Tojás a tányéron, nem csak húsvétkor
Gyakran írnak nekünk, hogy nem tudnak mit kezdeni az étrenddel. Nem lehet úgy összeállítani, hogy a Dine4Fit alkalmazás köröcskéi zöldre váltsanak.
Szeretnénk ismételten emlékeztetni Önöket, hogy ehhez a témához inspirációt és instrukciókat a privát Facebook csoportjainkban is találhatnak.
Nagyon hálásak vagyunk, hogy csoportunkban sok hölgy (és úriember!) van, aki nap mint nap közzéteszi az étrendjét – fotókat, leírást, gyakran recepteket és legfőképpen képernyőképeket a Dine4Fit alkalmazásból, így elsőre is látható, hogy az adott étel tápanyag szempontjából mit is jelent. És ezt valószínűleg sehol máshol nem találják meg az interneten.
És mivel nemrég múlt el a húsvét, és a cseh csoportunkban futott egy #tojás kihívás, így lehetőségünk van, hogy hozzunk ide néhány tippet, és élménybeszámolót tartsunk a fotók segítségével.
Az illusztrációs fotókat a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével cseh nyelvű csoportunkból (Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami)válogattuk össze és tettük itt közé – amiket csodálatos hölgyek és egy nagyszerű férfi töltött fel a csoportba.
A végére egy emlékeztető
- A friss tojást 5°C és 18°C közötti hőmérsékleten kell tárolni, nem pedig szobahőmérsékleten!
- A kellően megfőtt tojás, amit 5–10 °C közötti hőmérsékleten tároltunk, körülbelül tíz napig probléma nélkül fogyasztható.
- A csomagolás (a tojáshéj) részben átereszti a különböző nemkívánatos mikroorganizmusokat és egyes gombákat, amelyek nem megfelelő tárolás esetén hátrányosan befolyásolhatják az egészségügyi ártalmatlanságot, és lerövidíthetik a minimális eltarthatósági időt.
Forrás: Állami Állategészségügyi Hivatal
24.4.2023
Dine4fit.hu
Cikkek, Érdekességek