Az egészséghez vezető út
és jóléthez
App store rating

Az egészséghez vezető út
és jóléthez

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Gyermekkorom óta voltak gondjaim a túlsúllyal, mert nem volt semmilyen információm az egészséges táplálkozással kapcsolatban. És gyerekként persze fogalmam sem volt, hogy hogyan is működik. Kilencedik osztályban 100 kg voltam! Meg kell említenem, hogy a túlsúlyommal egyáltalán nem foglalkoztam. Talán azért, mert ennek ellenére is jól éreztem magam – legalábbis akkoriban azt gondoltam. Ma már inkább úgy mondanám, hogy az akkori furcsa ködös agyamban az volt, hogy pont én vagyok az, akivel minden rendben van…

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

2014-ben teherbe estem. Akkor senki sem mondta volna rólam, hogy terhes vagyok. Jártam a rendszeres ellenőrzésekre, ahol még a régifajta mutatós mérleg volt. Amikor ráléptem, a mutató átugrotta a nullát, és kicsit távolabb állt meg. A szülés előtt közvetlenül kb. 170 kg voltam!

Emlékszem még arra, amikor a szülés után meglátogattam a nagyapámat és az új barátnőjét. Ő akkor azt mondta nekem, hogy amikor a kiszálláskor meglátta a lábamat, megijedt, hogy vajon mi fog még kijönni abból az autóból.

Valójában ez volt az az első őszinte mondat, ami feloszlatta a ködöt a fejemben. Abban a pillanatban átkapcsolt, és elkezdtem észrevenni, hogyan tekint rám a környezetem. Azonnal elkezdtem változtatni.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Minden nap tanultam valamit az ételek összetételéről, és a helyes táplálkozással kapcsolatos információkat kerestem. Eleinte kipróbáltam különféle tablettákat és „csoda” szereket is, amik már-már súrolták az átveréses praktikák határait. Különféle diétákat is kipróbáltam, mint például a raw, a vegán, a vegetáriánus, a böjtkúra…

Elkezdtem fogyni, ami a drasztikus változtatásnak köszönhetően viszonylag gyorsan ment.

Amikor néhány év múlva elértem a körülbelüli 95 kg-os súlyt, a fogyás stagnálni kezdett. Ezért kezdtem el keresgetni a további lehetőségeket, amivel folytathatnám. És így került képbe a Dine4Fit alkalmazás.

Eleinte persze nehéz volt, fogalmam sem volt, hogyan kezdjek neki, de tudtam, hogy képes vagyok rá. És körülbelül egy hét alatt valóban megtanultam használni a Dine4Fit alkalmazást. És most is használom, már harmadik éve. A kiegyensúlyozott étrenden kívül megtanultam minden nap aktívnak lenni.

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Megérte az erőfeszítés. Most a mérleg 71 kg-ot mutat! És az új életstílust tovább folytatom. Folyamatosan tanulok, sőt szeptemberben szeretnék elkezdeni egy fitneszedzői tanfolyamot.

A Dine4Fit alkalmazáson kívül én soha nem vettem igénybe tanácsadók/szakértők segítségét. Teljesen egyedül, és keményen megdolgoztam azért, hogy elérjem az álomalakom. A Dine4Fit jó segítőm a makrók egyensúlyának odafigyelésében.

 

 Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

A Dine4Fit szerkesztőség megjegyzése

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy az ilyen történeteket megjeleníthetjük a blogunkon. Köszönjük a bizalmat és visszajelzéseket. Önöknek köszönhetően tudjuk, hogy a munkánknak van értelme.

fotó: a szerző archívuma

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Dine4fit.hu

18.7.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Az archívumból

Andrea Mokrejšová: Hogyan válasszunk ételt egy étteremben, ha fogyni szeretnék és egészségesen étkezni?

Valószínűleg Önök is találkoztak már ezzel a kérdéssel. Ha csak alkalmanként járnak étterembe, akkor ezzel a kérdéssel nem kell sokat foglalkozni.

Viszont, ha különböző okok miatt gyakrabban látogatják az éttermeket, akkor jó, ha tisztában vannak a dolgokkal.

Kapcsolódó cikkek

Hellča Vávrová: Hogyan érhetjük el a belső elégedettséget fogyókúra alatt

Amikor a „fogyókúra” szót halljuk, a legtöbb embernek a szigorú diéták, az edzőteremben eltöltött órák és a mérlegen leolvasható érték folyamatos követése jut az eszébe.

Azonban az egész folyamat pszichológiai oldala gyakran elkerüli a figyelmünket.

Ha nem eszed meg, nem kapsz édességet, avagy a gyermekkori nevelés hogyan befolyásolja nem csak az ételekhez való hozzáállást a felnőttkorban

A nevelési minták, amiket a gyermekkorban elsajátítunk, később egész életünkön át formálnak és befolyásolnak minket.

Gondolkoztak már azon, hogy a gyerekkorunkban hallott mondatok milyen nyomokat hagynak bennünk?

Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Ing. Barbora Karásková: Egészséges fogyás jojó effektus nélkül – kulcsfontosságú elvek és alapelvek

A fogyókúrát gyakran nagyon összetett és stresszes folyamatnak tekintik.

Az igazság az, hogy sokan feleslegesen komplikálják a fogyókúrát azzal, hogy különféle gyorsítószerekkel és extrém módszerekkel próbálkoznak, például a nagyon szigorú, tiltó és korlátozásokkal teli diétákkal.

Karlovka – a lusta férfi zabpehely-lepénye

Karlovka. Mi ez valójában? És hogy készítsük el magunknak otthon? 

Leggyakrabban ezt kérdezik a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoport új tagjai, amikor a „karlovka” névvel találkoznak.

Bárhol elérhető, ahol szükség van rájuk

Kalóriatáblázatok elérhetők online, telefonon, táblagépen és okosórákon, például a Garmin és az Apple Watch készülékeken.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner