18.7.2024 Dine4fit.hu

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Gyermekkorom óta voltak gondjaim a túlsúllyal, mert nem volt semmilyen információm az egészséges táplálkozással kapcsolatban. És gyerekként persze fogalmam sem volt, hogy hogyan is működik. Kilencedik osztályban 100 kg voltam! Meg kell említenem, hogy a túlsúlyommal egyáltalán nem foglalkoztam. Talán azért, mert ennek ellenére is jól éreztem magam – legalábbis akkoriban azt gondoltam. Ma már inkább úgy mondanám, hogy az akkori furcsa ködös agyamban az volt, hogy pont én vagyok az, akivel minden rendben van…

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

2014-ben teherbe estem. Akkor senki sem mondta volna rólam, hogy terhes vagyok. Jártam a rendszeres ellenőrzésekre, ahol még a régifajta mutatós mérleg volt. Amikor ráléptem, a mutató átugrotta a nullát, és kicsit távolabb állt meg. A szülés előtt közvetlenül kb. 170 kg voltam!

Emlékszem még arra, amikor a szülés után meglátogattam a nagyapámat és az új barátnőjét. Ő akkor azt mondta nekem, hogy amikor a kiszálláskor meglátta a lábamat, megijedt, hogy vajon mi fog még kijönni abból az autóból.

Valójában ez volt az az első őszinte mondat, ami feloszlatta a ködöt a fejemben. Abban a pillanatban átkapcsolt, és elkezdtem észrevenni, hogyan tekint rám a környezetem. Azonnal elkezdtem változtatni.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Minden nap tanultam valamit az ételek összetételéről, és a helyes táplálkozással kapcsolatos információkat kerestem. Eleinte kipróbáltam különféle tablettákat és “csoda” szereket is, amik már-már súrolták az átveréses praktikák határait. Különféle diétákat is kipróbáltam, mint például a raw, a vegán, a vegetáriánus, a böjtkúra…

Elkezdtem fogyni, ami a drasztikus változtatásnak köszönhetően viszonylag gyorsan ment.

Amikor néhány év múlva elértem a körülbelüli 95 kg-os súlyt, a fogyás stagnálni kezdett. Ezért kezdtem el keresgetni a további lehetőségeket, amivel folytathatnám. És így került képbe a Dine4Fit alkalmazás.

Eleinte persze nehéz volt, fogalmam sem volt, hogyan kezdjek neki, de tudtam, hogy képes vagyok rá. És körülbelül egy hét alatt valóban megtanultam használni a Dine4Fit alkalmazást. És most is használom, már harmadik éve. A kiegyensúlyozott étrenden kívül megtanultam minden nap aktívnak lenni.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Megérte az erőfeszítés. Most a mérleg 71 kg-ot mutat! És az új életstílust tovább folytatom. Folyamatosan tanulok, sőt szeptemberben szeretnék elkezdeni egy fitneszedzői tanfolyamot.

A Dine4Fit alkalmazáson kívül én soha nem vettem igénybe tanácsadók/szakértők segítségét. Teljesen egyedül, és keményen megdolgoztam azért, hogy elérjem az álomalakom. A Dine4Fit jó segítőm a makrók egyensúlyának odafigyelésében.

 

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

A Dine4Fit szerkesztőség megjegyzése

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy az ilyen történeteket megjeleníthetjük a blogunkon. Köszönjük a bizalmat és visszajelzéseket. Önöknek köszönhetően tudjuk, hogy a munkánknak van értelme.

fotó: a szerző archívuma

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Zdeňka (52 éves): Az én „édes“ utam a Dine4Fit-tel

18.7.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében? Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Az egész cikk 4.9.2024 0