12.12.2022 Dine4fit.hu

Jarča: Sajnálom, hogy nem hamarabb kezdtem el a változtatást

Elmúltak az ünnepek és az ünnepi nassolások ideje, ezért egy kicsit növeltük a motivációs változások közzétételének gyakoriságát.

Persze azért egy-két hónap alatt ne várjanak csodákat, de ha most változtatnak az étrendjükön, akkor érezni fogják a különbséget, és sokkal jobban fogják magukat érezni.

A mai motiváció a kedves Jarča-é, aki 5 hónap alatt 15 kilót fogyott pusztán evéssel. Átalakulása a zárt Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Din4Fit segítségével csoportban olyan klasszikus kérdés-lavinát okozott, mint a “hogy sikerült?”.

poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky

Megkértük a fiatal hölgyet, meséljen egy kicsit bővebben a változásáról. Beleegyezett. És itt vannak a szavai:

Az elmúlt évben egészen 95 kg-ra “ettem” magam, és nem igazán éreztem magam jól. Úgy döntöttem, tennem kell valamit ez ellen. És működik.

Most már tudom, hogy ezekelőtt nem ettem megfelelően, inkább éheztem. 12 órás műszakokba járok dolgozni – egy hét nappal, egy hét éjszaka. Nem reggeliztem, a munkahelyemen ebédeltem, otthon vacsoráztam. Mindig nagyon fáradt voltam.

Mára megtanultam reggelizni, és munkába harapnivalókat készítek magamnak. Naponta ötször eszek kisebb adagokat három óránként. Kizártam a zsíros és sült ételeket, az édességeket, az édesített italokat, a fehér pékárut…

poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky

Amikor az étrendemet állítom össze, az ebéddel kezdem, vacsorára általában levest szoktam enni. Hét közben a munkahelyemen ebédelek, kedvem szerint választom ki. Ilyenkor természetesen nem mérem le az ételt, csak becsléssel számolok. Ezután állítom össze a reggelit és uzsonnát.

Összességében nagyon sokat változtattam az élelmiszereken:

  • Húsokból főleg csirkét és pulykát eszek, és minőségi sonkát.
  • Krémjoghurt helyett görög joghurt vagy skyr-t, zsírszegény túrót, light mozzarella-t, félzsíros tejet fogyasztok.
  • Dzsúz helyett félzsíros tejből és banánból készítek magamnak italt.
  • Keksz helyett müzli vagy zabpehely.
  • Minden nap egy-két darab gyümölcs.

A zöldségekkel még mindig küzdök. Szeretnék a hüvelyesekből és halból többet enni. Elkezdtem az egészséges élelmiszerek boltjába járni, ahol mindig veszek valami újat, hogy megkóstoljam, és hogy változatos legyen az étrendem. Kedvenc ételem a teljes kiőrlésű tortilla grillezett csirkehússal töltve, zöldségekkel (uborka, paradicsom, saláta) és egy kis gerezd fokhagymával elkészített fehér görög joghurtos öntettel.

Az adagok mennyiségén is sokat változtattam. És ami a végén a legfontosabb – őszintén töltögetem a Dine4Fit alkalmazást, hogy minden köröcske zöld legyen. Célom a fogyás és a könnyű aktivitás. Egyébként az alkalmazás alapértelmezett beállításai szerint mindent betartottam, nem változtattam rajta semmit. Az eredmény – több energiám van és jól érzem magam. Most már csak azt bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb a változtatást.

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Natália: Ne várják az eredményt egyik napról a másikra, sajnos ez nem így működik. Vagy talán hála istennek…

12.12.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Táplálkozási terapeuta: Előnyös lehet-e a light termékek fogyasztása? Táplálkozási terapeuta: Előnyös lehet-e a light termékek fogyasztása?

Az úgynevezett “light” termékek az elmúlt években nagyon népszerűek voltak. Szerencsére az utóbbi időben ez már egyre csökkenő fázisban van. Az emberek tudat alatt kezdik felismerni, hogy az egészséghez és a megfelelően karbantartott alakhoz vezető utat általában máshol kell keresni…

A biztonság kedvéért nézzük meg alaposabban ezt az élelmiszercsoportot.

Az egész cikk 14.9.2023 0