13.10.2022 Dine4fit.hu

Ismerik a poke-t, a bőségtálat?

A zárt Facebook csoportjainkban nem csak a Dine4Fit alkalmazás felhasználóinak nagyszerű átalakulásait találjuk, amelyeket aztán itt a blogon teszünk közzé, hanem gyönyörű inspirációkat is találhatunk az ételekhez.

A mai nap szerzője Dana Veselá. És mi az ő engedélyével tesszük közzé itt is.

A Poke bowl alias budha bowl (bőség tál) alapvetően a hawaii halászok étele. Minden esetben tartalmaz gabonaféléket, fehérjét, zöldségeket (frissen vagy hőkezelve) és minőségi zsírokat.

A kombinációk kiválasztása kizárólag az ízlésünktől és preferenciáinktól függ. Elkészíthetjük akár vegetáriánus vagy vega formájában is. Én leggyakrabban rizst vagy rizs-quinoa keveréket főzök, itt az előző napok két maradékát használtam fel és ízesítettem fűszerekkel, gyömbérrel, chilivel és lime levével.

Hogyan álljunk neki?

Egy mélyebb tálba teszek egy adag rizst, mellé a salátát, esetleg kétféle salátát vagy friss zöldséget. A tetejére ma lazac gravlaxot, ami vékonyra szeletelt nyers lazac olajban és kaporban. Nyugodtan helyettesíthetik akár sült hallal vagy pulykamellel (amennyiben nem eszik a nyers halat), de jól bevált a konzerves tonhal is.

Ezen kívül teszek hozzá tojást, hogy legyen több fehérje, avokádót az egészséges zsírok miatt, és megszórom pörkölt kesudió és magvak keverékével. Kiegészítésként néhány szelet grillezett cukkinit teszek még rá.

Jó meglocsolni még valamilyen szósszal, mint pl. a Kikkoman Poke, vagy a Teriyaki, de ezt nem muszáj. Elég csak szépen elrendezni egy tálban. Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • Kétszínű lime-os rizs
  • Lazac gravlax
  • Avokádó
  • Tojás
  • Cukkini chips
  • Sárgarépa
  • Paprika
  • Rukkola saláta paradicsommal
  • Pörkölt kesudió és magvak

Összesen körülbelül 700 kcal, és a pocak boldog. Dana

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Tojás a tányéron, nem csak húsvétkor

13.10.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja

Egyszer volt, hol nem volt – annak idején, még mielőtt megismertem volna a Dine4Fit alkalmazást, különféle diétákat próbáltam ki, mint mindenki más, aki a fogyással próbálkozik.

Akkoriban (hála istennek) még nem google-ztam, így mindent kipróbáltam, amit a különböző magazinokban találtam: szétválasztó diéta, pékáruk mellőzése, köretek mellőzése, utolsó étkezés 17 órakor…

Az egész cikk 24.7.2024 0

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Az egész cikk 18.7.2024 0