11.4.2023 Dine4fit.hu

Ludmila (67 éves): Most, hogy elegendő a fehérje bevitelem, megszűnt az édesség utáni vágyam

A Fogyunk és és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoportunkban minden korosztály megtalálja a közös nyelvet.

Örülünk neki, hogy nem csak a szülési szabadságon lévő, terhesség után fogyni vágyó fiatal anyukák osztják meg történeteiket és tippjeit, hanem olyan csodálatos és karizmatikus nők is, akik egyszerűen csak jól akarják érezni magukat a saját testükben. És az étrendjükben a változtatásokat szó szerint élvezik.

Nagyon örültünk többek között Ludmila asszony legutóbbi hozzászólásának, aki életerős megjelenésével azonnal felkeltette a csoporttagok figyelmét.

Ludmila (67 let): Když mám nyní dostatek bílkovin, zmizely chutě na sladkosti

 

És szokásunk szerint megkértük, hogy írja meg röviden a történetét, ami motiváljhatná a Dine4Fit alkalmazás többi felhasználóját. Itt vannak az Ő története. Köszönjük.

Nyugdíjas fogorvos vagyok. Egész életemben igyekeztem sportolni és aktív életet élni – fiatal koromban röplabdáztam, később pedig mindenfélét, amit csak lehetett, beleértve az konditermet és a spinninget is. Most, tekintettel a boka és térdízület műtétemre már csak a gyaloglás maradt. Szinte minden nap gyaloglunk, legalább egy órát, 5 km/h átlagsebességgel. A városunk környékén megtalálható enyhén dombos területeket járjuk, ami a Jeseníky-hegység kapuja.

Azt kell, hogy mondjam, annak ellenére, hogy állandóan mozogtam, ezért sportos alkattal és megfelelő izomzattal rendelkeztem, viszont egész életemben küzdöttem a súlyommal. Változó sikerekkel, de ezt szinte mindenki tudja, aki ezeket az oldalakat olvassa.

  • Kipróbáltam a népszerű keto-t, paleo-t stb. is, Aztán rátaláltam a Dine4Fit alkalmazásra. És ezzel könnyen ment.

Tavaly júniusban kezdtem, a 172 cm magasságommal 93 kg volt a súlyom. Most 81 kg, és teljesen elégedett vagyok. A célomhoz még 2 kg hiányzik.

Úgy van nekem beállítva, ahogy a Dine4Fit alkalmazás kiszámolta. És „csak“ a „zöld köröcskékre” próbálok odafigyelni.

Az étrendemen természetesen változtattam egy kicsit. Túrót, görög joghurtot és fehérjepudingot is beiktattam az étrendembe. Több zöldséget eszek, mint gyümölcsöt. Azt is észrevettem, hogy ha elegendő fehérjét eszek, nem vágyom édességre. Imádom a halat, a fehér és vörös húsokat is, de a felvágottakat kicsit próbálom elhagyni. De egy pohárka fehérborról viszont nem mondok le

Semmilyen mintaétrendem nem volt, és nincs is. Úgy főzök és eszek, hogy a Dine4Fit alkalmazás „köröcskéibe” beleférjen.

Meglepő, hogy a változás útjára térni egyáltalán nem volt nehéz. Nagyon könnyen ment. Két hónap után a férjem is csatlakozott hozzám. Olyan, mint egy közös szórakozás, és kölcsönösen gúnyoljuk egymást.

És a siker? Igen, jól érzem magam, jobban nézek ki, és nem fogok félni fürdőruhába öltözni sem.

Egy üzenet a többieknek: Ez nálunk, idősebbeknél is működik. Ráadásul van erre időnk és tapasztalatunk, nem csak a konyhában

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Hogyan kezdjük el használni a Dine4Fit-tet, és hogy tartsunk ki anélkül, hogy megőrülnénk

11.4.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0