Az egészséghez vezető út
és jóléthez
App store rating

Az egészséghez vezető út
és jóléthez

Újdonság a Dine4Fit applikációban: A recepteknél már feltüntettük a tápértékeket is. Inspirálódjanak és használják!

Folyamatosan fogjuk itt bemutatni a Dine4Fit újdonságait.

Ma a recepteket mutatjuk be.

Elképzelhető, hogy Önök is észrevették, esetleg olvasták az értesítő e-mailben, de az is lehet, hogy újdonságnak számít, mindenesetre a Dine4Fit aplikáció recept adatbázissal bővült. Könnyen elérhető – a felső sávban található Receptek gombra kattintva.

Egy új oldal jelenik meg, ahol megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő ételek receptjeit. Reggelire 1200 kJ / 100 gramm receptet keres? Elég beállítani a csúszkán az értéknél maximum 1200 kJ-ra, és automatikusan megjelennek a találatok.

Minden étel esetében amit a listában látunk 100 grammonkénti tápértéket mutatunk, valamint a fehérje, szénhidrát, zsír, és rostmennyiséget.

Miután rákattintunk az adott ételre, megjelenik a teljes leírás és az összetevők (beleértve az áttekinthető és színes grafikont), és természetesen a szükséges alapanyagok az elkészítés lépéseivel.

A receptek címkékkel vannak ellátva, amiknek köszönhetően könnyen találhatunk hasonló recepteket. Pl. a currys sárgarépakrém esetén a következő címkéket láthatjuk: „csemegék“ , „uzsonna“, „szendvicskrémek, kenők“, „diétás“, „reggeli“, „vegetáriánus“.

Ha elkészítettük az ételt a recept alapján, elég utána az oldalon található „Feljegyzés az étrendbe” gombra kattintani, és amennyiben ízlett, hozzáadhatjuk a kedvenceinkhez.

 

A receptek főoldal viszont ettől sokkal többet kínál. A keresési lehetőség mellet megtaláljuk a leggyakoribb címkéket is – pl. „cukormentes“, „laktózmentes “, „diétás“ stb.

Ha a receptek között nem találja a kedvenc ételét, akkor a jobb felső sarokban található „Recept javaslat” gombra kattintva feltöltheti az adatbázisba a kedvenc receptjét. Egy űrlap jelenik meg, ahol megadhatjuk a szükséges információkat – azaz a recept nevét, hozzávalókat, elkészítés folyamatát, leírást, kiválaszthatjuk a címkéket, és fényképet tölthetünk fel az elkészült ételről. A tápértékeket az alkalmazás automatikusan hozzáadja az applikáció.

 

Ha több receptet szeretne feltölteni, vagy ha saját „főző” blogja van, vagy facebook oldala esetleg instagram profilja…stb., ahová recepteket tölt fel, így azt az új felületünkön hozzáadhatja a profiljához a „Sajátprofil”-„Beállítások”-„Fiók kezelése” részben.

 

Itt az „Információk Önről” űrlapon megadhatjuk a becenevünket, blogunk, vagy a közösségi oldalunk linkjét, esetleg pár szóban bemutatkozást írhatunk, és fényképet tölthetünk fel magunkról.

Receptek a Dine4Fit.hu oldalon és applikációban. Váljék egészségükre! Bátran töltsék fel a saját receptjeiket. Köszönjük.

szerző:

 

Jan Lipšanský

Forgatókönyvíró, újságíró, író, a Cseh Televízió munkatársa, jelenleg két fiával töltik kellemesen mindennapjaikat, és együtt utazgatnak.

Dine4fit.hu

26.8.2021 Dine4fit.hu Cikkek

Az archívumból

Élelmiszertechnológus és táplálkozási szakértő: Mennyi ideig tárolhatjuk a készételeket a hűtőben?

Bizonyára sokunknál felmerül a kérdés, hogy hol tudunk időt spórolni az olyan dolgokra, amelyek örömet okoznak nekünk. Saját tapasztalatomból azt mondhatom, hogy a pihenés értékes pillanatait nálam legtöbbször a napi ételkészítés szokta elvenni.

Éppen ezért igyekszem ezt az időt is úgy csökkenteni, hogy több napra főzök előre és készítem el az ételeket.

Kapcsolódó cikkek

Hellča Vávrová: Hogyan érhetjük el a belső elégedettséget fogyókúra alatt

Amikor a „fogyókúra” szót halljuk, a legtöbb embernek a szigorú diéták, az edzőteremben eltöltött órák és a mérlegen leolvasható érték folyamatos követése jut az eszébe.

Azonban az egész folyamat pszichológiai oldala gyakran elkerüli a figyelmünket.

Ha nem eszed meg, nem kapsz édességet, avagy a gyermekkori nevelés hogyan befolyásolja nem csak az ételekhez való hozzáállást a felnőttkorban

A nevelési minták, amiket a gyermekkorban elsajátítunk, később egész életünkön át formálnak és befolyásolnak minket.

Gondolkoztak már azon, hogy a gyerekkorunkban hallott mondatok milyen nyomokat hagynak bennünk?

Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Ing. Barbora Karásková: Egészséges fogyás jojó effektus nélkül – kulcsfontosságú elvek és alapelvek

A fogyókúrát gyakran nagyon összetett és stresszes folyamatnak tekintik.

Az igazság az, hogy sokan feleslegesen komplikálják a fogyókúrát azzal, hogy különféle gyorsítószerekkel és extrém módszerekkel próbálkoznak, például a nagyon szigorú, tiltó és korlátozásokkal teli diétákkal.

Karlovka – a lusta férfi zabpehely-lepénye

Karlovka. Mi ez valójában? És hogy készítsük el magunknak otthon? 

Leggyakrabban ezt kérdezik a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoport új tagjai, amikor a „karlovka” névvel találkoznak.

Bárhol elérhető, ahol szükség van rájuk

Kalóriatáblázatok elérhetők online, telefonon, táblagépen és okosórákon, például a Garmin és az Apple Watch készülékeken.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner