12.12.2022 Dine4fit.hu

Jarča: Sajnálom, hogy nem hamarabb kezdtem el a változtatást

Elmúltak az ünnepek és az ünnepi nassolások ideje, ezért egy kicsit növeltük a motivációs változások közzétételének gyakoriságát.

Persze azért egy-két hónap alatt ne várjanak csodákat, de ha most változtatnak az étrendjükön, akkor érezni fogják a különbséget, és sokkal jobban fogják magukat érezni.

A mai motiváció a kedves Jarča-é, aki 5 hónap alatt 15 kilót fogyott pusztán evéssel. Átalakulása a zárt Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Din4Fit segítségével csoportban olyan klasszikus kérdés-lavinát okozott, mint a “hogy sikerült?”.

poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky

Megkértük a fiatal hölgyet, meséljen egy kicsit bővebben a változásáról. Beleegyezett. És itt vannak a szavai:

Az elmúlt évben egészen 95 kg-ra “ettem” magam, és nem igazán éreztem magam jól. Úgy döntöttem, tennem kell valamit ez ellen. És működik.

Most már tudom, hogy ezekelőtt nem ettem megfelelően, inkább éheztem. 12 órás műszakokba járok dolgozni – egy hét nappal, egy hét éjszaka. Nem reggeliztem, a munkahelyemen ebédeltem, otthon vacsoráztam. Mindig nagyon fáradt voltam.

Mára megtanultam reggelizni, és munkába harapnivalókat készítek magamnak. Naponta ötször eszek kisebb adagokat három óránként. Kizártam a zsíros és sült ételeket, az édességeket, az édesített italokat, a fehér pékárut…

poctivě vyplňuji aplikaci Kalorické Tabulky

Amikor az étrendemet állítom össze, az ebéddel kezdem, vacsorára általában levest szoktam enni. Hét közben a munkahelyemen ebédelek, kedvem szerint választom ki. Ilyenkor természetesen nem mérem le az ételt, csak becsléssel számolok. Ezután állítom össze a reggelit és uzsonnát.

Összességében nagyon sokat változtattam az élelmiszereken:

  • Húsokból főleg csirkét és pulykát eszek, és minőségi sonkát.
  • Krémjoghurt helyett görög joghurt vagy skyr-t, zsírszegény túrót, light mozzarella-t, félzsíros tejet fogyasztok.
  • Dzsúz helyett félzsíros tejből és banánból készítek magamnak italt.
  • Keksz helyett müzli vagy zabpehely.
  • Minden nap egy-két darab gyümölcs.

A zöldségekkel még mindig küzdök. Szeretnék a hüvelyesekből és halból többet enni. Elkezdtem az egészséges élelmiszerek boltjába járni, ahol mindig veszek valami újat, hogy megkóstoljam, és hogy változatos legyen az étrendem. Kedvenc ételem a teljes kiőrlésű tortilla grillezett csirkehússal töltve, zöldségekkel (uborka, paradicsom, saláta) és egy kis gerezd fokhagymával elkészített fehér görög joghurtos öntettel.

Az adagok mennyiségén is sokat változtattam. És ami a végén a legfontosabb – őszintén töltögetem a Dine4Fit alkalmazást, hogy minden köröcske zöld legyen. Célom a fogyás és a könnyű aktivitás. Egyébként az alkalmazás alapértelmezett beállításai szerint mindent betartottam, nem változtattam rajta semmit. Az eredmény – több energiám van és jól érzem magam. Most már csak azt bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb a változtatást.

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Fogyás “ciklikus diéta” segítségével

12.12.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0