18.4.2023 Dine4fit.hu

Eva (55 éves): az első 2 kiló egy hónap alatt ment le – és ez nagyon felbátorított

Gyakran és örömmel mutatunk be csodálatos nőket és férfiakat, akik hajlandóak megosztani történeteiket a Dine4Fit-tel.

Nemcsak annak örülünk, hogy hajlandóak néhány mondatot írni magukról, hanem annak is, amikor sokan írnak nekünk, mekkora motivációt jelentenek ezek a történetek a számukra.

Már egy ideje csodáljuk a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportunk többi tagjával együtt Éva asszony egyszerű, de táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott étkezési javaslatait. 25 éven át gondozónőként dolgozott, most pedig szakács az iskolai menzán.Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

És mivel a Dine4Fit alkalmazásunk segítségével leadott 15 kilogrammnyi felesleget, a fogyókúrával kapcsolatos tapasztalatairól is megkérdeztük.

Olvassuk hát szavait:

Az elmúlt tizenöt évben kipróbáltam különböző diétákat, tornákat, beleértve az edzőtermet, korlátoztam bizonyos ételeket, ráadásul az ötvenes éveimben még a futást is kipróbáltam. Sajnos egészségügyi problémák miatt, amikhez háromszor műtéti beavatkozásra is szükség volt, már a torna sem ment úgy, mint előtte.

Viszont mindig fogytam pár kilót, amit pillanatok alatt visszaszedtem. Ma már tudom, hogy az volt a bajom, hogy helytelenül étkeztem. És amíg az ember nem dönti el fejben, hogy mit akar, és tesz is érte valamit, addig ez nem fog működni.

A fordulópont nálam egy találkozás volt Kačka Vrankovával. Most már tudom, hogy ő a felelős az új ruhatáramért, így nem tudom, hogy megköszönjem-e neki, vagy küldjem el a számlákat (nevetés). De nem volt olyan egyszerű. Amikor elmagyarázta nekem, hogyan használja a Dine4Fit alkalmazást – összeállítja, feljegyzi, meghallgattam ugyan, és elismertem, hogy a fogyókúra jót tett neki, de azt mondta magamban, hogy ezt ugyan NEM. Ez nem nekem való. De egy idő után elkezdte piszkálni a gondolataimat, és végül 2021 októberében bejelentkeztem az alkalmazásba.

Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

Az első két hétben szidtam magam amiatt, hogy mibe kezdtem bele, de idővel már nem okozott gondot az étrend összeállítása, elsősorban a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoport támogatásának és tanácsainak köszönhetően.

Az első két kiló már egy hónap után lement. És ez nagyon felbuzdított. A legjobban azt szeretem, hogy elég kinyitni a hűtőt, használni a fantáziánkat, és kész is van az étel. Egy idő után, amikor a környezetünkben is észreveszik, hogy karcsúbbak lettünk, egy újabb motivációt jelent a folytatáshoz és a kitartásra.

Az elején a célom az volt, hogy 85 kg-ról 75 kg-ra lefogyjak. Amikor ezt elértem, azt mondtam magamnak, hogy leadom még azt az 5 kg-ot is. Most 70 kg vagyok, nem fogyókúrázok tovább, csak tartom a súlyom. Általában mérem az ételeimet, mégha idővel az ember már meg is tudja saccolni.

Amikor a tüdőgyógyász (asztmás vagyok) azt mondja nekem, hogy az éves kontroll után nagyon jók az eredményeim, és az asszisztens pedig elnézést kér, hogy rossz súly van beírva a kartonomban, az duplán boldoggá tesz.

Majdnem ötvenöt évesen nem várok semmilyen csodákat. Kicsit repedezett a bőröm, a hasam a három műtét után nem olyan, mint huszonévesen, de elégedett vagyok. És a legjobban a nagyobbik unokám (6 éves) dicséretének örültem, amikor azt mondta nekem, hogy “nagyikám, jó csaj vagy”.

A végén még azt szeretném kihangsúlyozni, hogy az embernek meg kell tanulnia kedvelni önmagát. Ez nagyon fontos. Tudnia kell megdicsérni, és boldoggá tenni önmagát. Nagy köszönet jár a Dine4Fit-nek, a csoport minden rendes és tisztességes tagjának – sokukat már barátomnak tekintem.

Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

Mindenkinek kívánom, hogy elérje álmai súlyát. És legyünk kedvesek és rendesek egymáshoz. Szép napot kívánok mindenkinek, Éva.

P. S: Mindig is zavart, hogy nagyobb mellbőséggel áldott meg a természet, de mostanra kicsit összement…

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Eszter: Hogyan ettem túl magam 24 kg mínuszig 11 hónap alatt

18.4.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0