5.6.2024 Dine4fit.hu

Kristýna (27 éves): Egy évnyi Dine4Fit alkalmazás használata és egy kisebb életmódváltás után több mint 30 kg-ot fogytam

A Dine4Fit alkalmazással több mint 30 kg-ot fogytam, és nagyon jól érzem magam. Olyan ruhákat is hordhatok, amilyenekről régebben még álmodozni sem mertem.

Nem mindig volt könnyű, de megérte. Könnyen tudok mozogni, és végre nem szégyellem magam az alakom miatt.

Én és a sport – sosem voltunk barátok. Az iskolában mindenki szerette a tesiórát, én pedig alig vártam a pillanatot, amikor a csengő véget vetett ennek a szörnyűségnek. Az iskolatársaimmal sem jártam ki sehová. Az a fajta egy lány voltam, aki szívesebben ült valahol egy könyvvel a kezében. Vagy játszottam otthon a számítógépen. Még a munkahelyemen sem (pedikűrösként dolgozom) mozogtam sokat. Ez egy olyan munka, amit ülve kell végezni. De most már nem kerülöm a mozgást. Beleszerettem a sétákat, egyenesekben kicsit tempósabban, az emelkedőkön kicsit lazábban. Megszerettem a jógát, amit otthon végzek kényelmesen az internetes oktatóanyagoknak köszönhetően.

Mielőtt elhatároztam, hogy kezdeni fogok valamit magammal, mindig lihegtem, kapkodtam a levegő után, fájtak az ízületeim, és néha az izmaim is. Nem éreztem jól magam a saját bőrömben. A gesztációs diabéteszen kívül semmi komolyabb problémám nem volt. 167 cm magas vagyok, és akkor kezdtem el használni a Dine4Fit alkalmazást, amikor körülbelül 110 kg voltam. A mellbőségem 119 cm, a derékbőségem 98 cm és csípőbőségem egészen 133 cm volt.

Kristýna (27 let): Po roce užívání aplikace Kalorické Tabulky a menší změně životního stylu jsem shodila více než 30 kg

De ezúttal nem adtam fel

Miért? Nem tudom. Egy nap felébredtem, és mintha valami átkapcsolt volna bennem. Talán az is közrejátszott, hogy el akartam kerülni a jövőbeni egészségügyi problémákat, hogy tudjak játszani a lányommal és nem levegőért kapkodni 20 méternyi futás után, és azt is tudtam, hogy így könnyen kialakulhat nálam a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, és a magas vérnyomás. Azaz nagyobb a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának az esélye.

Egyszercsak nem úgy lett, hogy “a hónap elején elkezdem, vagy hétfőn, vagy holnap”, hanem hirtelen bele is vágtam. Elővettem a mérleget a fiókból, letöltöttem a Dine4Fit alkalmazást és elkezdtem jegyzetelni.

Nehéz volt a kezdet. Eleinte ugyanúgy ettem, mint előtte, csak felírtam a hibákat, hogy mit csinálok rosszul. Azt vettem észre, hogy magas a szénhidrát- és zsírok bevitele, a fehérje pedig kevés.

Megtanultam előre megtervezni az étrendemet és megtalálni a megfelelő élelmiszereket:

  • Lemondtam a cukros italokról, lecsökkentettem a zsíros sertéshúsok mennyiségét.
  • Az édesített gyümölcsös joghurtok helyett a fehér görög joghurtokat veszem, amit most millióféleképpen tudok felhasználni.
  • Felfedeztem a zabpehely varázsát. Hirtelen nem csak egy piszkos szó lett számomra. Egyik napról a másikra a zabpehely az étrendem részévé vált, mert rájöttem, hogy ez valóban jó, és bármivel ízesíthetem, amit csak találok.
  • A zabpehelyből készült mug cake-et is megszerettem, és az ún, „karlovka”-t is.
  • A zsíros sajtokat zsírszegény sajtokra cseréltem.
  • Az angolszalonnát felváltotta a csirke-és pulykasonka, de azért nem mondtam róla teljes mértékben.
  • Több rozs-és teljes kiőrlésű pékárut fogyasztok.
  • Szeretek kipróbálni új ételeket, és az alkalmazásnak és az étrendem tervezésének köszönhetően új kombinációkat és ízeket fedeztem fel.
  • A csirkehúshoz egyik kedvenc köretem a sütőben sült burgonya és hozzá túrós/görög joghurtos, fokhagymás-fűszeres mártás.

A legnehezebb talán az esti tévé előtti nassolásról való lemondás volt, ami a különféle snack-ek elhagyását jelenti. De abban a pillanatban, amikor sikerült összeállítanom a megfelelő étrendet és megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztottam, még ez a “szükséglet” is megszűnt nálam.

Nagy változás az öltözködésben

Talán minden nő szekrényében van egy ruha, ami a “majd, ha egyszer lefogyok” pillanatra vár. Nekem elég sok volt. Pólók és farmernadrágok, még egy rövidnadrág is, ami 42-es méretű. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy fel fogom még venni valamikor. Mert ugye mégiscsak három mérettel voltak kisebbek. De az alkalmazás egy évnyi használata és egy kisebb életmódváltás után több mint 30 kg-ot fogytam. A mellbőségem már nem 119 cm, hanem csak 97 cm, a csípőm 110 cm és a derékbőségem csodálatraméltó 80 cm. És remekül érzem magam.

Kristýna (27 let): Po roce užívání aplikace Kalorické Tabulky a menší změně životního stylu jsem shodila více než 30 kg

Egy ruha, amit egy éve viseltem, most szinte elveszek benne…

Minden nehézség nélkül tudok mozogni, kezdem megkedvelni magam és végre nem szégyellem az alakomat. Olyan ruhát veszek, ami tetszik, mert beleférek. Nem kell rövidnadrágot felvennem a ruhához, mert már nem dörzsölődik annyira a combom. Élvezem a mozgást a lányommal és boldogabbnak érzem magam, mentális problémáim is javultak.

Üzenet azoknak, akik csak haboznak rajta, de nem tudják, hogyan kezdjenek bele

  • Ne adják fel, kövessék a céljaikat.
  • Nem ígérem, hogy minden nap rózsás lesz.
  • Nem ígérem, hogy mindenki akar majd segíteni.
  • Azt sem ígérhetem, hogy könnyű lesz.
  • De minden erőfeszítést megér. Felbecsülhetetlen az az érzés, amit átélnek majd, és a büszkeség, amit érezni fognak.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Kalória és kalóriadeficit – mítoszok vs. tények

5.6.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja

Egyszer volt, hol nem volt – annak idején, még mielőtt megismertem volna a Dine4Fit alkalmazást, különféle diétákat próbáltam ki, mint mindenki más, aki a fogyással próbálkozik.

Akkoriban (hála istennek) még nem google-ztam, így mindent kipróbáltam, amit a különböző magazinokban találtam: szétválasztó diéta, pékáruk mellőzése, köretek mellőzése, utolsó étkezés 17 órakor…

Az egész cikk 24.7.2024 0

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Az egész cikk 18.7.2024 0