31.3.2023 Dine4fit.hu

Lucie (41 éves): Lefogyott a Dine4Fit alkalmazás segítségével, és ez igazán jó érzés

2022 februárjában úgy döntöttem, hogy a Die4Fit segítségével megváltoztatom magam. Ehhez bizonyos személyes dolgok vezettek.

Nem nagyon hittem benne, hogy meg tudom csinálni, mert sok mindent kipróbáltam már, beleértve különféle segítő programokat, tablettákat, de semmi sem történt. Mindaddig, amíg a munkahelyemen az egyik kolléganőm azt nem mondta nekem, hogy jegyzeteljek le mindent a Dine4Fit alkalmazásban. És hogy majd meglátom.

Egyáltalán nem volt egyszerű a kezdetkor – nem tudtam, mit ehetek, és mindezt hogyan kell összerakosgatni, hogy meglegyen a szükséges napi bevitelem. És mindezek mellett csak további bonyodalmak csatlakoztak – magas a cukorszintem, még a “hosszú távú” is.

Lucie (41 let): Zhubla s aplikací Kalorické Tabulky a je to skvělý pocit

Az átalakulásom előtt voltam először a diabetológusnál, amikor 7-7,5 mmol/l volt a cukorszintem. Méreteim a következők voltak: derékbőség 118 cm, csípő 120 cm, mellbőség 119 cm, a súlyom pedig 96 kg volt.

Szociális ágazatban dolgozom (gyerekekkel) és a munkám fizikailag nem megterhelő. Tehát ennek megfelelően írtam be az adatokat az alkalmazásba.

  • Egy hónappal később, amikor ráálltam a mérlegre, 3 kg-ot csökkent a súlyom! Ez rögtön motivációt adott, hogy folytassam.

Ma 81 kg vagyok, és a méreteim a következők: derékbőség 99 cm, csípő 110 cm, mellbőség 108 cm. A célom 60 kg, de már most is elégedett vagyok magammal.

A Dine4Fit alkalmazás szerint cselekszek már több mint egy éve, és 15 kg-ot fogyni szép dolog! Emellett csökkent a cukorszintem, és a “hosszú távú” cukor is javult nálam. Az orvosom meg is dicsért. És ez nagyszerű érzés.

Sosem nem hittem volna el, milyen változásokat hozhat az életemben csupán néhány változtatás az étrendben. Búzaliszt helyett rozslisztet használok, és teljes kiőrlésű kenyeret eszek, néha lenmagos proteinest. Azt is megértettem, hogy az egészséges fogyáshoz a fehérjék nagyon fontosak – rendszeresen eszem a joghurtokat (max. 2-3% zsírtartalmú).

Megtanultam másképp étkezni, és még mindig ragaszkodom hozzá. Nem okoz gondot mérni az ételeke, magamért csinálom. És ami nagyon fontos számomra, hogy teljesen más ember lettem, vidám. Már nincs légszomjam, és elkezdtem hetente kétszer edzeni – Pilates, TRX, BOSU és egyéb, főleg erősítő edzések.

Szeretném, ha mindenki, aki úgy döntött, hogy tenni akar valamit önmagáért, ne adja fel, hanem küzdjön érte. A jutalmuk egy nagyszerű életváltozás lesz, ami csak örömet okoz majd nekik. Mindenkinek szurkolok, és sok sikert kívánok.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Újdonság a Dine4Fit applikációban: A recepteknél már feltüntettük a tápértékeket is. Inspirálódjanak és használják!

31.3.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0