24.4.2024 Dine4fit.hu

Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

A cseh nyelvű csoportunk egyik nagyon lelkes és régebb óta közreműködő aktív tagja Lenka asszony. Nem telik el úgy nap, hogy ne ossza meg ételeit a csoporttal, és megmutassa a szép zöld köröcskéket az alkalmazásban. Ételeit mindig fantasztikusan tálalja és díszíti, a csoport többi tagjával szeretjük “cicomásnak” nevezni őket. Nála a szemével is jóllakik az ember.

Ez a cikk a közelmúltban a csoportban lezajlott kihívással kapcsolatban született (sós mug cake elkészítése volt a kihívás) született a cikk, amit Lenka asszony írt, és saját fotókat is mellékelt hozzá. Legyen ez Önöknek egy inspiráció, mert az étel nem okozhat gondot, hanem örülni kell neki.

Mug cake

Gyorsan elkészíthető péksüteményre vágynak? Akkor a mug cake lesz a tökéletes választás az. A neve elmond mindent: mug (bögre) plusz cake (süti, torta) röviden annyit jelent, hogy tortát/sitit bögréből.

Többféleképpen készíthető, gyorsan, és a vélemények szerint mind finom. Egészséges/fitnesz/diétás/gluténmentes reggeli, tízórai, vagy uzsonna része is lehet. Vagy elkészíthetjük csak így spontán is.

Csak keverjük össze az összetevőket, és tegyük mikrohullámú sütőbe. Amíg elkészül a kávé vagy a tea, az étel is kész lesz. És ez pedig egy jó dolog.

  • Jómagam gyakran tojás nélkül készítem, és nem is édesítem. Az ízét többnyire a kakaó, a sárgarépa, a mák, a dió vagy a mézeskalács fűszerek adják.

Díszíteni tejföllel, és különféle feltétekkel szoktam, és kész is van a finom mug cake.

Muffin

Ez a süti lehet édes vagy sós, készíthetjük kelesztve vagy kelesztés nélkül, de meg is tölthetjük. Elkészíthetjük klasszikus, diétás, fitnesz- és gluténmentes formában is.

  • Kis méretű süteményről van szó, el kellene férnie a tenyerünkben – egy darab, egy adag.

Az én muffinom sárgarépával készült, a sós verziót pedig rizzsel csináltam.

Muffin

Cup cake

Tulajdonképpen egy ünnepi muffin. Ez is lehet édes vagy sós, és ennek is el kellene férnie a tenyerünkben. A különbség csak annyi, hogy a tetejét mázzal, tejszínnel, gyümölccsel díszítjük. A sós változatokat pedig különböző sós krémekkel és zöldségekkel díszítjük.

Eddig csak édes változatban készítettem el – mohás díszítéssel.

cup cake

Brownies

Itt azért megjegyezném, hogy igazából többnyire tepsiben szokták sütni, de én sütőtálakban készítem, külön adagonként. Gyúrt tésztából készül, sok kakaóval és csokoládéval.

Nem muszáj lisztből készíteni, ki lehet próbálni akár a hüvelyesekből készült változatokat is, jómagam céklás-zabpehelyhes verzióban szoktam elkészíteni. Lágy, szinte folyékony desszert. Könnyen elkészíthető fogyókúrához alkalmas változatban is. Csak játszani kell egy kicsit a hozzávalókkal.

Brownies

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Fogyás “ciklikus diéta” segítségével

24.4.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek

Sok embernél nagyon nehéz feladat belevágni a fogyókúrába.

Azok, akik korábban már próbáltak fogyókúrázni, de nem jártak sikerrel, gyakran vádolják magukat ilyen kijelentésekkel, mint pl.: Sohasem fogok lefogyni, ez olyan családon belüli dolog, a génekben van stb.

Az egész cikk 1.5.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0