. Különösen nagyra értékeli az interneten elterjedt sértő és megalázó kommentek visszaszorítását, illetve azt, hogy ott az emberek dicsérhetik, bátoríthatják egymást. “Én magam is szeretek pozitív véleményeket írni azokról az éttermekről, ahol elégedett voltam, vagy megdicsérem a bolt ügyfélszolgálatát. De a életben gyakran látom a környezetemben, hogy az emberek általában csak panaszkodnak – és nem azt dicsérik, amivel elégedettek.” – osztja meg velünk tapasztalatát.

Tipp az étrendhez

Minden olvasónkat érdekli legalább egy kicsit az ételekkel kapcsolatos információ is. Eliškával bekukkantottunk a konyhájába is. „Szeretem édeseket sütni, és imádom a kuglófot. Nemrég tanultam meg saját magam elkészíteni. És mivel figyelni szoktuk a Dine4Fit alkalmazást, megpróbáltam elvenni egy kicsit a “problémás” összetevőkből, és a közönséges lisztet és a klasszikus cukrot egészségesebbre cserélni. És működik. Ne féljenek kísérletezni vagy akár ihletet meríteni a profilomon” – mondja nekünk. De erről talán legközelebb.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Egy kis szótár a modern kifejezésekhez: low carb, fresh, raw, paleo, fusion…

29.6.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek

Sok embernél nagyon nehéz feladat belevágni a fogyókúrába.

Azok, akik korábban már próbáltak fogyókúrázni, de nem jártak sikerrel, gyakran vádolják magukat ilyen kijelentésekkel, mint pl.: Sohasem fogok lefogyni, ez olyan családon belüli dolog, a génekben van stb.

Az egész cikk 1.5.2024 0

Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0