4.10.2023 Dine4fit.hu

Lukáš Práchenský a Dine4Fit alkalmazásról: Ha nálam működik a fogyókúra még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is menni fog!

Ma egy szimpatikus harcos – Lukáš történetét szeretnénk bemutatni, aki egészségügyi korlátai ellenére is azon dolgozik, hogy javítson az étrendjén és fizikai állapotán.

Annak ellenére, hogy 13 éve tolószékben ül, aktív életet él. Armwrestlinggel foglalkozik (karbirkózás) foglalkozik, és csupa optimista hangulatot áraszt maga körül.

Lukáš (született 1973-ban) saját elmondása szerint már ifjú korától küszködött a plusz kilókkal – többé-kevésbé sikertelenül. Tizenkilenc évesen azonban, amikor Kadaň-ból Mladá Boleslavba költözött, elkezdett foglalkozni a fitnesszel és az egészséges táplálkozással, így elég jól sikerült ellenőrzés alatt tartania a súlyát. Megnősült, normális családi életet élt, fuvarozással foglalkozott, és úgy tűnt, hogy minden rendben van.

A fordulópont a válás volt, amihez még jött egy súlyos betegség felfedezése 2010-ben. Ez a gerincvelőrák volt. Bár a gerincvelő daganatát sikeresen megműtötték, a rákból pedig remélhetőleg kigyógyult, Lukáš azóta is tolószékben ül.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

És itt kezdődik az Ő története a Dine4Fit-tel. Erről már ő maga beszél:

A tolószékben híztam 40 kg-t! Ez egy ijesztően nagy szám. Természetesen részben a okolhatók a pszichotróp szerek is, de a fő ok a helytelen táplálkozás volt. Rengeteg módszerrel próbáltam a fogyni, de csak a Dine4Fit tudott meggyőzni, ami megmutatta a helyes irányt. Két hónap alatt (2023.07.29-től 2023.09.29-ig) 7 kg-ot fogytam és több cm-nyi zsírt égettem el.

Mindenesetre nem áll szándékomban abbahagyni – beállítottam egy bizonyos kalóriadeficitet, és erősítő edzést is, mivel a tolószékesek cseh képviselője vagyok. És ami még fontos, sokat kardiózok.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

Az alkalmazás használatának első napjaiban főleg azon gondolkodtam, hogy milyen élelmiszereket fogok használni. A kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait már ismertem, ez előnyt jelentett. Erőnléti sportolóként vannak specifikus igényeim. Ráadásul 2-es típusú cukorbeteg vagyok, ezért a cukrot és az édes gyümölcsöket próbálom kiiktatni az étrendemből. Kerülöm a klasszikus szószos és zsíros húsos ételeket.

Természetesen eltartott egy ideig, míg sikerült kialakítanom az étrendemet, de találtam számos olyan ételt, ami ízlik, kiváló összetevőket tartalmaz, és jól is lakok tőle. Néha persze eszek valami kevésbé “egészségesebbet” is, de nálam az a szabály, hogy a Dine4Fit köröcskéi zöldek legyenek, ami valójában a siker lényege.

Ezzel a nyílt kijelentésemmel szeretném motiválni e cikk olvasóit. Nem csak azokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, hanem mindenki mást is: Ha nekem megy még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is biztosan menni fog. Csatlakozzanak a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoporthoz, ahol én is nagyszerű emberekre találtam, akik bátorítani és támaszt tudnak nyújtani.

fotó: saját archívum

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

A fagyasztó előnyei és hátrányai

4.10.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Eritrit, cikória szirup és flavdrops – előnyök és hátrányok dióhéjban Eritrit, cikória szirup és flavdrops – előnyök és hátrányok dióhéjban

Eritrit, cikória szirup, és flavdrops – népszerű édesítőszerek, különösen azok körében, akik odafigyelnek a napi bevitelre. És gyakran sokat vitatott édesítőszerek is egyben, mint minden más, ami a táplálkozással és a fogyókúrával kapcsolatos.

Semmi sem lehet csak fekete, vagy csak fehér, ezért jó tudni, hogy ezeknek az édesítőszereknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az egész cikk 3.7.2024 0