Receptek, amiket imádni fognak: Kuszkusz édesen a’la rétes, póréhagymás-tojáskrém és kendermagos házi cipó
A Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban ötletgazdag és nagyszerű szakácsaink is jelen vannak. Folyamatosan szoktuk bemutatni őket itt a blogon.
Mi pedig mutatunk párat a repertoárjukból. Ma Andrea Ondováé a szó, akit már talán a lélegzetelállító átalakulásának köszönhetően ismerhetnek.
Szimpatikus anyuka, két kislány édesanyja, a Dine4Fit alkalmazás segítségével fogyott le. Annyira magával ragadta az új életmód, hogy úgy döntött, hogy másokat is motivál a IG profilja segítségével – fit.mama.ondo_. És persze továbbra is velünk van a privát Dine4Fit csoportban, ahol időnként kiposztolja a konyhai kísérleteinek eredményeit.
A finom tortilla lepényének sikere után rendszeresen megosztja velünk ötleteit. Most lehetőségük nyílik egy újabb adag finomság kipróbálására.
Kuszkusz édesen almás rétes ízesítéssel
Hozzávalók három kisebb tálkához:
- 40 g kuszkusz (ömlesztett)
- 120 ml tej (forró)
- 2 reszelt alma
- 40 g édesítő
- fahéj
- 40 g mazsola
- 150 g túró
- 1 tojás
- egy kis vaj a formák kikenéséhez
Folyamat:
A forró tejet a kuszkuszra öntjük, és hagyjuk jól felszívódjon. Ezután keverjük hozzá a reszelt almát, a mazsolát, a fahéjat és a kedvenc édesítőszerünket. A tálakat kevés vajjal kikenjük, és az elkevert kuszkusszal megtöltjük. A tetejére tesszük a tojással elkevert túrót. Ezután hagyjuk a sütőben 180 fokon körülbelül 35 percig sütni.
Póréhagymás-tojáskrém
Suroviny:
- 250 g túró
- 70 g tejföl
- 4 főtt tojás
- 80 g apróra vágott póréhagyma
- 1 teáskanál mustár
- Só, bors
Folyamat:
A túrót összekeverjük a tejföllel és egy teáskanál mustárral. Belekeverjük a főtt tojást és a finomra vágott póréhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kenőkrém nagyon finom friss vagy pirított kenyérre kenve.
Cottage cipó kendermaggal
Hozzávalók:
- 200 g kenyérliszt
- 2 kis teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze cottage sajt
- 2 tojás (legjobb házi boldog tyúk tojás)
- 30 g kendermag (egészséges ételek boltjában kapható)
Folyamat:
A cottage sajtot a tojásokkal lágy habbá keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kendermagot. Az egészet összekeverjük, végül kézzel dolgozzuk ki a tésztát. Hagyjuk a hűtőben pihenni körülbelül 15 percig. Ezután nedvesítsük meg a kezünket, és formáljunk belőle cipót. A felvert tojással megkenjük, megszórjuk magokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük. A kenyér frissen a legfinomabb valamilyen kenőkrémmel megkenve.
fotó: Andrea Ondová
13.11.2024
Dine4fit.hu
Cikkek, Érdekességek, Receptek