30.8.2022 Dine4fit.hu

Tíz tipp, hogyan indítsuk be tavasszal az anyagcserénket természetes úton

A tavasz a megújulás és a boldogság szimbóluma. Ha most nem lépünk együtt ennek az energiának az áramlásával, akkor a következő hónapokban kifogyhat az életerőnk.

Ha kedvük támadt egy intenzív tavaszi energiagyűjtésre, inspirálódjanak a következő egyszerű rituálékból, amelyek garantáltan működnek.

Három hétnyi változtatás, a belső erőnk megerősítése három hét alatt. Próbálják meg velünk együtt beindítani a szervezetüket és az anyagcseréjüket. Hogyan is lehet kellemesen megkönnyíteni a szervezetünket, megszabadulni a rossz szokásainktól, és bevezetni új, a szervezetünkre jótékony hatású szokásokat?

Deset tipů, jak na jaře nastartovat metabolismus přirozenou cestou

Reggel éhgyomorra igyanak forralt vizet friss grapefruitlével

A grapefruitlevet ne a forrásban levő vízbe tegyék, hagyják egy kicsit lehűlni, hogy kellemes hőmérsékletű, és iható legyen. Ez a „reggeli ital” jótékony hatású kezdés, ami kellemesen megtisztítja szervezetünket, hiszen tele van antioxidánsokkal. A grapefruitban található keserű ízek harmonizálják a gyomrot, tisztítják a bélrendszert és az egész emésztőrendszert. Több tanulmány bebizonyította, hogy a grapefruit csodásan hat a koleszterinszintre, amit képes csökkenteni, feloldja az ízületekben megtelepedő nem kívánatos szervetlen kalciumot, és a magas dózisú C-vitaminnak köszönhetően jelentősen erősíti az immunitást. Továbbá nagy mennyiségben tartalmaz B1-vitamint is, ami jótékony hatással van az idegrendszerre, a szívre, és pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. A szerkesztőség megjegyzése: Ha gyógyszert szednek, nézzék meg a betegtájékoztatót az esetleges gyógyszerkölcsönhatásokról a grapefruitlével kapcsolatban.

Edződjenek – serkentsék a nyirokrendszer működését

Vegyenek egy reggeli zuhanyt, majd zuhanyozzák le magukat erős jeges vízsugárral. Kezdjék a test alsó részéről, először a lábakat, majd a karokat, majd a törzsüket, a tarkójukat. Az arcukat hagyják a végére – és legalább hétszer mossák meg tenyerükkel az arcukat a hideg vízzel, ébresszék fel az arcukat. A reggeli jeges zuhany mindenkit beindít, függetlenül attól, hogy milyen volt az éjszakája. A víz képes lemosni rólunk a felgyülemlett érzelmeket. Egész nap frissek leszünk és teli új energiával.

Tartsanak egy ötperces teniszlabdás edzést

Reggeli készítés közben tartsanak kéznél egy teniszlabdát, és masszírozzák át a talpaikat. A talpunk a gyökereink, amelyeken keresztül az energia tovább áramlik a testünkbe. Az, ahogyan a talpunkra támaszkodunk és “hordjuk” magunkat, az egész testünkre hatással van. Tanuljanak meg dolgozni a talpukkal, aktiválják a labdával a talpukat keresztirányú és hosszirányú mozgásokkal. Ezzel valójában az egész testünk működését is enyhén serkentjük, mert a talpakon sok reflexpont található, amelyeknek masszírozása serkenti a különböző testrészek és szervek működését. Hogy érezzék ennek a kis masszázsnak a hatását, először masszírozzák át az egyik talpukat, majd álljanak egyenesen, mindkét talpuk érintkezzen a talajjal, és figyeljék meg a különbséget a masszírozott és a nem masszírozott talpuk között. Meg fognak lepődni mekkora különbséget fognak érezni.

Egyenek „tavasziasan“

Töröljék az étrendjükből a fehér kenyeret, és cseréljék le teljes kiőrlésű, ideális esetben rozskenyérre. Ebben az időszakban egyenek sok friss zöldséget, fogyasszák azokat az Önöknek megfelelő formában – nyersen vagy főzve. Érezni fogják, mi az, ami jó hatással van Önökre. A tavasszal jön el az az időszak, amikor a gazdák az első betakarításaikat kínálják. Használjuk ezt ki!

