Öt különböző étel, amikhez az előre elkészített tépett csirkemell alapot használjuk
Ügyfeleimet arra próbálom rávezetni, hogy a Dine4Fit alkalmazásban általuk előre eltervezett ételek ízletesek legyenek, és az elkészítéséhez pedig a lehető legkevesebb időt kelljen rászánni.
Bármennyire is meglepő, de meg lehet oldani. Csak egy kicsit gondolkodni kell, és a jól bevált trükköket alkalmazni, amelyeknek köszönhetően egyszerre akár több különböző étel is elkészíthető.
Most azt fogjuk megnézni, mit lehet varázsolni a csirkehúsból, amit alapnak készítünk el magunknak.
Hogyan készítsük a tépett csirkemellet
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- 1 nagyobb hagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 tojás
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál worcester szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A felszeletelt hagymát egy nagyobb edényben aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a megsózott és borsozott csirkemelleket, és körülbelül egy órán át pároljuk/főzzük/sütjük.
Közben egy tálban elkészítjük a pácot – keverjük össze a szójaszószt és a worcester szószt, mustárt, a péppé nyomott fokhagymát, két tojást, sót és borsot. Akik az ételeiket előre készítik és dobozolják (sok ügyfelem és Dine4Fit alkalmazás felhasználó is így tesz), különféle köreteket is készíthetnek előre (lásd lent), és az előre elkészített teljes ételt a hűtőszekrényben tárolhatják. Ha pedig valaki a frissen elkészített köreteket részesíti előnyben, akkor az előre elkészített húsos alaphoz saját ízlése és tetszése szerinti köretet készíthet.
Körülbelül egy órányi hőkezelés után a húst elég csak egy fakanállal megnyomkodni, mert nagyon omlós, és könnyen szétesik. Öntsük rá az elkészített pácot, és főzzük még tovább két percig.
Az így előre elkészített fehérjedús alapot különféle köretekkel tálalhatjuk, hogy változatossá tegyük az étrendünket:
- burgonya
- rizs
- tészta
- minőségi pékáru
- tortilla
Így máris ötféle ételt tudunk elkészíteni – csak hozzáadunk egy kis húst a főtt burgonyához, egy keveset a rizshez, egy részét tortillába tesszük, tehetünk belőle egy kettévágott császárzsemlébe is (például), a többit pedig összekeverjük mondjuk csőtésztával (lásd a fotót). Díszíthetjük természetesen zöldségekkel, esetleg fűszernövényekkel, kiegészíthetjük ízlés szerint ketchuppal, sajttal, tejföllel, joghurttal, majonézzel… Jó étvágyat.
fotó: Markéta Nevěčná fitness-edző archívuma
Edző és táplálkozási tanácsadó, aki az étrendeket nem papírra írja, mert az legtöbbször a fiók alján vagy a szemetesben végzi, hanem a Dine4Fit segítségével próbálja rávezetni ügyfeleit az ételek megértéséhez, felhívja a figyelmüket az élelmiszerek tápértékére, és leegyszerűsíti az álmaik alakjához vezető utat.
12.6.2024
Dine4fit.hu
Cikkek, Érdekességek