Az egészséghez vezető út
és jóléthez
App store rating

Az egészséghez vezető út
és jóléthez

Nőknek: Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb sportmelltartót, és mit tegyünk az összeérő combok okozta kidörzsölődés ellen a forró napokon

Az étrendjüket és életmódjukat a Dine4Fit alkalmazás segítségével kísérik figyelemmel? Próbálnak kis fizikai aktivitást végezni, de nem elég kitartóak? A nőknél az egyik oka az lehet, hogy egyszerűen nem érzik jól magukat futás vagy edzés közben – ugrál a mellük, és ez a mozgás fájhat.

Ezen könnyen segíthet a megfelelő sportmelltartó kiválasztása. Sajnos sok nő mindig alábecsüli az ilyen „apróságokat”.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a melleink minden mozdulatnál törvényszerűen mozognak. A mozgás sokszor kényelmetlen és akár fájdalmas is tud lenni, a melleink ugrálnak és a mozgás öröme eltűnik… Sajnos ettől a mellekben található mélyszövetek is szenvednek, mivel a túlzott erőltetéstől meglazulnak. Sportoláshoz sok nő valami lambada stílust szeret viselni, de az nem tartja a melleket (és a mozgás így kényelmetlen, akár fájdalmas is lehet).

Pro ženy: Jak vybrat nejlepší sporotvní podprsenku

Ne adják fel, szerezzenek be egy jó sportmelltartót, ami tökéletesen tartja a melleiket, nem kellemetlen a szorítása, megfelelő tartást biztosít és szép formát is. A megfelelő méretű, minőségi sportmelltartó önbizalmat ad Önöknek, és a mellek együtt fognak ugrálni Önökkel, nem egy fél másodperccel később…

  • A minőségi sportmelltartó akár 83%-kal képes csökkenti a kellemetlen mozdulatokat és a mellsúrlódást.

Hogyan válasszuk ki a legjobb sportmelltartót? Csak annyit kell tudniuk, hogy…

  • egy sportmelltartó körméretének kellően szorosnak kellene lennie, mivel a melltartó körmérete a mell súlyának 80%-át tartja, és ez sportoláskor különösen fontos
  • a kosaraknak akkoráknak kell lenniük, hogy elfedjék a melleket és ne szorítsák őket a mellkasra
  • a sportmelltartók pántjai általában a kosár közepén vannak, így nem tudnak könnyen leesni, de talán díjazni fogják a hátoldali kapcsolót is, így a mély kivágású sportfelsőhöz is jó választás
  • a jó sportmelltartónak puhított pántjai vannak, így nem szorítja a vállakat, illetve egy puhított kapcsoló rész, hogy edzés közben ne szorítsa a hátunkat
  • az aktívabb sportokhoz, mint a futás, jumping, lovaglás, mindenképpen jobb a merevítővel ellátott melltartó, ami a helyén tartja a melleket – nem kell attól félni, hogy a merevítők szorítani fognak, ha megfelelő méretet választanak érezni sem fogják
  • a könnyebb sportokhoz, mint a pilates vagy a jóga, nyugodtan választhatnak merevítő nélküli melltartót is, de azt tudniuk kell, hogy nem lesz olyan tartása, mint a merevítős melltartótónak

Pro ženy: Jak vybrat nejlepší sporotvní podprsenku

Klasszikus melltartó

Tudták, hogy a megfelelő melltartónak köszönhetően sokkal karcsúbbnak tűnhetnek? A tökéletesen illeszkedő melltartóban a mellek elválasztódnak a hastól, láthatóvá válik a derékvonal, és a test így szimmetrikusabbnak és karcsúbbnak tűnik.

Látni fogják, de az első alkalommal főleg érezni fogják a különbséget.

Nahoře můžete špatnou velikost 100C, dole je správná velikost 80H (????? nahoře? dole?)

A bal oldali képen a modell nem megfelelő méretű – 90E – melltartót visel, a jobb oldali képen pedig a megfelelő – 80G – méretben látható.

Vlevo můžete vidět špatnou velikost 90E, vlevo správnou 80G.

Bármelyik jó üzletben az igazán jó szakértő eladók (bra-fitterek) tanácsot tudnak adni, és megtalálják a tökéletes méretet.

Miért érdemes minőségi melltartóba fektetni?

Megszűnik a hátfájásuk, könnyebben tudnak lélegezni, a szűkebb deréknak köszönhetően optikailag vékonyabbnak fognak látszódni, és talán még a fejfájásuk is megszűnik.