Szabaduljanak a szorongásoktól

Ez egy nagy DIÓ lehet. Próbálják meg felismerni, mi az a legnagyobb hiba/rossz szokás, amihez ragaszkodnak, és az annyira erős, hogy nem akarnak szabadulni tőle. Talán úgy gondolják, hogy ez egy mindennapi öröm, egy rituálé… Igen, de hányszor próbálta megakadályozni Önöket a belső hangjuk ettől az élvezettől? Hányszor kacérkodtak már azzal a gondolattal, hogy megpróbálnak e nélkül a szokás nélkül élni? Biztosan eszébe jutott most valami mindenkinek – lehet az a kávé, akár csak egy csésze naponta, lehet az édesség-függőség, a túlevés, az esti borozás, a felesleges ücsörgés a tévé vagy számítógép előtt… Próbálják ki legalább három héten keresztül, hogy ezt a szokásukat mással helyettesítik, valami olyannal, ami a szervezet számára előnyösebb. Friss gyümölcslé, gyógytea, kókuszvíz, zöld italok, olvasás, alkotás, önképzés… Hallgassanak a belső hangjukra, az ahhoz fogja Önöket elvezetni, amit a szervezetük kíván.

Használják fel a csalánt

Közeleg a csalán szezon. Kávé fogyasztása helyett háromhetes csalánkúrát is végezhetnek a vér tisztítására. Éppen most van az az időszak, amikor friss csalánnak, különösen a hegyének hatalmas ereje van. Menjenek el reggelente egy kosár friss csalánt szedni.

Jak příjemně odlehčit tělu, zbavit se zlozvyků a vytvořit nové a tělu prospěšné rituály

Legyenek aktívak

A természet és a napsütés szó szerint csalogat. Iktassunk be a napi programunkba minél több mozgást, sétát! Fordítsuk arcunkat a napsugarak felé, és töltődjünk fel D-vitaminnal. Reggelente nyissuk ki az ablakot, és engedjük, hogy madarak éneke ébresszen fel minket. Örüljünk a körülöttünk és a bennünk zajló életnek. Tervezzük meg az útvonalat, válasszunk egy kört, amelyen hetente 3-4 alkalommal fogunk végigsétálni azzal a szándékkal, hogy valami jót tegyünk magunknak. A séta célja naponta változhat – pihenésképpen, elterelhetjük a gondolatainkat, egy kis energiára van szükségünk, hogy erősítsük a kondinkat, szívjuk magunkba a napsugarakat, lazítsunk…. A cél maghatározása szinte mindig működik!

Aktiválják a rekeszizmaikat, és fedezzék fel a rekeszizom légzés varázslatát

Tanulják meg tudatosan és természetesen aktiválni a testmagjukat. Álljanak egyenesen, és tudatosan támaszkodjanak a talpukon. Meg fognak lepődni, hogy mennyire változik testük, mennyire fog mozogni. Ez a kevéske is elég.

Kényeztessék testüket kívülről is

Kényeztessék magukat relaxálással, peelinggel, fürdővel…

Korlátozzák a modern technológiát

Próbálják csökkenteni a TV, számítógép, mobiltelefon előtt töltött időt, és fedezzék fel saját belső „világuknak” a gazdagságát. A megfelelő inspiráció eljön, csak tartsák nyitva a szemüket és a szívüket. Semmi sem véletlen, ami az életben történik. Vegyenek maguknak valami motivációs vagy spirituális témájú könyvet, olvassanak minden este lefekvés előtt. Nyugtatja a gondolatainkat, és könnyebben tudunk kapcsolatba lépni a belső énünkkel.

fotó:massonforstock, shock/cz.depositphotos.com

Zuzana Bičíková
vnimejsvetelo.cz

  • A „VNÍMEJ SVÉ TĚLO” (Észleld a tested) mozgásprogram alapítója
  • A Csehországban és Szlovákiában működő Power Plate Akademy főoktatója
  • Személyi edző, az egészséges életmód, kondicionáló és fitnesz edzés, és az élsport területén dolgozik a Holmes Place nemzetközi cégnél
  • Zuzana Bičíková edzésprogramja: Észleld a tested – DVD szerzője
  • “Jak se hubne v Čechách” (Hogyan fogyókúráznak Csehországban) könyv társszerzője
  • Az egészséges életmód népszerűsítője – rendszeres együttműködés a médiával
  • Tanulmányait a prágai Károly Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végezte el
  • Csehország egykori képviselője atlétikában, távolugrásban, és sprintben
  • Többszörös érmes és Csehország bajnoki cím birtokosa atlétikában (távolugrás, sprint)
  • Edzeni az on-line videoómegosztó programok segítségével tudnak vele
Egyéb érdekes olvasnivalók:

Tíz tipp a Dine4Fit helyes beállításához (2.rész)

30.8.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Öt különböző étel, amikhez az előre elkészített tépett csirkemell alapot használjuk Öt különböző étel, amikhez az előre elkészített tépett csirkemell alapot használjuk

Ügyfeleimet arra próbálom rávezetni, hogy a Dine4Fit alkalmazásban általuk előre eltervezett ételek ízletesek legyenek, és az elkészítéséhez pedig a lehető legkevesebb időt kelljen rászánni.

Bármennyire is meglepő, de meg lehet oldani. Csak egy kicsit gondolkodni kell, és a jól bevált trükköket alkalmazni, amelyeknek köszönhetően egyszerre akár több különböző étel is elkészíthető.

Az egész cikk 12.6.2024 0