23.12.2022 Dine4fit.hu

Amikor egy napon úgy döntesz, hogy többé nem leszel kövér

Aki olvassa blogunkat, az tudja, hogy felhasználóink ​​sikereit rendszeresen és szívesen tesszük közzé (természetesen engedéllyel).

Ma Vojtěch apuka történetét olvashatjuk, aki fia születése után úgy döntött, hogy az évek óta tartó túlsúllyal vívott küzdelmének véget vet. Egy év alatt 30 kg-ot fogyott a Dine4Fit alkalmazással – saját szavai szerint minden nagyobb erőfeszítés nélkül.

 

fit_challenge_93

Az egészséges táplálkozással eltöltött éve és három hónapig tartó edzőteremben töltött idő után ezt mondja:

Kicsi korom óta gondom volt a súlyommal. A szüleim nem a legjobb anyagi helyzetben voltak, így az egészséges és minőségi táplálkozás szóba sem jöhetett. De csupán erre a tényre semmiképpen sem fognám a súlyfeleslegemet. Viszont az, hogy édességfüggő voltam, az a történet egy másik része. És még ha naponta csak egy édességet engedtek meg, mindig akadt egy kiskapu.

  • Ebben a szellemben telt el az egész gyermek- és ifjúkorom. A középiskola befejezésekor 180cm magasságommal 115 kg voltam!

Az iskola után elkezdtem egy fizikailag megterhelő munkahelyen dolgozni, és elkezdtem foglalkozni a történelmi vívással is. Abban a pillanatban a fogyás magától is ment és egy évvel később már 85 kg voltam. Elégedett voltam saját magammal.

De mint ahogy lenni szokott, semmi sem tart örökké. A történelmi vívás idővel abbamaradt, a munkahelyemen előléptek, többet kerestem, de kevesebbet mozogtam. Élveztem a finom ételeket és főleg az alkoholt.

Körülbelül egy évvel később elértem a 100 kg-ot. Azóta többször próbáltam a “nem enni” típusú fogyókúrát. Igen, a súlyom mindig csökkent, de csak egy időre. Így körülbelül 8 évig váltakozott a súlyom 95 és 105 kg között.

  • Aztán megnősültem, és megszületett a kisfiam. Egyáltalán nem foglalkoztam magammal, és egyszercsak rémülten vettem észre, hogy majdnem az eredeti súlyomnál tartok, pontosabban 111 kg voltam.

Nem akartam, hogy a fiamnak is ugyanolyan problémái legyenek, mint nekem, és a többi gyerek majd kineveti. Mindenekelőtt lépést akartam tartani vele, és nem kapkodni a levegő után minden mozdulatnál, ezért mindannyian úgy döntöttünk, hogy egészségesen fogunk táplálkozni. A feleségem a Dine4Fit alkalmazást választotta. Már majdnem egy éve jegyzetelek, többé-kevésbé azt eszek, amit akarok, és működik. Nem szenvedek az éhségtől vagy ízhiánytól, mert sokszor eszek finomságokat is, de csak mértékkel.A Dine4Fit egy nagy kezdő lökést adott, végre elégedett vagyok a súlyommal, és csak erősíteni járok az edzőterembe. Ja, és ami a legfontosabb, lihegés nélkül képes vagyok lépést tartani a fiammal.

 

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Ne féljünk az ételtől! Az étel nem ellenség, mondja Hanka, aki több mint 30 kilót fogyott

23.12.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Kačenka: Az étrend feljegyzése a Dine4Fit alkalmazásba számomra egy játék, amit  a mai napig élvezek Kačenka: Az étrend feljegyzése a Dine4Fit alkalmazásba számomra egy játék, amit a mai napig élvezek

Egy további bátorítást hoztunk el Önöknek a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportunkból.

A maihoz hasonló bejegyzések igazán boldoggá tesznek minket. Az, hogy a csoport jól működik, és sok embernek segít, az nem a mi érdemünk. Azoknak a tagoknak köszönhető, akiknek sikerült lefogyni az alkalmazásunkkal, és nem esik nehezükre tanácsot adni a kezdőknek.

Az egész cikk 15.5.2023 0