24.7.2024 Dine4fit.hu

Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja

Egyszer volt, hol nem volt – annak idején, még mielőtt megismertem volna a Dine4Fit alkalmazást, különféle diétákat próbáltam ki, mint mindenki más, aki a fogyással próbálkozik.

Akkoriban (hála istennek) még nem google-ztam, így mindent kipróbáltam, amit a különböző magazinokban találtam: szétválasztó diéta, pékáruk mellőzése, köretek mellőzése, utolsó étkezés 17 órakor…

Lehetett volna még rosszabb is, kipróbálhattam volna az uborka diétát, a rágcsáló diétát, az étkezési idők betartását, és ha nem lettem volna akkoriban “sovány” diák, akkor biztosan megrendeltem volna a “garantált” tasakos fogyasztószert is. Bevallom: nem érdekelt, nem szerettem, fáradt voltam, ezért (elnézést a kifejezésért) letojtam. De mégis igyekeztem különféle utasítások szerint “egészségesen” étkezni.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jak mě Kalorické Tabulky dostaly do latě

De napi fél pohár mogyoróvajat enni nem igazán jó dolog a kalória szempontjából. Vagy egy (akár teljes kiőrlésű) szendvics avokádóval és buggyantott tojással rendesen meg tudja pörgetni a zsírok köröcskéjét a Dine4Fit alkalmazásban. De akkor még nem létezett a nevezett alkalmazás, vagy lehet, hogy csak én nem tudtam róla, és így az “egészséges étrend” ​​ellenére is szépen híztam.

És egyáltalán nem ettem gyorskajákat, chipseket, édességet. Nem volt rálátásom, hogy az egyes élelmiszereknek mennyi a kalóriatartalma, és milyen makrotápanyagokat, például fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaz. És fogalmam sem volt, hogy egy hozzám hasonló lánynak mennyit kellene ezekből fogyasztania.

De aztán jött a fordulópont. Rátaláltam a Dine4Fit alkalmazásra. Megmérettettem magam az InBody-n, megtudtam az alapanyagcserém értékét, kiszámoltam a napi bevitelt. És rendesen meglepődtem!

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jak mě Kalorické Tabulky dostaly do latě

Tényleg nagy különbség van, hogy reggelire epret vagy banánt eszünk. De nagy a különbség 30 g zabpehely vagy 30 g müzli esetében is. Szintén óriási a különbség a görög joghurt és a görög stílusú joghurt között. Más a fehér joghurt és a görög joghurt is… Röviden mondva ez egy nagy felismerés volt.

A Dine4Fit alkalmazásnak köszönhetően táplálkozási ismereteket szereztem. Idővel elkezdtem jobban odafigyelni a mozgásra és a táplálkozásra, ráadásul még a szükséges tanfolyamokat is elvégeztem. Ma már a coaching és a táplálkozási tanácsadás az életem része. És továbbra is elsősorban a Dine4Fit alkalmazást használom a munkámhoz.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Díky Kalorickým Tabulkám jsem získala potravinovou gramotnost.Dnes mě trénování a poradenství ohledně výživy živí.

Szerintem mindenkinek meg kellene próbálnia feljegyezni az étkezéseit legalább három héten keresztül minden évszakban. Miért éppen három héten át? Mert három hét alatt több szezonális élelmiszerrel találkozunk. Miért minden évszakban? Mert az étrendünk minden évszakban más (legalábbis másnak kellene lennie).

  1. Tavasszal érkezik a természetes megkönnyebbülés. Mindenki várja a friss zöldségeket és gyümölcsöket.
  2. A nyár inkább a grillezések időszaka, ami gyakran némi alkoholfogyasztással párosul. A fagyi nagyon népszerű. És talán jó lenne áttekintést kapni arról, mi a különbség egy szűzpecsenye és a tarja között, vagy egy kisfröccs bor és egy pina colada között, és mennyi kalóriát tartalmaz egy tejszínes fagyi a gyümölcsös sorbethez képest.
  3. Ősszel kezdünk visszatérni a melegebb ételekhez, italokhoz. De egy Latte és répatorta tartalmazhat akár 600 kalóriát is, és ezt nehéz megbecsülni. A meleg levesek és tejszínnel teli szószok is eléggé furfangosak. Arról nem is beszélve, hogy a hűvösebb és nyirkosabb idő beköszöntével kevesebb az aktivitás, így kevesebb a lehetőség a kalóriabombák elégetésére is.
  4. És a tél, az advent, az évzáró vacsorák, a karácsony, a szilveszter… Ezeket talán senki sem akarja feljegyezni. De a tél folytatódik, és még az év elején is inkább a melegebb ételeket választjuk. A hideg joghurt helyett inkább a zabpelyhet választjuk, a zöldségsaláta helyett pedig a meleg pirítóst. És a mártások a nyerőek.

Díky zapisování do aplikace Kalorické Tabulky získáváme lepší povědomí o jednotlivých sezonních potravinách a pokrmech.

Az egész éves folyamatos jegyzetelésnek köszönhetően jobban megismerjük az egyes szezonális élelmiszereket és ételeket. Például egy vaníliás tekercsre most biztosan senki sem tudna rábeszélni. De ha fagyiról van szó? Akár egy vagonnal!

Ráadásul a Dine4Fit kísérletezésre, felfedezésre és főzésre “kényszeríti” az embert, mert ha rájövünk, hogy a klasszikus kocsmai bélszín a fehérjén kívül a köröcskék felét elszínezi, talán megpróbáljuk elkészíteni az egészségesebb saját változatunkat. Ha pedig nem szeretnének lemondani kedvenc desszertünkről, süteményünkről, akkor talán nekiállunk majd megsütni a saját „Dine4Fitfriendly” változatát. És ez röviden erről szól.

pokud se nechceš vzdát oblíbených moučníků a dortíků, možná začneš péct svoje „KalorickéTabulkyfriendly“ verze

Rengeteg új ételt fognak így megismerni, automatikusan ellenőrzik majd az összetételt és a tápértékeket. Ezáltal ún. élelmiszer- és táplálkozási ismereteket szereznek, és mindez érdekelni is fogja Önöket.

fotó: a cikk szerzője

Markéta Nevěčná
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063938746465

Edző és táplálkozási tanácsadó, aki az étrendeket nem papírra írja, mert az legtöbbször a fiók alján vagy a szemetesben végzi, hanem a Dine4Fit segítségével próbálja rávezetni ügyfeleit az ételek megértéséhez, felhívja a figyelmüket az élelmiszerek tápértékére, és leegyszerűsíti az álmaik alakjához vezető utat.

Egyéb érdekes olvasnivalók:

PhDr. Iva Málková: Hogyan lehetünk ínyencek még a fogyókúra alatt is?

24.7.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében? Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Az egész cikk 4.9.2024 0