4.10.2023 Dine4fit.hu

Lukáš Práchenský a Dine4Fit alkalmazásról: Ha nálam működik a fogyókúra még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is menni fog!

Ma egy szimpatikus harcos – Lukáš történetét szeretnénk bemutatni, aki egészségügyi korlátai ellenére is azon dolgozik, hogy javítson az étrendjén és fizikai állapotán.

Annak ellenére, hogy 13 éve tolószékben ül, aktív életet él. Armwrestlinggel foglalkozik (karbirkózás) foglalkozik, és csupa optimista hangulatot áraszt maga körül.

Lukáš (született 1973-ban) saját elmondása szerint már ifjú korától küszködött a plusz kilókkal – többé-kevésbé sikertelenül. Tizenkilenc évesen azonban, amikor Kadaň-ból Mladá Boleslavba költözött, elkezdett foglalkozni a fitnesszel és az egészséges táplálkozással, így elég jól sikerült ellenőrzés alatt tartania a súlyát. Megnősült, normális családi életet élt, fuvarozással foglalkozott, és úgy tűnt, hogy minden rendben van.

A fordulópont a válás volt, amihez még jött egy súlyos betegség felfedezése 2010-ben. Ez a gerincvelőrák volt. Bár a gerincvelő daganatát sikeresen megműtötték, a rákból pedig remélhetőleg kigyógyult, Lukáš azóta is tolószékben ül.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

És itt kezdődik az Ő története a Dine4Fit-tel. Erről már ő maga beszél:

A tolószékben híztam 40 kg-t! Ez egy ijesztően nagy szám. Természetesen részben a okolhatók a pszichotróp szerek is, de a fő ok a helytelen táplálkozás volt. Rengeteg módszerrel próbáltam a fogyni, de csak a Dine4Fit tudott meggyőzni, ami megmutatta a helyes irányt. Két hónap alatt (2023.07.29-től 2023.09.29-ig) 7 kg-ot fogytam és több cm-nyi zsírt égettem el.

Mindenesetre nem áll szándékomban abbahagyni – beállítottam egy bizonyos kalóriadeficitet, és erősítő edzést is, mivel a tolószékesek cseh képviselője vagyok. És ami még fontos, sokat kardiózok.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

Az alkalmazás használatának első napjaiban főleg azon gondolkodtam, hogy milyen élelmiszereket fogok használni. A kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait már ismertem, ez előnyt jelentett. Erőnléti sportolóként vannak specifikus igényeim. Ráadásul 2-es típusú cukorbeteg vagyok, ezért a cukrot és az édes gyümölcsöket próbálom kiiktatni az étrendemből. Kerülöm a klasszikus szószos és zsíros húsos ételeket.

Természetesen eltartott egy ideig, míg sikerült kialakítanom az étrendemet, de találtam számos olyan ételt, ami ízlik, kiváló összetevőket tartalmaz, és jól is lakok tőle. Néha persze eszek valami kevésbé “egészségesebbet” is, de nálam az a szabály, hogy a Dine4Fit köröcskéi zöldek legyenek, ami valójában a siker lényege.

Ezzel a nyílt kijelentésemmel szeretném motiválni e cikk olvasóit. Nem csak azokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, hanem mindenki mást is: Ha nekem megy még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is biztosan menni fog. Csatlakozzanak a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoporthoz, ahol én is nagyszerű emberekre találtam, akik bátorítani és támaszt tudnak nyújtani.

fotó: saját archívum

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Tomáš Kiml: Hogyan (ne)bizonyítsák be az orvosnak, hogy nem tudnak lefogyni

4.10.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0

Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk

Sokan azt gondolják, hogy a fogyókúra egy büntetés, és azzal a gondolattal vágnak bele, hogy rettenetesen vissza kell fogniuk magukat, túlárazott fogyókúrás termékeket kell vásárolniuk, éhezniük kell, rengeteget kell mozogniuk és mindenről kedvenc ételükről le kell mondaniuk.

Valaki valóban így csinálja, de én nem rajongok érte. Az én filozófiám kicsit más: “Inkább lazábban, de fenntarthatóan.”

Az egész cikk 27.3.2024 0