28.2.2024 Dine4fit.hu

Bohumila: Mínusz 50 kg csupán az étrend és a Dine4Fit alkalmazás megfelelő beállításával

Már több mint egy éve, hogy megjelent a cikkem a blogon, és azt gondolom eljött az az idő, hogy leírjam, mi is történt azóta.

Amikor az első cikkemet írtam, 27 kg-ot fogytam. Mára ez pontosan mínusz 50 kg. Elértem a célomat.

Nem fogok hazudni, olykor-olykor átestem pár kisebb krízisen. Néhányszor előfordult, hogy elkezdtem küzdeni azért a számért, amit látni akartam volna a mérlegen, de nem tudtam felfogni és megérteni, hogy mi a reális, és mi nem.

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Ráadásul megfeledkeztem arról, hogy mennyit küzdöttem eddig, és néha feleslegesen idegeskedtem azon, hogy nem az elvárásaim szerint alakulnak a dolgok. Higgyék el, hogy a lelki állapotunk és az önmagunk iránti szeretet nagyon fontos a fogyókúránál, és szükség van arra is, hogy meg tudjuk magunkat dicsérni.

A Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban gyakran látok olyan bejegyzéseket, ahol az illető kétségbeesik, hogy a fogyás nem megy olyan jól és gyorsan, vagy csak stagnál a súlya, és a beállítások kalibrálása után sem változik semmi. Ha nincs hiba az alkalmazás beállításában és a jegyzetelésben, könnyen azt gondolhatjuk, hogy ez teljesen „felesleges erőfeszítés”.

Be kell látnunk, hogy a fogyókúra és az életmódváltás folyamata nagy kihívást jelent, és nem akarhatunk mindent egy csettintésre – a plusz kilókat sem egy nap alatt szedtük fel magunkra. És ha valóban hosszú távra tervezünk, akkor csak lassan és fokozatosan kellene haladnunk. Csak így fogjuk tudni elfogadni az új étkezési stílust és sajátunkként tekinteni rá, és továbbra is kitartani mellette.

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Azt mondhatom, hogy elképesztő így utólag végignézni az átalakulást – mind alkatilag, mind a szokásokat tekintve. Amikor elkezdtem, alkalmanként tartottam „cheat days” napot, amiket őrülten vártam. Pizza, gyros, chips és egyéb “falankság”. Mostanában pedig, amikort „cheat days” napot tervezek tartani, legtöbbször egy szelet húsra vágyok zöldségekkel és körettel.

Azt tapasztaltam, hogy a megszokottól eltérő ételek nincsenek jó hatással rám. Nehéznek, puffadtnak érzem magam, és összességében nem érzem jól magam. Ha valamit megkívánok, nem tagadom meg magamtól, de mindent csak ésszerű mértékben, hogy továbbra is jól érezzem magam.

De most térjünk vissza az alkatom átalakulásához. Annak ellenére, hogy majdnem egy embernyi súlyt sikerült leadnom, és a testem nagy részén a bőr elég jól össze tudott húzódni, kidomborodó hasam maradt túlnyúló megereszkedett bőrrel. Három gyerek után nincs min csodálkozni. Ebben nagy szerepet játszik a genetika, a bőr rugalmassága, a testmozgás, a diasztázis, és az izmok általános állapota. Az én esetemben valahogy el lehetett volna rejteni a megereszkedett bőrt az alsóneműben, azonban egyéb egészségügyi problémák miatt is szükséges volt az abdominoplasztika, amin 2023 szeptemberében estem át. 1100 g bőrt távolítottak el. Ezt ne vegyék reklámnak és megoldásnak a fogyókúrára. Ez tényleg egy komoly műtét, és minden ilyen beavatkozás életünk végéig hatással lesz a szervezetünkre. Ráadásul a hasi zsír nem is igazán számít.

Bohumila: Minus 50 kg pouze stravou a správným nastavením aplikace Kalorické Tabulky

Ha nagyobb túlsúllyal készülnek egy ilyen beavatkozásra, sokkal nagyobb kockázattal kell számolni a gyógyulás során. Nekem szerencsém volt, hogy a gyógyulás komolyabb problémák nélkül zajlott le, és mára szinte mindent csinálhatok. Mindenesetre a műtét számomra pozitív eredménnyel járt – már nem egy szürke egér vagyok, aki a szoba sarkában szégyenlősen bújik meg és abban a reménykedik, hogy senki sem figyel rá.

A Dine4Fit alkalmazásnak köszönhetően sikeresen túl vagyok a fogyókúrán, és most annak van itt az ideje, hogy fenntartsam a jelenlegi súlyomat. Egy kis összefoglaló a fogyókúráról: 127 kg-ról 77 kg-ra, mellbőség mínusz 33 cm, derékban mínusz 42 cm, hasnál mínusz 36 cm, csípőben mínusz 29 cm, combból mínusz 18 cm, és mínusz 11 cm a karban.

Összesen tehát mínusz 50 kg súlyban, és mínusz 169 cm a körfogatokban (csak étrenddel és az alkalmazás megfelelő beállításával). Próbálják ki a Dine4Fit alkalmazást, és ne féljenek az ételek mérésétől. Ha kidolgoznak egy saját rendszert, akkor a mérlegelés nem fog gondot okozni, és az eredmények miatt valóban megéri. Nemcsak a megjelenésük fog jó irányba változni, hanem az egészségi és a lelki állapotuk is kicsattanó formában lesz.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Táplálkozási javaslatok szoptató nők részére és a Dine4Fit alkalmazás helyes beállítása

28.2.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0