23.6.2023 Dine4fit.hu

Nőknek: jól jönne végre egy olyan nyári smink, amely ellenáll a víznek, az esőnek és az izzadságnak

A nyár vonzza az embereket sportolni, aktívan kikapcsolódni a vízparton és a hegyekben. Miért kössünk kompromisszumot, ha nem érezzük jól magunkat smink nélkül, miért ne sminkelhetnénk ilyenkor is?

Tudjuk, hogyan kell megoldani, hogy minden maradjon a helyén, ott, ahol lennie kell!

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Make-up helyett színezett napvédő

Senki sem szeret sminkben járni a strandon, mint ahogy a hegyekben sem. Nyáron nagyon fontos a napvédelem, ezért jó megoldás lehet a színezett napvédő arckrém. Magas szintű védelmet nyújt az UV sugárzás ellen, és egyúttal egységes és szép megjelenést ad az arcunknak. Lehet vele úszni és sportolni is. Könnyen kibírja. Fontos azonban az UV védelem rendszeres, 3-4 óránkénti megújítása. Vannak speciális, láthatatlan UV spray-k, amelyeket egyszerű permetezéssel lehet felvinni a sminkre. Nem zsírosít, könnyű, és bármikor, bárhol használhatjuk.

Válasszanak „zsíros“ textúrákat

A speciális vízálló smink természetesen jó, de nem feltétlenül van rá szükség. A krémes és olajos smink jó választás – mert mint köztudott – a zsír taszítja a vizet. Ezért a zsíros szemhéjfestékek, a klasszikus szemceruzák, krémes pirosítók, de a közönséges rúzsok is – nyugodtan kerülhetnek akár a vízbe is, nem mosódnak el. De legyenek óvatosak – mert ha kézzel dörzsölik, vagy ha fürdés után törölközővel törlik az arcukat, könnyen elkenődik. Egy jó nagy színes folt lesz az arcukon.

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Szép szempillák

A vízálló szempillaspirálok nagyszerűek, de gyakran nehéz eltávolítani őket. Vannak olyan speciális szempillaspirálok is, amik bírják a vizet, de csak a hideg vizet. Azaz úszást a tengerben, medencében, a könnyeket és izzadságot – ezeket kibírják a szempillaspirálok, csak 38 fokos, vagy magasabb vízhőmérséklet esetén oldódnak. Éppen ezért ezek a szempillaspirálok az utazáshoz is kiválóak, könnyen lemoshatóak csupán meleg vízzel, nem kell hozzá külön sminklemosó.

Egész nap gyönyörű ajkak

Azok a legjobb sokáig tartó rúzsok, amelyek egy különleges réteget képeznek az ajkakon, és ha megszárad, akkor reggeltől estig tart. Mit tegyünk, hogy az ajkunk tökéletes legyen egész nap? Mindig száraz ajkakra kell felhordani, nem szabad semmilyen krémmel kenni előtte – mert zsíros, olajos felületen nem tart!

Pro ženy: Jak mít konečně letní líčení, které odolá vodě, dešti i potu

Vigyék fel a folyékony színt az applikátorral (ez a réteg ne legyen se túl vékony, se túl vastag), majd dörzsöljék össze az ajkaikat, és hagyják megszáradni, ennyi. A gyönyörű ajkak így egész napra garantáltak. De napközben ne használjanak ajakbalzsamot, vagy zsíros termékeket, mert könnyen károsíthatja a bevonatot.

fotó: cz.depositphotos.com

Soňa Hrabec Kotulková
https://running2.cz

  • Szabadúszó szerkesztő. Szakterülete a kozmetikai, sport- és lifestyle cikkek. Több éven át dolgozott beauty szerkesztőként a Marianne magazinnál.
  • Jelenleg pl. a What News lifestyle újság, a RUN, Dieta, és a My Health magazinok részére ír.
  • Szenvedélyes futó, és a férjével, Michal-lal vezetik az ezzel kapcsolatos sikeres futóblogot, a Running2.cz-t. 2022-ben adták ki a Manželé v běhu (Ikar, 2022) (Házastársak futásban) című könyvüket.
Egyéb érdekes olvasnivalók:

Hogyan fogyjunk a Dine4Fit alkalmazással

23.6.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Öt különböző étel, amikhez az előre elkészített tépett csirkemell alapot használjuk Öt különböző étel, amikhez az előre elkészített tépett csirkemell alapot használjuk

Ügyfeleimet arra próbálom rávezetni, hogy a Dine4Fit alkalmazásban általuk előre eltervezett ételek ízletesek legyenek, és az elkészítéséhez pedig a lehető legkevesebb időt kelljen rászánni.

Bármennyire is meglepő, de meg lehet oldani. Csak egy kicsit gondolkodni kell, és a jól bevált trükköket alkalmazni, amelyeknek köszönhetően egyszerre akár több különböző étel is elkészíthető.

Az egész cikk 12.6.2024 0