Hogyan válasszunk tökéletes fürdőruhát

Minden nő olyan fürdőruhára vágyik, ami elrejti az esetleges tökéletlenségeket, eltakarja a nagyobb hasat vagy szélesebb csípőt. A legjobb lenne egy olyan fürdőruhát találni, ami tökéletesen passzol hozzánk, amiben tudunk mozogni, úszni vagy csúszdázni. Jól fogod magad érezni Az ilyen fürdőruhában jól fogjuk érezni magunkat, és jól is fogunk kinézni. Itt is érvényesül, hogy egy jól illeszkedő fürdőruha elválasztja a melleket a hastól, láthatóvá válik a derékvonal és karcsúsít.

Jak vybrat ideální plavky

Közöttünk, nők között – az összeérő combok okozta kidörzsölődés a forró napokon

Ruhában és szoknyában összedörzsölődnek a combjaik, ezért annak ellenére, hogy szeretnek szoknyát hordani, inkább lemondanak róla nyáron?

Van három tippen, hogyan tudnak ettől megszabadulni:

  1. Combvédő (Bandelette) – ezek csipkés vagy sima rugalmas anyagból készült szilikon pántos combvédők, amiket a combon viselve, ahol a legjobban dörzsölnek, megvédik az érzékeny területeket. Úgy kell felvenni, hogy a varrás az oldalán legyen, a pánt pedig a fenék alatt, így egész nap a helyükön maradnak.
  2. Rövidnadrág – a légáteresztő anyagból készült rövidnadrág vagy a hosszú szárú bugyi kényelmes alternatívája lehet a combvédőnek.
  3. Body Glide – kifejezetten a combokra készült dezodor – csak be kell kenni, így azok összeérve elcsúsznak egymáson és nem dörzsölődnek ki.

Bandeletky – jde o krajkové nebo hladké pásky se silikonovými pásky, které si dáte na stehna, kde se nejvíce třou, a ony vám budou choulostivá místa chránit.

A cikket személyes tapasztalatok és a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoportban felvetődő kérdések alapján Kláří Hruška brafitter írta Önöknek, aki már régóta szintén tagja a csoportnak, és a Dine4Fit alkalmazás segítségével változtatta meg alakját. Köszönjük.

illusztrációs fotó: Caresse BraExpert 

Dine4fit.hu

31.7.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Az archívumból

Idegesség az éhségtől, és hogyan előzzük meg

A mai cikk témája nagyon érdekel, mert sok tapasztalatom van ezzel kapcsolatban nekem is.

Azt fogjuk boncolgatni, hogy milyen hatása lehet annak, ha valaki nem eszik időben, azaz amikor az éhség első fázisa beköszön (amikor ideális lenne enni valamit).

Kapcsolódó cikkek

Hellča Vávrová: Hogyan érhetjük el a belső elégedettséget fogyókúra alatt

Amikor a „fogyókúra” szót halljuk, a legtöbb embernek a szigorú diéták, az edzőteremben eltöltött órák és a mérlegen leolvasható érték folyamatos követése jut az eszébe.

Azonban az egész folyamat pszichológiai oldala gyakran elkerüli a figyelmünket.

Ha nem eszed meg, nem kapsz édességet, avagy a gyermekkori nevelés hogyan befolyásolja nem csak az ételekhez való hozzáállást a felnőttkorban

A nevelési minták, amiket a gyermekkorban elsajátítunk, később egész életünkön át formálnak és befolyásolnak minket.

Gondolkoztak már azon, hogy a gyerekkorunkban hallott mondatok milyen nyomokat hagynak bennünk?

Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Ing. Barbora Karásková: Egészséges fogyás jojó effektus nélkül – kulcsfontosságú elvek és alapelvek

A fogyókúrát gyakran nagyon összetett és stresszes folyamatnak tekintik.

Az igazság az, hogy sokan feleslegesen komplikálják a fogyókúrát azzal, hogy különféle gyorsítószerekkel és extrém módszerekkel próbálkoznak, például a nagyon szigorú, tiltó és korlátozásokkal teli diétákkal.

Karlovka – a lusta férfi zabpehely-lepénye

Karlovka. Mi ez valójában? És hogy készítsük el magunknak otthon? 

Leggyakrabban ezt kérdezik a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoport új tagjai, amikor a „karlovka” névvel találkoznak.

Bárhol elérhető, ahol szükség van rájuk

Kalóriatáblázatok elérhetők online, telefonon, táblagépen és okosórákon, például a Garmin és az Apple Watch készülékeken.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner