25.11.2022 Dine4fit.hu

Bohumila: A Dine4Fit egy olyan életstílus, amit nagyon élvezek

Bár évek óta követjük a Dine4Fit alkalmazás felhasználóinak történeteit, mindannyiszor azon csodálkozunk, mire képes az emberi elszántság.

Olvassák el Bohumila asszony történetét, aki 127 kg-mal kezdett bele a fogyókúrába három gyerekkel és egy rakás gyógyszerrel.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megoszthatom saját tapasztalataimat a Dine4Fit applikációjával kapcsolatban – válaszolt a szimpatikus háromgyermekes édesanya megkeresésünkre a beszámolójával kapcsolatban.

Bohumila: Kalorické Tabulky jsou životní styl, který mě velmi baví

“Sziasztok, a nevem Bohumila és el vagyok hízva” – így is bemutatkozhattam volna az év elején. Most még a súlycsökkentő fázisban vagyok, de az első mérföldkövön már túl vagyok, nevezetesen a 9-es számmal kezdődik a súlyom. Eddig 27 kg-ot fogytam. És még körülbelül 15-20 kg-ot szeretnék leadni. De vissza kellene mennem egészen az elejére.

Mindig is egy “nagy darab Valaš-i lány” voltam. Egyszer egy barátnőm azt mondta nekem: „Istenem, te nem vagy kövér, csak amolyan mindenhol nagy darab vagy.” Akkoriban ettől rosszul voltam, 40-42-es volt a méretem, és úgy éreztem magam, mint egy víziló. Ha akkor tudtam volna, hogy pár év múlva elérem az 50-52-es méretet!

Az első terhességem alatt kb. 22 kilót híztam. Körülbelül fél évvel a szülés után már majdnem az eredeti állapotban volt a súlyom, de aztán megőrült a szervezetem és két hónap alatt visszahíztam 20 kg-ot.

Hogyan lehetséges ez? Valószínűleg a hormonok, és a víz. Visszagondolva abban az időben elég keveset ettem. Felmerültek a női egészségügyi problémák, és csak néztem, ahogy egyre dagadok. Kétségbeesett voltam és depressziós. És még mindig nem tudtam, mi vár még rám.

Mivel az orvosok döntés elé állítottak – vagy azonnal próbálkozunk még egy gyerekkel, vagy minden elvész, így nem igazán maradt energiám, hogy az alakommal és a plusz kilókkal foglalkozzak.

  • Megkezdődött a küzdelem, hogy másodszor is anyává váljak, és a reggelimből egy marék gyógyszer lett.

Öt hosszú év után a második boldogságomat tartottam a karomban, és a táplálékkiegészítők bevezetése után úgy döntöttem, ideje végre valamit kezdeni magammal. Ezúttal már 122 kg-ot mutatott a mérleg, és úgy döntöttem, fizetek egy olyan étrendért, amit még szoptatás közben is be tudok tartani. Minden tökéletes volt. Amikor nagyjából 12 kg-ot fogytam, a súlyom stagnálni kezdett. Ráadásul még furcsán is éreztem magam.

  • A megérzésem beigazolódott – ismét terhes voltam. Így az étrendemet félretettem.

Váltakoztak a napjaim, volt, hogy napokig őrült étvágytalansággal küzdöttem, majd éppen ellenkezőleg, különleges ízvágyaim voltak, így nem foglalkoztam a fogyókúrával. A lányom születése után arra gondoltam, hogy megvárom a táplálékkiegészítők bevezetését és visszatérek z étrendemhez.

Akkoriban a legidősebb fiam kezdte kérdezgetni tőlem, hogy megint babát várok-e. Ettől összerázott a hideg, és rádöbbentem, mennyire szégyellhet engem szegénkém.

Azt mondtam magamnak, hogy nem mehet így tovább. Beállítottam magamnak a Dine4Fit alkalmazást, a szoptatást figyelembe véve kiszámoltam a szükséges bevitelemet, és nekivágtam az új utamnak, amiről már nem is áll szándékomban lemondani.

  1. március 8-án kezdtem el 127 kg-os súllyal. Becsületesen megmértem magam, lefotóztam és igyekeztem bezöldíteni a köröcskéket. Eleinte nagyon gyorsan ment, de nem a legjobban éreztem magam – gyakran dobogott a szívem, rosszul aludtam. Aggódva mentem el az orvoshoz, ahol pajzsmirigy túlműködés problémát fedeztek fel nálam.

Gyógyszert írtak fel, de az első napokban kicsit bevizesedtem, és megint felment pár kg. Ez lelkileg nagy csapás volt, de a Dine4Fit blogon elolvasott változások és a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban megtalálható történetek segítettek átvészelni, és hirtelen újra kedvet kaptam tenni valamit.

Minden nap mérem a súlyomat, havonta egyszer készítek fényképet magamról és mérem a méreteimet. Azt figyelem, hogy kezdenek bővek lenni a ruháim, és élvezem azt az érzést, amikor egy dupla babakocsit tolok fel a parton, nem fulladozok ettől, és még énekelni is tudok a gyerekeknek.

Bohumila: Kalorické Tabulky jsou životní styl, který mě velmi baví

Igyekszem a bevitelemet 95-100%-ban teljesíteni. Nem tiltakozok az ünneplések ellen, volt pár cheat day is. Nyáron részt vettem pár grillezésen, és egy kirándulásokkal és nassolásokkal teli nyaralást is sikerült letudnom. Gyakran írogatok egy barátnőmmel, aki szintén használja “alkalmazást” és kölcsönösen támogatjuk egymást. A fogyókúrám eddig főleg az étrendről és az alkalmi sétákról szól. Nem nagyon szeretek sportolni – főleg egészségügyi okok miatt, ami kicsit korlátoz a mozgásban. A rehabilitáció alatt viszont fokozatosan javulok, így hiszek benne, hogy találok majd egy olyan sportot, ami nem fog ártani, és amit élvezni fogok. A Dine4Fit egy olyan életmód, amelyet nagyon szeretek. Áttekintést kaptam arról, hogy az egyes élelmiszerek mit tartalmaznak, képes vagyok arra, hogy elegendő fehérjét juttassak szervezetembe, és a családom is már megszokta, hogy mindent kimérek magamnak. Egy hátránya azért mégis van – lassan nincs mit felvennem (nevetés). A Din4Fit-nek van értelme! Vágjanak bele!

 

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Ismerik a poke-t, a bőségtálat?

25.11.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0