18.4.2023 Dine4fit.hu

Eva (55 éves): az első 2 kiló egy hónap alatt ment le – és ez nagyon felbátorított

Gyakran és örömmel mutatunk be csodálatos nőket és férfiakat, akik hajlandóak megosztani történeteiket a Dine4Fit-tel.

Nemcsak annak örülünk, hogy hajlandóak néhány mondatot írni magukról, hanem annak is, amikor sokan írnak nekünk, mekkora motivációt jelentenek ezek a történetek a számukra.

Már egy ideje csodáljuk a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportunk többi tagjával együtt Éva asszony egyszerű, de táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott étkezési javaslatait. 25 éven át gondozónőként dolgozott, most pedig szakács az iskolai menzán.Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

És mivel a Dine4Fit alkalmazásunk segítségével leadott 15 kilogrammnyi felesleget, a fogyókúrával kapcsolatos tapasztalatairól is megkérdeztük.

Olvassuk hát szavait:

Az elmúlt tizenöt évben kipróbáltam különböző diétákat, tornákat, beleértve az edzőtermet, korlátoztam bizonyos ételeket, ráadásul az ötvenes éveimben még a futást is kipróbáltam. Sajnos egészségügyi problémák miatt, amikhez háromszor műtéti beavatkozásra is szükség volt, már a torna sem ment úgy, mint előtte.

Viszont mindig fogytam pár kilót, amit pillanatok alatt visszaszedtem. Ma már tudom, hogy az volt a bajom, hogy helytelenül étkeztem. És amíg az ember nem dönti el fejben, hogy mit akar, és tesz is érte valamit, addig ez nem fog működni.

A fordulópont nálam egy találkozás volt Kačka Vrankovával. Most már tudom, hogy ő a felelős az új ruhatáramért, így nem tudom, hogy megköszönjem-e neki, vagy küldjem el a számlákat (nevetés). De nem volt olyan egyszerű. Amikor elmagyarázta nekem, hogyan használja a Dine4Fit alkalmazást – összeállítja, feljegyzi, meghallgattam ugyan, és elismertem, hogy a fogyókúra jót tett neki, de azt mondta magamban, hogy ezt ugyan NEM. Ez nem nekem való. De egy idő után elkezdte piszkálni a gondolataimat, és végül 2021 októberében bejelentkeztem az alkalmazásba.

Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

Az első két hétben szidtam magam amiatt, hogy mibe kezdtem bele, de idővel már nem okozott gondot az étrend összeállítása, elsősorban a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoport támogatásának és tanácsainak köszönhetően.

Az első két kiló már egy hónap után lement. És ez nagyon felbuzdított. A legjobban azt szeretem, hogy elég kinyitni a hűtőt, használni a fantáziánkat, és kész is van az étel. Egy idő után, amikor a környezetünkben is észreveszik, hogy karcsúbbak lettünk, egy újabb motivációt jelent a folytatáshoz és a kitartásra.

Az elején a célom az volt, hogy 85 kg-ról 75 kg-ra lefogyjak. Amikor ezt elértem, azt mondtam magamnak, hogy leadom még azt az 5 kg-ot is. Most 70 kg vagyok, nem fogyókúrázok tovább, csak tartom a súlyom. Általában mérem az ételeimet, mégha idővel az ember már meg is tudja saccolni.

Amikor a tüdőgyógyász (asztmás vagyok) azt mondja nekem, hogy az éves kontroll után nagyon jók az eredményeim, és az asszisztens pedig elnézést kér, hogy rossz súly van beírva a kartonomban, az duplán boldoggá tesz.

Majdnem ötvenöt évesen nem várok semmilyen csodákat. Kicsit repedezett a bőröm, a hasam a három műtét után nem olyan, mint huszonévesen, de elégedett vagyok. És a legjobban a nagyobbik unokám (6 éves) dicséretének örültem, amikor azt mondta nekem, hogy “nagyikám, jó csaj vagy”.

A végén még azt szeretném kihangsúlyozni, hogy az embernek meg kell tanulnia kedvelni önmagát. Ez nagyon fontos. Tudnia kell megdicsérni, és boldoggá tenni önmagát. Nagy köszönet jár a Dine4Fit-nek, a csoport minden rendes és tisztességes tagjának – sokukat már barátomnak tekintem.

Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

Mindenkinek kívánom, hogy elérje álmai súlyát. És legyünk kedvesek és rendesek egymáshoz. Szép napot kívánok mindenkinek, Éva.

P. S: Mindig is zavart, hogy nagyobb mellbőséggel áldott meg a természet, de mostanra kicsit összement…

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Tippek és trükkök a Dine4Fit alkalmazás helyes és hatékony használatához

18.4.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Élelmiszertechnológus és táplálkozási szakértő: Mennyit, és milyen zsírokat kellene naponta fogyasztani? Élelmiszertechnológus és táplálkozási szakértő: Mennyit, és milyen zsírokat kellene naponta fogyasztani?

Állandóan azon gondolkodom, hogy melyik makrotápanyagtól kellene jobban rettegni, a szénhidrátoktól vagy a zsíroktól.

Emlékszem még, amikor középiskolába jártam, és fogyni szerettem volna, akkor a zsírszegény étrend volt a sláger. Egyáltalán nem értettem a táplálkozáshoz, és így a zsír automatikusan „csúnya” szó lett nálam, és egyik napról a másikra szinte teljesen kiiktattam az étrendemből.

Az egész cikk 8.11.2023 0