Az egészséghez vezető út
és jóléthez
App store rating

Az egészséghez vezető út
és jóléthez

Lukáš Práchenský a Dine4Fit alkalmazásról: Ha nálam működik a fogyókúra még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is menni fog!

Ma egy szimpatikus harcos – Lukáš történetét szeretnénk bemutatni, aki egészségügyi korlátai ellenére is azon dolgozik, hogy javítson az étrendjén és fizikai állapotán.

Annak ellenére, hogy 13 éve tolószékben ül, aktív életet él. Armwrestlinggel foglalkozik (karbirkózás) foglalkozik, és csupa optimista hangulatot áraszt maga körül.

Lukáš (született 1973-ban) saját elmondása szerint már ifjú korától küszködött a plusz kilókkal – többé-kevésbé sikertelenül. Tizenkilenc évesen azonban, amikor Kadaň-ból Mladá Boleslavba költözött, elkezdett foglalkozni a fitnesszel és az egészséges táplálkozással, így elég jól sikerült ellenőrzés alatt tartania a súlyát. Megnősült, normális családi életet élt, fuvarozással foglalkozott, és úgy tűnt, hogy minden rendben van.

A fordulópont a válás volt, amihez még jött egy súlyos betegség felfedezése 2010-ben. Ez a gerincvelőrák volt. Bár a gerincvelő daganatát sikeresen megműtötték, a rákból pedig remélhetőleg kigyógyult, Lukáš azóta is tolószékben ül.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

És itt kezdődik az Ő története a Dine4Fit-tel. Erről már ő maga beszél:

A tolószékben híztam 40 kg-t! Ez egy ijesztően nagy szám. Természetesen részben a okolhatók a pszichotróp szerek is, de a fő ok a helytelen táplálkozás volt. Rengeteg módszerrel próbáltam a fogyni, de csak a Dine4Fit tudott meggyőzni, ami megmutatta a helyes irányt. Két hónap alatt (2023.07.29-től 2023.09.29-ig) 7 kg-ot fogytam és több cm-nyi zsírt égettem el.

Mindenesetre nem áll szándékomban abbahagyni – beállítottam egy bizonyos kalóriadeficitet, és erősítő edzést is, mivel a tolószékesek cseh képviselője vagyok. És ami még fontos, sokat kardiózok.

Lukáš Práchenský o aplikaci Kalorické Tabulky: Když jde hubnutí mně na vozíku, půjde to i vám, kteří se můžete normálně hýbat!

Az alkalmazás használatának első napjaiban főleg azon gondolkodtam, hogy milyen élelmiszereket fogok használni. A kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait már ismertem, ez előnyt jelentett. Erőnléti sportolóként vannak specifikus igényeim. Ráadásul 2-es típusú cukorbeteg vagyok, ezért a cukrot és az édes gyümölcsöket próbálom kiiktatni az étrendemből. Kerülöm a klasszikus szószos és zsíros húsos ételeket.

Természetesen eltartott egy ideig, míg sikerült kialakítanom az étrendemet, de találtam számos olyan ételt, ami ízlik, kiváló összetevőket tartalmaz, és jól is lakok tőle. Néha persze eszek valami kevésbé „egészségesebbet” is, de nálam az a szabály, hogy a Dine4Fit köröcskéi zöldek legyenek, ami valójában a siker lényege.

Ezzel a nyílt kijelentésemmel szeretném motiválni e cikk olvasóit. Nem csak azokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint én, hanem mindenki mást is: Ha nekem megy még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is biztosan menni fog. Csatlakozzanak a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoporthoz, ahol én is nagyszerű emberekre találtam, akik bátorítani és támaszt tudnak nyújtani.

fotó: saját archívum

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Dine4fit.hu

4.10.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Az archívumból

Dine4Fit: Amikor az anya motiválja a felnőtt lányát a fogyásra

Rendszeresen jelenítünk itt meg a Dine4Fit alkalmazás felhasználóinak átalakulásait.

Boldoggá tesz minket az, ahogyan az emberek megszabadulnak az évek óta problémákat okozó plusz kilóktól, és ennek hatására egészségi állapotuk is gyakran javul.

Kapcsolódó cikkek

Hellča Vávrová: Hogyan érhetjük el a belső elégedettséget fogyókúra alatt

Amikor a „fogyókúra” szót halljuk, a legtöbb embernek a szigorú diéták, az edzőteremben eltöltött órák és a mérlegen leolvasható érték folyamatos követése jut az eszébe.

Azonban az egész folyamat pszichológiai oldala gyakran elkerüli a figyelmünket.

Ha nem eszed meg, nem kapsz édességet, avagy a gyermekkori nevelés hogyan befolyásolja nem csak az ételekhez való hozzáállást a felnőttkorban

A nevelési minták, amiket a gyermekkorban elsajátítunk, később egész életünkön át formálnak és befolyásolnak minket.

Gondolkoztak már azon, hogy a gyerekkorunkban hallott mondatok milyen nyomokat hagynak bennünk?

Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Ing. Barbora Karásková: Egészséges fogyás jojó effektus nélkül – kulcsfontosságú elvek és alapelvek

A fogyókúrát gyakran nagyon összetett és stresszes folyamatnak tekintik.

Az igazság az, hogy sokan feleslegesen komplikálják a fogyókúrát azzal, hogy különféle gyorsítószerekkel és extrém módszerekkel próbálkoznak, például a nagyon szigorú, tiltó és korlátozásokkal teli diétákkal.

Karlovka – a lusta férfi zabpehely-lepénye

Karlovka. Mi ez valójában? És hogy készítsük el magunknak otthon? 

Leggyakrabban ezt kérdezik a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoport új tagjai, amikor a „karlovka” névvel találkoznak.

Bárhol elérhető, ahol szükség van rájuk

Kalóriatáblázatok elérhetők online, telefonon, táblagépen és okosórákon, például a Garmin és az Apple Watch készülékeken.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner