18.3.2023 Dine4fit.hu

Szakértők, akik segíthetnek elérni az álmaik alakját

Egész életükben a túlsúllyal küzdenek, és állandóan idegesek és kiállhatatlanok?

Mindenféle lehetséges diétát kipróbáltak már – ettek már csak uborkát, nem ettek kenyeret, sem cukrot, csak reggel ettek valamit, úgy étkeztek, mint egy hollywoodi színésznő, vagy egyáltalán nem ettek semmit.

Úgy tűnik, hogy semmi sem működik? És közben ez ilyan egyszerű: A tartós és egészséges fogyáshoz az embernek úgynevezett kalóriadeficitben kell lennie. Az egyik legjobb segítő a piacon a Dine4Fit. Egyszerű alkalmazás, aminek köszönhetően figyelemmel tudják kísérni azt, amit esznek, megtudhatják, miből tevődnek össze a különböző ételek, és megmutatja, mit kell változtatni az étkezésükben. Higgyék el, hogy ez működik.

A bevitelek és kiadások feljegyzése a mindennapi életben valakinek bonyolultabbnak tűnhet, mint amilyen valójában. Megkülönböztetni, hogy mely élelmiszerek a megfelelőek, melyeket hagyjuk ki az étrendünkből, mit jelentenek egyáltalán azok a színes köröcskék, és miért kell minden nap ennyi fehérjét és egyéb makro-tápanyagokat fogyasztanunk.

Ha már ettől az egésztől nem tudják hol áll a fejük, azt javaslom, hogy keressenek fel egy megfelelő szakembert, és így fektessenek be a saját maguk egészségébe.

De hogyan válasszunk? Ki lesz nekem a megfelelő, és bízhatok benne egyáltalán? Én személy szerint három kategóriába sorolnám azokat a szakértőket, akik segíthetnek és támogathatják Önöket:

Táplálkozási specialista

Általában végzettség nélküli személy, aki az étrendjeit és szolgáltatásait csak személyes tapasztalatai alapján javasolja, mert XY már lefogyott. Tanácsai és étkezési tervei kizárólag személyes tapasztalatain alapulnak, és legtöbbször egy cseppnyi szakértelemmel sem rendelkeznek.

Okleveles, vagy szakvizsgával rendelkező táplálkozási tanácsadó

Olyan személy, aki egy bizonyos végzettséggel, elvégzett tanfolyammal, szemináriummal rendelkezik. Itt fontos tudni, hogy ez a tanácsadó vajon jól képzi-e magát, utánajár-e a legfrissebb információknak az egészséges táplálkozással kapcsolatban, és igyekszik-e olyan szakmai ismereteket szerezni, amelyeket megfelelően fog tudni majd alkalmazni az étkezési tervekben.

  • Például nem javasol fölösleges táplálékkiegészítőket és “csodafűszereket” nekünk, azaz a szükségesnél több pénzt akar kicsikarni tőlünk.

Az ilyen típusú tanácsadó megfelelő étkezési terveket tud biztosítani az alapos felkészülésével és az Ön segítségével. Ha olyan emberhez fordulnak, aki képzett és jó referenciákkal rendelkezik, biztosak lehetnek benne, hogy helyesen cselekedtek.

Az első lépésnek az udvarias megközelítésnek kellene lennie, és megtudakolni, hogyan is néznek ki a szolgáltatásaik, mi mindent tartalmaznak és miből állnak az étkezési terveik. Az ő részéről pedig az kell legyen az első, hogy minél több információt megtudjon Önről, az Ön egészségi és mentális állapotáról, terhelhetőségéről stb.

  • Ezeket az információkat a legkönnyebben egy sornyi kérdést tartalmazó kérdőív segítségével tudja megszerezni. Minél több a kérdés, annál jobb lesz az együttműködés.

Az együttműködés során éppen ezért kell a lehető legtöbbet beszélni vele, és neki kell, hogy segítse és a motiválja Önöket.

Táplálkozási terapeuta

Olyan személy, aki egyetemi orvosi végzettséggel rendelkezik, és akihez elsősorban egészségügyi probléma esetén fordulunk.

De a legfontosabb, akiben bíznunk kellene, csakis saját magunk vagyunk. Minden ember eredeti. A fent említett tanácsadók közül egy sem fogja garantálni a sikert, ha Önök nem is akarják. Ráadásul az egészséges redukció alapelvei mindenkinél másként hatnak. Más szóval – a megfelelő táplálkozási szakértőnek meg kellene mutatnia a helyes irányt, meg kellene tanítania Önöknek az étkezés alapelveit legalább annyira, hogy a jövőben egyedül is boldoguljanak. Hogy tudják azt, mi a jó és mi a rossz Önöknek (minderre képes a psziché és az érzelmek is). És ezután már csak Önökön múlik. Sok szerencsét.

 

Hellča Vávrová
https://www.instagram.com/cobuduzasvarit

  • Okleveles táplálkozási és étrend-kiegészítő tanácsadó.
  • Egészséges és fenntartható módon segít Önöknek lefogyni vagy izmosodni.
  • Megmutatja, hogyan kell kiegyensúlyozottan és egyszerűen táplálkozni.
  • Szívesen irányítja Önöket a jobb énjük útjára, és végig is vezeti Önöket rajta.
  • Recepteket tölt fel az „Egészségesen főzünk Leňával és Hellčával” csoportba
  • Elérhetőség: vavrovahelena7@gmail.com
Egyéb érdekes olvasnivalók:

Lukáš Práchenský a Dine4Fit alkalmazásról: Ha nálam működik a fogyókúra még a tolószékben is, akkor Önöknek – akik normálisan tudnak mozogni – is menni fog!

18.3.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0