24.4.2023 Dine4fit.hu

Tojás a tányéron, nem csak húsvétkor

Gyakran írnak nekünk, hogy nem tudnak mit kezdeni az étrenddel. Nem lehet úgy összeállítani, hogy a Dine4Fit alkalmazás köröcskéi zöldre váltsanak.

Szeretnénk ismételten emlékeztetni Önöket, hogy ehhez a témához inspirációt és instrukciókat a privát Facebook csoportjainkban is találhatnak.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy csoportunkban sok hölgy (és úriember!) van, aki nap mint nap közzéteszi az étrendjét – fotókat, leírást, gyakran recepteket és legfőképpen képernyőképeket a Dine4Fit alkalmazásból, így elsőre is látható, hogy az adott étel tápanyag szempontjából mit is jelent. És ezt valószínűleg sehol máshol nem találják meg az interneten.

És mivel nemrég múlt el a húsvét, és a cseh csoportunkban futott egy #tojás kihívás, így lehetőségünk van, hogy hozzunk ide néhány tippet, és élménybeszámolót tartsunk a fotók segítségével.

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami - vejce

Az illusztrációs fotókat a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével cseh nyelvű csoportunkból (Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami)válogattuk össze és tettük itt közé – amiket csodálatos hölgyek és egy nagyszerű férfi töltött fel a csoportba.

A végére egy emlékeztető

  • A friss tojást 5°C és 18°C ​​közötti hőmérsékleten kell tárolni, nem pedig szobahőmérsékleten!
  • A kellően megfőtt tojás, amit 5–10 °C közötti hőmérsékleten tároltunk, körülbelül tíz napig probléma nélkül fogyasztható.
  • A csomagolás (a tojáshéj) részben átereszti a különböző nemkívánatos mikroorganizmusokat és egyes gombákat, amelyek nem megfelelő tárolás esetén hátrányosan befolyásolhatják az egészségügyi ártalmatlanságot, és lerövidíthetik a minimális eltarthatósági időt.

Forrás: Állami Állategészségügyi Hivatal

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Jarmila: Saját tapasztalataim a Sencor Smart konyhai okos mérleggel

24.4.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0

Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk

Sokan azt gondolják, hogy a fogyókúra egy büntetés, és azzal a gondolattal vágnak bele, hogy rettenetesen vissza kell fogniuk magukat, túlárazott fogyókúrás termékeket kell vásárolniuk, éhezniük kell, rengeteget kell mozogniuk és mindenről kedvenc ételükről le kell mondaniuk.

Valaki valóban így csinálja, de én nem rajongok érte. Az én filozófiám kicsit más: “Inkább lazábban, de fenntarthatóan.”

Az egész cikk 27.3.2024 0