3.10.2023 Dine4fit.hu

Magdaléna (52 éves): Egy rossz lépés hogyan térített vissza a helyes útra, amiben a Dine4Fit segített

Egy évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy megpróbálom visszafordítani a súlygyarapodás folyamatát, és hogy végre változtatok valamin.

Akkor, abban a pillanatban még fogalmam sem volt, hogy mi is lesz ez pontosan…

Elkezdtem jegyzetelni az ételeket a Dine4Fit alkalmazásban. Ezt már tudtam, az étkezés és táplálkozás nem ismeretlen számomra. Egészségügyben dolgozok, és ennek fontossága az egészség szempontjából számomra egyértelmű. Mindig is igyekeztem egészségesen étkezni – fiatalkori bűneimet – az alkoholt és a cigarettát – már régen elhagytam. Sportoltam, még a maratont is lefutottam. Nem tudnék elképzelni egy hétvégét mozgás nélkül – futás, tájékozódási futás, kerékpározás, síelés, sífutás, sziklamászás. És még sok minden mást is ki akartam próbálni.

Jak mě jedno špatné šlápnutí vrátilo na správnou cestu a Kalorické Tabulky mi v tom pomohly

Úgy látszik, hogy mindez nem volt elég, és csak híztam lassacskán. Néha feljegyeztem az ételeimet az alkalmazásba, hogy átlássam, de az aktivitásomat is. És ezt szépen úgymond “pótoltam”. Lassan már arra a következtetésre jutottam, hogy tehetek bármit, ami tőlem telik, ez bizony a változókori súlygyarapodás. És mivel a nagymamám sem volt vékony, így a gének is közrejátszhatnak.

Idővel megjelentek az egészségügyi komplikációk is. A szívritmuszavarok korlátoztak a mozgásban, viszont az étvágyam nem változott. Nem foglalkoztam vele – hiszen mozgok. Ráadásul nem is egészségtelen ételről volt szó. Ma már tudom, hogy csupán túl sok volt.

Abbahagytam az állandó mérlegeléseket, a fotókat nézve megijedtem saját magamtól, nagyobb ruhákat kellett vennem. Ennek nem örültem. Így hát egy napon újra belevágtam, aminek az eredményében ugyanúgy kételkedtem, mint mindig. Elkezdtem napi rendszerességgel jegyzetelni az ételeimet a Dine4Fit alkalmazásba, csatlakoztam a Facebook-on a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoporthoz.

Az utasításoknak megfelelően módosítottam a beállításokat, átlagos kiadást állítottam be, és abbahagytam a fizikai aktivitások folyamatos rögzítését. Valamiért sosem volt jó. Állandóan kevés volt a fehérje, sok volt a zsír, mindig éhes voltam. Ennek ellenére a mérleg mutatója egy picit lefelé mozdult. De aztán megtörtént…

Elég volt egy rossz lépés a lépcsőn, és máris lett egy összezúzott boka. Kétségbeesett voltam, és úgy gondoltam, hogy ennek csakis egyféle kimenetele lehet: az elhízás és a rokkantság.

Mit fogok csinálni mozgás nélkül? A műtét után két hónapig fekvőgipszben voltam, csak a wc-re és vissza volt szabad mennem.

Jak mě jedno špatné šlápnutí vrátilo na správnou cestu a Kalorické Tabulky mi v tom pomohly

Ezt a kétségbeesett állapotomat a fent megnevezett csoportba is beírtam, és nagyon sok támogatást kaptam.Több olyan példát is olvastam ott emberektől, akik hasonló helyzetben voltak, és ráadásul még fogytak is. Nagyon motiváló volt. Hirtelen megtanultam minden köröcskét zöldre változtatni estére, még nulla aktivitás mellett is, nem voltam éhes és végre megtanultam kiegyensúlyozott ételeket összeállítani.

Volt időm egészséges recepteket keresni, és a saját ételeimet elkészíteni a közönséges alapanyagokból. A Dine4Fit lefoglalta az agyamat, és ennek köszönhetően nem volt időm kétségbeesni, és talán még a munkahelyem miatt sem aggódtam. Négy hónap táppénz után 10 kg-mal kevesebbel tértem vissza a munkába, nagy munkakedvvel, de azzal az elhatározással, hogy folytatom a lassú fogyókúrát.

Főleg azért, hogy a sérült bokámat ne terheljem feleslegesen. A kitűzött célomat az ideális súlyomhoz igazítottam, amire egy éve még álmomban sem mertem gondolni. Egy sikeres rehabilitáció után újra elkezdtem sportolni, a bevitelen egy kicsit emeltem, és a súlyom továbbra is havi fél-/egy kilóval csökken.

Be kell vallanom, hogy a köröcskéket nem sikerült állandóan zöldre változtatni, néha nem ment. De örömmel tértem vissza a rendszerességhez, mivel így jobban érzem magam. Már tudom, hogy ez az én utam. És hogy az én koromban is működik, változókor után, akár mozgás nélkül is. És mindezt a Dine4Fit-nek köszönhetem, aminek a segítségével szeretném megtartani a jelenlegi súlyomat a jövőben is.

Magdaléna

A Dine4Fit szerkesztőség hozzászólása

Köszönjük Magdaléna asszonynak a lehetőséget, hogy megjeleníthettük a történetét. Mindig nagy öröm számunkra azt látni, hogy a Dine4Fit képes segíteni.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Az ételek előre tervezésének és elkészítésének előnyei

3.10.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek

Sok embernél nagyon nehéz feladat belevágni a fogyókúrába.

Azok, akik korábban már próbáltak fogyókúrázni, de nem jártak sikerrel, gyakran vádolják magukat ilyen kijelentésekkel, mint pl.: Sohasem fogok lefogyni, ez olyan családon belüli dolog, a génekben van stb.

Az egész cikk 1.5.2024 0

Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0