13.8.2023 Dine4fit.hu

Le lehet fogyni edzés nélkül?

A fogyókúra azt jelenti, hogy elkezdünk sportolni és kevesebbet enni. Legalábbis sokan sajnos nagyon gyakran így gondolják.

És talán éppen ez az oka annak, hogy sokan hamar le is mondanak a fogyókúráról, még mielőtt igazán elkezdenék.

A fogyás azonban nem az edzőteremben ledolgozott órákat jelenti, és nem is a mindennapi, reggeli futás hat órakor munka előtt. A legfontosabb lépés az étrendre való odafigyelés, és az életmódra való összpontosítás – figyeljük, mit eszünk, hogyan eszünk, iszunk-e eleget, mit iszunk, hogyan alszunk, mennyi stressz ér minket az életben.

Co můžeme udělat pro lepší postavu ještě před tím, než se pustíme do cvičení?

Ez tehát sokak számára jó hír, hogy mozgás nélkül is le lehet fogyni. És nem csak a lustaságról, vagy a mozgástól való idegenkedésről beszélünk. Lehet ez sajnos betegség, lábadozás, vagy akár egy műtét utáni állapot.

Bármi legyen is az oka a mozgáshiánynak, nem kell várnunk a fogyókúrával. Önmagával az étrend változtatásával is menni fog. Persze vegyék figyelembe azt is, hogy az egész folyamat így valamivel tovább tarthat.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy jobb formában legyünk, még mielőtt elkezdenénk az edzést?

A fogyókúra bármely formájának közös nevezője a kalóriadeficit. A Dine4Fit pedig ehhez nagyon jó segítség tud lenni.

Az étkezés ugyanis a súlycsökkentés alfája és omegája.

De legyenek óvatosak. Sajnos mozgás nélkül akaratlanul is veszíthetünk az izomtömegből, ezért nagyon fontos odafigyelni a napi fehérjemennyiségre, és az összes szükséges makrotápanyag mennyiség bevitelére is. Ha betartjuk ezt az egyszerű szabályt, biztosan le fogunk fogyni. Valóban.

Jídlo je totiž alfou a omegou redukce váhy.

Ne feledjék, hogy ha a változást hosszú távon szeretnének élvezni, az étrend és az életmódra való odafigyelés nem korlátozhat minket benne. Életünk részévé kell válnia, ami boldoggá tesz minket.

És akkor mi a helyzet a mozgással?

Amennyiben tehetik, még ha csak egy kicsit is, kezdjék a sétával. A rendszeres séta képes csökkenti a testzsírszázalékot és a derékbőséget. Később, ha nem gátol benne semmi, érdemes lehet más típusú mozgásokon is gondolkodni. Az csak Önökön múlik, hogy melyik mozgást válasszák. Manapság már számtalan lehetőség közül lehet választani, és biztosan találnak olyat, amit kedvelni fognak, és feltölti önöket.

Sok sikert.

zhubnout můžeme, aniž bychom se hýbali

A szerkesztőség megjegyzése:

Ez a cikk a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével FB csoportban gyakran feltett kérdések alapján készült.

illusztrációs fotó: Egészségesen főzünk Leňával és Hellčával”

Hellča Vávrová
https://www.instagram.com/cobuduzasvarit

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Együnk csípős ételeket, vagy ne?

13.8.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben

Egy igazán hatékony (és több száz ügyfélen tesztelt) tippem az van Önök számára, ami véleményem szerint kulcsfontosságú a fogyókúra során. És nem csak a fogyókúra alatt!

Ez a javaslat, amelyiket a következő sorokban feltárok Önöknek és alaposan meg is védek, az első helyen áll abban az esetben is, ha valaki egészségesebben és kiegyensúlyozottabban szeretne étkezni, vagy csak meg akarja őrizni az alakját.

Az egész cikk 14.2.2024 0

Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat? Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat?

A mérleg a véletlen számok generátora. Az otthoni okos-mérleg nem pontos. Senki sem tudja pontosan megmérni magát.

Ilyen, és hasonló kijelentésekkel találkozunk állandóan. De ez azt jelenti, hogy nem tudjuk pontosabban nyomon követni az átalakulásunkat? Mit tudunk otthon nyomon követni?

Az egész cikk 7.2.2024 0