13.10.2022 Dine4fit.hu

Ismerik a poke-t, a bőségtálat?

A zárt Facebook csoportjainkban nem csak a Dine4Fit alkalmazás felhasználóinak nagyszerű átalakulásait találjuk, amelyeket aztán itt a blogon teszünk közzé, hanem gyönyörű inspirációkat is találhatunk az ételekhez.

A mai nap szerzője Dana Veselá. És mi az ő engedélyével tesszük közzé itt is.

A Poke bowl alias budha bowl (bőség tál) alapvetően a hawaii halászok étele. Minden esetben tartalmaz gabonaféléket, fehérjét, zöldségeket (frissen vagy hőkezelve) és minőségi zsírokat.

A kombinációk kiválasztása kizárólag az ízlésünktől és preferenciáinktól függ. Elkészíthetjük akár vegetáriánus vagy vega formájában is. Én leggyakrabban rizst vagy rizs-quinoa keveréket főzök, itt az előző napok két maradékát használtam fel és ízesítettem fűszerekkel, gyömbérrel, chilivel és lime levével.

Hogyan álljunk neki?

Egy mélyebb tálba teszek egy adag rizst, mellé a salátát, esetleg kétféle salátát vagy friss zöldséget. A tetejére ma lazac gravlaxot, ami vékonyra szeletelt nyers lazac olajban és kaporban. Nyugodtan helyettesíthetik akár sült hallal vagy pulykamellel (amennyiben nem eszik a nyers halat), de jól bevált a konzerves tonhal is.

Ezen kívül teszek hozzá tojást, hogy legyen több fehérje, avokádót az egészséges zsírok miatt, és megszórom pörkölt kesudió és magvak keverékével. Kiegészítésként néhány szelet grillezett cukkinit teszek még rá.

Jó meglocsolni még valamilyen szósszal, mint pl. a Kikkoman Poke, vagy a Teriyaki, de ezt nem muszáj. Elég csak szépen elrendezni egy tálban. Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • Kétszínű lime-os rizs
  • Lazac gravlax
  • Avokádó
  • Tojás
  • Cukkini chips
  • Sárgarépa
  • Paprika
  • Rukkola saláta paradicsommal
  • Pörkölt kesudió és magvak

Összesen körülbelül 700 kcal, és a pocak boldog. Dana

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Főzzön és vásároljon előre az egész hétre

13.10.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben

Egy igazán hatékony (és több száz ügyfélen tesztelt) tippem az van Önök számára, ami véleményem szerint kulcsfontosságú a fogyókúra során. És nem csak a fogyókúra alatt!

Ez a javaslat, amelyiket a következő sorokban feltárok Önöknek és alaposan meg is védek, az első helyen áll abban az esetben is, ha valaki egészségesebben és kiegyensúlyozottabban szeretne étkezni, vagy csak meg akarja őrizni az alakját.

Az egész cikk 14.2.2024 0

Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat? Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat?

A mérleg a véletlen számok generátora. Az otthoni okos-mérleg nem pontos. Senki sem tudja pontosan megmérni magát.

Ilyen, és hasonló kijelentésekkel találkozunk állandóan. De ez azt jelenti, hogy nem tudjuk pontosabban nyomon követni az átalakulásunkat? Mit tudunk otthon nyomon követni?

Az egész cikk 7.2.2024 0