19.1.2022 Dine4fit.hu

Eszter: Hogyan ettem túl magam 24 kg mínuszig 11 hónap alatt

A mai átalakulást Eszter küldte el nekünk, aki a saját szavai szerint a Dine4Fit segítségével tudta elérni azt, amit évek óta hiába próbált: Egészségesen étkezni, és elérni az álmai alakját.

A rövid, de érdekes történetet egy recepttel fűszerezte meg felhasználónk. Olvassuk szavait:

Sokáig gondoltam azt, hogy nem vagyok annyira „nagy”. A fényképeken az ember úgy-ahogy be tud állni, a környezet általában kedvez is, főleg ha baba is van… De megnéztem a fényképeken azokat a pillanatokat. Ott az ember nem tudja elrejteni. Akkor jöttem rá, hogy tényleg „nagy“ vagyok, és nem férek bele a nadrágomba sem. A fogyókúra körüli maratonfutásom tizenöt éves korom óta tart, emellett pedig átestem egy étkezési zavaron is. Legalacsonyabb súlyom 41 kg volt, ezt követően egészen 62 kg-ra híztam – és ekkor kezdődött. Minden nap csak káposztából készített zsírfogyasztó leveseket ettem. Nem fogytam semmit.

Ester: Jak jsem se prožrala k úbytku 24 kg za 11 měsíců

A fogyás csak a főiskolán jelentkezett, amikor az életmódváltozás és a pénzhiány játszotta a főszerepet (általában csak kiflit és hasonló dolgokat ettem). Aztán találtam magamnak egy barátot, akivel a mai napig együtt vagyok, és elkezdtem egyre többet enni – rendszeres vacsorák, esti vendégségek, és hirtelen 72kg voltam. Tehát a fogyókúrát ismét az elejéről kezdhettem. Személyre szabott étrend, amivel egyébként további 6kg-t híztam. Még a tojást is mértem, hogy pontosan 37g legyen, és én csak híztam. Hogyan lehetséges ez? Hiszen mindent 100%-osan betartok. Mindenhol azt írták, hogy fejben dől el, én pedig akarom, és továbbra is megteszek mindent, hogy lefogyjak.

Syrečkový tatarák podle Ester

sajtos tatár

Kétségbeesetten rendeltem magamnak keto diétát, így a napi bevitel 500 kcal volt. Ha valamikor megnyaltam egy kanalat is pluszba, kiköptem, és kiöblítettem a számat is utána. Teljesen fanatikus voltam, de lefogytam kb. 8 kg-ot. Most már tudom, hogy csak víz volt, és lefogytam volna akkor is, ha csak almát és egy teát ettem volna minden nap.

Intermezzo – tatár recept

  • A sajtokat durvára reszeljük, vágunk egy kevés fehér/lila hagymát, egy teáskanál ketchup, egy teáskanál mustár. Ha pikánsra vágyom, akkor teszek hozzá egy kevés dijoni mustárt, majd őrölt köménnyel és néha szárított pirospaprikával fűszerezem. Teljesen szárazzal. A köret pirítós toast szelet.

Az edzőm javaslatára nyirokmasszázsra jártam. Állítólag túlságosan vizesedtem (és hogy ez nem zsír, hanem víz). A masszázsokért kiadott négyezer korona után kiderült, hogy nem voltam vizes. És hogy valóban zsír volt. Eljutottam a low carb-ig, amivel semmit sem fogytam. De nem foglalkoztam vele többet – államvizsga, költözés, új munkahely. Azután teherbe estem. Öt hónapnyi rosszullét és hányinger eredménye mínusz 5 kg-ot jelentett. Kezdetekben 75 kg voltam, és a szülés előtti súlyom, kérem szépen, így is 105 kg volt. És szinte semmit sem ettem – csak lipánek-et (info: túrós desszert), fantát, és kiflit… Hát persze, most már tudom, hogy semmilyen fehérje, csak szénhidrátok, cukrok, és zsírok.

  • Nem szerettem a társaságot, az embereket, de csak a mérlegen lévő szám miatt. Én nem láttam magamat olyan nagynak.

A szülés után elég hamar elkezdtem sportolni, majd az első nagyobb torna alkalmával megsérült a porckorongom – és mindennek vége lett. Én, a 96 kilómmal depresszióba estem, hogy nem nézhetek én így ki, és nem lehetek ilyen súlyos. Hajlandó lettem volna bármit megtenni, de nem tudtam, hogy mit tegyek. Igen, a lényeg az volt, hogy a lányom elégedett legyen, de ha az anyukája nem elégedett, akkor ő sem lesz az.

 satay s arašídovou omáčkou

satay földimogyorós mártással

Intermezzo – földimogyorós satay lazaccal/csirkével recept:

  • Olajon megpirítjuk a sárgarépát, burgonyát, fokhagymát, és hagymát. Majd hozzáadom a fűszereket (1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál garam masala, 1 teáskanál kurkuma), hagyjuk egy kicsit illatozni. Öntsük fel paradicsommal (konzerv) és húslével/vízzel (kb. 200 ml). Hagyjuk főni kb. 30 percet. Mixeljük össze, adjunk hozzá mogyoróvajat és kókusztejet, vagy kókuszkrémet. Az egészet mixeljük össze ismét. Halmártással/szójaszósszal ízesítjük, ízlés szerint adhatunk hozzá nád-/kókuszcukrot. Köretnek legjobb választás a rizs. Díszíthetjük mogyoróval, chili paprikával, petrezselyemmel/korianderrel. Bonyolult ételnek tűnik, de egy órán belül elkészíthető és fogyasztható, és nekünk ez 2 napra is elég.

És akkor eljött. Tizenöt év után végre rájöttem, hogyan is működik ez az egész. A Dine4Fit alkalmazásnak köszönhetően a mérlegen most 69 kg vagyok – és mindez 11 hónap alatt, amikor az elején még 93 kg voltam.

Hat éven át nem volt a súlyom 70 kg alatt. És ez nagy áldozatot követelt, sok pénzt emésztett fel, és összességében sok erőt is! Most el tudtam érni ÉTELLEL. A lényeg az egyensúlyon volt, és főleg a mennyiségen. És ami a legfontosabb, hogy teljesen másképpen tekintek az ételre, és hogy ez már örökre a fejemben lesz.

Számomra a Dine4Fit az éhezéstől és az evés megtagadásától való megszabadulást jelenti. Ha önök is meg akarnak szabadulni ezektől, akkor töltsék le a Dine4Fit alkalmazást.

Összegzés:
Legnagyobb súly: 105 kg
Jelenlegi súly: 69 kg
Kor: még egy darabig: 29 év
Magasság: 171 cm

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Andrea Ondová: Hogyan készítsünk tortilla lepényt (frgál)– finom édes étel, tele fehérjével és kalciummal, pár perc alatt elkészíthetjük

19.1.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0