13.10.2022 Dine4fit.hu

Ismerik a poke-t, a bőségtálat?

A zárt Facebook csoportjainkban nem csak a Dine4Fit alkalmazás felhasználóinak nagyszerű átalakulásait találjuk, amelyeket aztán itt a blogon teszünk közzé, hanem gyönyörű inspirációkat is találhatunk az ételekhez.

A mai nap szerzője Dana Veselá. És mi az ő engedélyével tesszük közzé itt is.

A Poke bowl alias budha bowl (bőség tál) alapvetően a hawaii halászok étele. Minden esetben tartalmaz gabonaféléket, fehérjét, zöldségeket (frissen vagy hőkezelve) és minőségi zsírokat.

A kombinációk kiválasztása kizárólag az ízlésünktől és preferenciáinktól függ. Elkészíthetjük akár vegetáriánus vagy vega formájában is. Én leggyakrabban rizst vagy rizs-quinoa keveréket főzök, itt az előző napok két maradékát használtam fel és ízesítettem fűszerekkel, gyömbérrel, chilivel és lime levével.

Hogyan álljunk neki?

Egy mélyebb tálba teszek egy adag rizst, mellé a salátát, esetleg kétféle salátát vagy friss zöldséget. A tetejére ma lazac gravlaxot, ami vékonyra szeletelt nyers lazac olajban és kaporban. Nyugodtan helyettesíthetik akár sült hallal vagy pulykamellel (amennyiben nem eszik a nyers halat), de jól bevált a konzerves tonhal is.

Ezen kívül teszek hozzá tojást, hogy legyen több fehérje, avokádót az egészséges zsírok miatt, és megszórom pörkölt kesudió és magvak keverékével. Kiegészítésként néhány szelet grillezett cukkinit teszek még rá.

Jó meglocsolni még valamilyen szósszal, mint pl. a Kikkoman Poke, vagy a Teriyaki, de ezt nem muszáj. Elég csak szépen elrendezni egy tálban. Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • Kétszínű lime-os rizs
  • Lazac gravlax
  • Avokádó
  • Tojás
  • Cukkini chips
  • Sárgarépa
  • Paprika
  • Rukkola saláta paradicsommal
  • Pörkölt kesudió és magvak

Összesen körülbelül 700 kcal, és a pocak boldog. Dana

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Hogyan étkezzünk helyesen edzés után?

13.10.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Táplálkozási terapeuta: Előnyös lehet-e a light termékek fogyasztása? Táplálkozási terapeuta: Előnyös lehet-e a light termékek fogyasztása?

Az úgynevezett “light” termékek az elmúlt években nagyon népszerűek voltak. Szerencsére az utóbbi időben ez már egyre csökkenő fázisban van. Az emberek tudat alatt kezdik felismerni, hogy az egészséghez és a megfelelően karbantartott alakhoz vezető utat általában máshol kell keresni…

A biztonság kedvéért nézzük meg alaposabban ezt az élelmiszercsoportot.

Az egész cikk 14.9.2023 0