16.3.2022 Dine4fit.hu

Hogyan fogyott le Zuzana húsz kilót, nem egészen egy év alatt

A Dine4Fit alkalmazás Szlovákiában is közkedvelt.

És persze nagyon örülünk, ha szlovák sikertörténetek érkeznek hozzánk.

Ma a 28 éves Zuzanától (167 cm), egy kedves kétgyermekes anyukától olvashatnak pár szót.

Jak paní Zuzana zhubla dvacet kilo za necelý rok

Súly 2020-ban:

április 86 kg
július 71,4 kg
december 66 kg

És itt már a szavait olvashatjuk:

Egy tipikus nő vagyok, aki állandóan fogyókúrázott, de az eredmények valahogy nem akartak mutatkozni. 2020 januárjában megszületett a második lányunk (szülés utáni súlyom 92 kg volt), stressz, szoptatási problémák, alváshiány, egymás hanyagolás időhiány miatt, és bumm – kezdett gyarapodni a súly… Jött a CORONA első hulláma, mindenki elkezdett dagasztani, sütni, de én valahogy beragadtam, nem is tudom miért, és hogy – de elkezdtem…

Valahogy egyik napról a másikra volt ez. Aktív anyuka akartam lenni, és lépést szerettem volna tartani a két lányommal. A férjem aktív sportoló, így talán nem fogok én sem kimaradni.

A sok átalakulás megtekintése és a Dine4Fit-ról szóló cikkek elolvasása után annyira feldobott, hogy felkerestem Jozef – Packot, aki ért hozzá, hogy segítsen nekem, aki annyira kiváló alapokat, tippeket és jó trükköket mondott el nekem, mint a NATO, és akinek a követői szemmel látható eredményeket értek el. Most már én is közéjük tartozom, és egy nagy közösséget alkotunk, ahol tanácsokat adunk egymásnak, és főleg támogatjuk egymást.

Így hát elkezdtem…. ó, az első két hét nehezebb és stresszesebb volt, mert a fejemben csak a kaja és kalória járt mindig. Bevallom – álmodoztam is már róla. De egy hét után, amikor jöttek az első váratlan és meglepő eredmények, amitől majdnem “elájultam”, annyira felizgultam, hogy nem akartam abbahagyni, és TELJES gázra kapcsoltam.

Az a nagyszerű önérzet, megszűntek a fejfájások, tele energiával, és annyira javult a hangulatom, hogy néha már nem is ismertem magamra, és tudják mi volt a legjobb? Hogy minél nehezebb az ember, annál több jó ételt ehet, én pedig nagyon szeretem az ételt.

  • Annyiszor kérdeztem már magamtól, hogy miért nem próbáltam ki korábban. A alkalmazásról már évek óta hallottam, csak a sok kifogás mégis erősebb volt. De mindannyian tanulunk a hibáinkból!

Eleinte nem sportoltam semmit, csak szoptattam, és ez olyan, mint egy rendes aktivitás, amivel 500-900 kcal-t égetek el (attól függően, hogy hányszor szoptattam). Később elkezdtem a természetjárást, néhány alkalommal a tabata-t, majd a futást, de rendszertelenül, mivel elsősorban ANYA vagyok.

Idővel a környezetemben is észrevették, hogy fogytam, és ettől még lelkesebb lettem. Ki az, aki nem szereti, ha megdicsérik? És így azon kaptam magam, hogy a Dine4Fit alkalmazással élek. Jelenleg azon vagyok, hogy fokozatosan szeretnék leadni még pár kilót, és egyben erősíteni a szervezetemet. Bebizonyítottam magamnak, hogy ez lehetséges, amire rendkívül büszke vagyok, és mindenekelőtt hálás vagyok férjem és családom támogatásáért.

  • Minden a fejben dől el – ha valamit nagyon akarunk, elérjük még a lehetetlent is.

Ami az étkezést illeti, nem kellett korlátoznom semmit, csak csökkenteni vagy növelni a mennyiséget. Cöliákiásként kicsit korlátozott a diétám, de azt már megszoktam. Leginkább a nagyanyáink által is használt élelmiszereket használom, amelyek mindenhol elérhetőek (tojás, burgonya, zöldség, hús, hal, tejtermékek…)

Nálam a reggeli főleg fehérjékből áll (tojás, camembert, cottage, halloumi sajt …) + egy nagy tányér zöldség, ami megtelíti szervezetemet, és kellő energiát biztosít az egész napra. Ebédre a klasszikus, hús/hal és hozzá köret + egy nagy tányér zöldség, vacsorára pedig az édes ételeket szoktam készíteni magamnak, mint pl. a zabkását vagy a pudingot. Naponta fél kiló zöldséget eszek. Közel 3 liter folyadékot iszok, és nyugodtan nassolok egy kicsit a kedvenc csokimból is, de nem egy egész táblával, mint korábban, hanem csak 2-3 szeletet.

Mivel nagyon szeretem az ételt, szeretek új recepteket kipróbálni, és minden hónapban olyan ételeket kóstolok, amiket még nem készítettem, vagy megváltoztatok valamit az általunk kedvelt ételekben, de egészségesebb változatban készítem el. Az átalakulásom alatt megszerettem a cukkinit, amit legszívesebben cottage-es tésztás spagettire reszelek, amit ha a nagyobbik lányom meglát, akkor ő is élvezettel eszi velem.
Eleinte próbáltam naponta 5x enni, de akkor egész nap csak ettem, így napi 4 alkalomra csökkentettem, és most már naponta csak 3x kell ennem, de nagyobb porciókban, viszont nekem így megfelel. Mindannyian különbözőek vagyunk, mindegyikünknek más a napirendje, és általánosságban nem igaz, hogy naponta 5x kell enni.

Köszönjük Zuzanának a történetet és a vicces fotókat, amelyek megörökítik sikerét.

 
www.dine4fit.hu szerkesztőség 
Egyéb érdekes olvasnivalók:

Az ételek előre tervezésének és elkészítésének előnyei

16.3.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Hellča Vávrová: Az egészséges életmóddal kilépünk a komfortzónánkból? Hellča Vávrová: Az egészséges életmóddal kilépünk a komfortzónánkból?

Gondolkodtak már valamikor azon, hogy milyen gyakran halljuk a “kilépni a komfortzónából” kifejezést? Az egészséges életmód kontextusában ez a mondás egy egészen új dimenziót kap, főleg a gyermekes anyukák számára, akik megpróbálják összekapcsolni a családi életet a saját testükről és lelkükről való gondoskodással.

De mit is jelent valójában “kilépni a komfortzónából”, és tényleg szükséges-e az egészségesebb életmód eléréséhez?

Az egész cikk 13.3.2024 0