Az egészséghez vezető út
és jóléthez
App store rating

Az egészséghez vezető út
és jóléthez

Eva (55 éves): az első 2 kiló egy hónap alatt ment le – és ez nagyon felbátorított

Gyakran és örömmel mutatunk be csodálatos nőket és férfiakat, akik hajlandóak megosztani történeteiket a Dine4Fit-tel.

Nemcsak annak örülünk, hogy hajlandóak néhány mondatot írni magukról, hanem annak is, amikor sokan írnak nekünk, mekkora motivációt jelentenek ezek a történetek a számukra.

Már egy ideje csodáljuk a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportunk többi tagjával együtt Éva asszony egyszerű, de táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott étkezési javaslatait. 25 éven át gondozónőként dolgozott, most pedig szakács az iskolai menzán.Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

És mivel a Dine4Fit alkalmazásunk segítségével leadott 15 kilogrammnyi felesleget, a fogyókúrával kapcsolatos tapasztalatairól is megkérdeztük.

Olvassuk hát szavait:

Az elmúlt tizenöt évben kipróbáltam különböző diétákat, tornákat, beleértve az edzőtermet, korlátoztam bizonyos ételeket, ráadásul az ötvenes éveimben még a futást is kipróbáltam. Sajnos egészségügyi problémák miatt, amikhez háromszor műtéti beavatkozásra is szükség volt, már a torna sem ment úgy, mint előtte.

Viszont mindig fogytam pár kilót, amit pillanatok alatt visszaszedtem. Ma már tudom, hogy az volt a bajom, hogy helytelenül étkeztem. És amíg az ember nem dönti el fejben, hogy mit akar, és tesz is érte valamit, addig ez nem fog működni.

A fordulópont nálam egy találkozás volt Kačka Vrankovával. Most már tudom, hogy ő a felelős az új ruhatáramért, így nem tudom, hogy megköszönjem-e neki, vagy küldjem el a számlákat (nevetés). De nem volt olyan egyszerű. Amikor elmagyarázta nekem, hogyan használja a Dine4Fit alkalmazást – összeállítja, feljegyzi, meghallgattam ugyan, és elismertem, hogy a fogyókúra jót tett neki, de azt mondta magamban, hogy ezt ugyan NEM. Ez nem nekem való. De egy idő után elkezdte piszkálni a gondolataimat, és végül 2021 októberében bejelentkeztem az alkalmazásba.

Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

Az első két hétben szidtam magam amiatt, hogy mibe kezdtem bele, de idővel már nem okozott gondot az étrend összeállítása, elsősorban a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoport támogatásának és tanácsainak köszönhetően.

Az első két kiló már egy hónap után lement. És ez nagyon felbuzdított. A legjobban azt szeretem, hogy elég kinyitni a hűtőt, használni a fantáziánkat, és kész is van az étel. Egy idő után, amikor a környezetünkben is észreveszik, hogy karcsúbbak lettünk, egy újabb motivációt jelent a folytatáshoz és a kitartásra.

Az elején a célom az volt, hogy 85 kg-ról 75 kg-ra lefogyjak. Amikor ezt elértem, azt mondtam magamnak, hogy leadom még azt az 5 kg-ot is. Most 70 kg vagyok, nem fogyókúrázok tovább, csak tartom a súlyom. Általában mérem az ételeimet, mégha idővel az ember már meg is tudja saccolni.

Amikor a tüdőgyógyász (asztmás vagyok) azt mondja nekem, hogy az éves kontroll után nagyon jók az eredményeim, és az asszisztens pedig elnézést kér, hogy rossz súly van beírva a kartonomban, az duplán boldoggá tesz.

Majdnem ötvenöt évesen nem várok semmilyen csodákat. Kicsit repedezett a bőröm, a hasam a három műtét után nem olyan, mint huszonévesen, de elégedett vagyok. És a legjobban a nagyobbik unokám (6 éves) dicséretének örültem, amikor azt mondta nekem, hogy „nagyikám, jó csaj vagy”.

A végén még azt szeretném kihangsúlyozni, hogy az embernek meg kell tanulnia kedvelni önmagát. Ez nagyon fontos. Tudnia kell megdicsérni, és boldoggá tenni önmagát. Nagy köszönet jár a Dine4Fit-nek, a csoport minden rendes és tisztességes tagjának – sokukat már barátomnak tekintem.

Eva (55 let): První dvě kila byla dole už po měsíci - a to mě hodně povzbudilo

Mindenkinek kívánom, hogy elérje álmai súlyát. És legyünk kedvesek és rendesek egymáshoz. Szép napot kívánok mindenkinek, Éva.

P. S: Mindig is zavart, hogy nagyobb mellbőséggel áldott meg a természet, de mostanra kicsit összement…

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Dine4fit.hu

18.4.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Az archívumból

Hogyan rendezzük be a konyhát amikor fogyókúrázunk?

Az emberek a komolyabb céljaik elérésekor sokszor valamilyen „varázslatos” szavakat szeretnek hallani, mint például: ha ezeket a tablettákat fogja szedni, könnyedén le tud fogyni. Vagy könnyen le tud fogyni, ha csak ezt a levest fogja enni, vagy le fog fogyni, ha nem fog vacsorázni.

Aki használja a Dine4Fit alkalmazást, már régen tudja, hogy az ilyen „diéták” hosszútávon nem fenntarthatóak. És ugyanez a helyzet az otthoni renddel és a háztartás elrendezésével is.

Kapcsolódó cikkek

Hellča Vávrová: Hogyan érhetjük el a belső elégedettséget fogyókúra alatt

Amikor a „fogyókúra” szót halljuk, a legtöbb embernek a szigorú diéták, az edzőteremben eltöltött órák és a mérlegen leolvasható érték folyamatos követése jut az eszébe.

Azonban az egész folyamat pszichológiai oldala gyakran elkerüli a figyelmünket.

Ha nem eszed meg, nem kapsz édességet, avagy a gyermekkori nevelés hogyan befolyásolja nem csak az ételekhez való hozzáállást a felnőttkorban

A nevelési minták, amiket a gyermekkorban elsajátítunk, később egész életünkön át formálnak és befolyásolnak minket.

Gondolkoztak már azon, hogy a gyerekkorunkban hallott mondatok milyen nyomokat hagynak bennünk?

Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Ing. Barbora Karásková: Egészséges fogyás jojó effektus nélkül – kulcsfontosságú elvek és alapelvek

A fogyókúrát gyakran nagyon összetett és stresszes folyamatnak tekintik.

Az igazság az, hogy sokan feleslegesen komplikálják a fogyókúrát azzal, hogy különféle gyorsítószerekkel és extrém módszerekkel próbálkoznak, például a nagyon szigorú, tiltó és korlátozásokkal teli diétákkal.

Karlovka – a lusta férfi zabpehely-lepénye

Karlovka. Mi ez valójában? És hogy készítsük el magunknak otthon? 

Leggyakrabban ezt kérdezik a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoport új tagjai, amikor a „karlovka” névvel találkoznak.

Bárhol elérhető, ahol szükség van rájuk

Kalóriatáblázatok elérhetők online, telefonon, táblagépen és okosórákon, például a Garmin és az Apple Watch készülékeken.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner