31.7.2023 Dine4fit.hu

Věra (63 éves): Számomra kihívás volt az alkalmazást kezelni a mobilomon, de fokozatosan megbarátkoztam vele

Egy újabb érdekes történetet osztunk meg Önökkel a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével Facebook csoportunkból.

Nagy örömmel töltött el bennünket és a jól elvégzett munka érzését kelti bennünk. És azoknak, akik csak most kezdik, reméljük, segíteni fog a kitartásban.

Sziasztok Dine4Fit-esek! Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik kitalálták ezt az alkalmazást (Dine4Fit), megvalósították, és létrehozták a Facebook csoportot. A 196. napomat “töltöm” az alkalmazással, még december végén kezdtem, hogy ne legyek “januári”, kitartottam, és szerintem nagyon megérte.

Věra (63 let): Pracovat s aplikací v mobilním telefonu byla pro mě výzva, ale postupně jsem se s ní spřátelila

Miért döntöttem a Dine4Fit használata mellett?

Mindig is karcsú voltam, sokat sportoltam, és még most is sportolok, így sosem kellett korlátoznom magam az étkezésekben, azt ettem, amit megkívántam. Ez nem azt jelenti, hogy “malac” voltam. Azt hittem, hogy az étrendem kiegyensúlyozott, de ahogy teltek az évek, már mérlegelnem kellet, hogy mit teszek a tányéromra.

  • Akkor jött a fordulópont, amikor megbetegedtem és gyógyszereket kellett szednem, amik igaz, hogy segítettek, de az egyik mellékhatásuk a súlygyarapodás volt (nálam 12 kg).

Az eredeti tervem a következő volt: Amikor vége lesz a gyógyszeres kezeléseknek, elkezdek fogyókúrázni. Ez az áhított pillanat 2022 decemberében jött el, rögtön el is kezdtem valamilyen okos segítőt keresgetni, és rátaláltam a Dine4Fit alkalmazásra.

Tekintettel az életkoromra nagy kihívás volt egy mobiltelefonos alkalmazást használni. Fokozatosan kezdtem “megbarátkozni” vele, bár meg kell jegyezni, hogy főleg eleinte nagyon mérges voltam. Napról napra és a „kattintgatási” tapasztalataimmal egyre izgatottabb voltam az alkalmazással kapcsolatban. Ami pedig az étkezést illeti: “felfedeztem Amerikát”.

Az alkalmazás használatával rájöttem, hogy mint egy „beavatatlan laikus” mekkorát tévedtem az élelmiszerek összetételét illetően az elmúlt években. Csak csodálkoztam rajta.

A Dine4Fit a már a napi rutinjaim közé tartozik, becsületesen jegyzeteltem. Ha pedig a köröcskék valamikor pirosra színeződtek, akkor sem estem pánikba. Az alkalmazás a barátom és egyben a napi segítőm lett, aminek köszönhetően 196 nap alatt sikerült 74 kg-ról 63 kg-ra lefogynom (nem számolom a napokat, de a Dine4Fit annyira “trükkös”, hogy minden adat benne van). A fogyásom egyenletes volt, ami átlagosan heti 0,5 kg-t jelent. A kitűzött célomhoz még 1 kg-t kell leadnom.

A “fogyókúrám” során sokat segített a SENCOR smart okosmérleg, amit a mobilon a Dine4Fit alkalmazással összeköthető, így csak ki kell mérni az alapanyagot, beszkennelni, vagy beírni a kódot és kiválasztani az élelmiszerek listájából. Minden fontos tápanyag-információ megjelenik, majd “csak” el kell menteni és “csodálkozni”. Egyszóval tökéletes kütyü.

Sokat segítettek a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban olvasható kérdések és tanácsok, ahol inkább csendes, de szorgalmas és lelkes olvasó voltam.

Röviden csak annyit, mint ahogy Edit Piaf énekli a dalában: Nem bánok semmit sem. Nem sajnálom az időt, energiát vagy pénzt (pl. a mérlegre), amit a fogyni akarásom végett belefektetettem, mert a Dine4Fit alkalmazásának köszönhetően mindez sokszorosan megtérült a boldogság és elégedettség érzésével, és nem csak a súlyom csökkenése miatt, hanem azért is, hogy sikerült megbirkóznom az alkalmazás kezelésével.

Biztosan nem hagyom abba a jegyzetelést alkalmazásban, most segíteni fog megtartani az elért súlyomat, és főleg az étrendem optimális összetételében. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a Dine4Fit-nek azt a csodálatos ötletet, a megvalósítást és folyamatos innovációját.

Věra

És mink pedig köszönjük Věra asszonynak, hogy megjeleníthettük történetét, és ezzel remélhetőleg motivációt tudunk adni mindazoknak, akik esetleg hasonló helyzetben lennének.

illusztrációs fotó: cz.depositphotos.com a Jota

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Dine4fit: Nem elég, ha „zöldek a köröcskék“?

31.7.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0