4.2.2023 Dine4fit.hu

Zdeňka (52 éves): Az én „édes“ utam a Dine4Fit-tel

Megkértek, hogy motivációként írjam meg a saját történetemet. Nemrég egy orvosi vizsgálatom megerősítette, hogy nem csak fogyni sikerült, hanem sikeresen térdre kényszerítettem a diabetes-nek nevezett betegséget, közismertebb nevén a cukorbetegséget.

És mindez az étrendemnek és az életmódomnak a megváltoztatásának köszönhetően, amihez a Dine4Fit alkalmazás vezetett el.

Zdeňka (52 let): Má "cukrová" cesta s Kalorickými Tabulkami

Egész életemben “küzdöttem” a súlyommal – a gyerekek után egészen 117,5 kg-ig jutottam el. Ezenkívül magas vérnyomással küzdöttem, és tizenhárom évvel ezelőtt 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam. Később más egészségügyi problémák is előjöttek.

Bevallom, nagyon makacs páciens voltam – szedtem ugyan a gyógyszereket, de nem nagyon tartottam be az ajánlott diétát. A kilók inkább gyarapodtak, minthogy csökkentek volna, és a cukorszintem pedig olyan volt, hogy már az inzulinra való átállás veszélye fenyegetett.

Az éhgyomri cukorszintem általában 8-10 mmol/l (a normál szint 3,9-5,6 mmol/l) és a GH (glikált hemoglobin, az ún. hosszú távú vércukor) – ami azt mutatja, hogyan tartották be a diétát az elmúlt kb. három hónapban. ) 65 körül volt, de néha volt 80 felett is. És ez már tényleg sok.

  • Emiatt az én “cukororvosom”, ahogyan én hívom, egyre több gyógyszert írt fel, amíg naponta többször kellett bevennem három különböző gyógyszer kombinációját.

A Dine4Fit-tel 2021. április elején kezdtem el foglalkozni, és nem csak a súlyom kezdett el csökkenni fokozatosan, hanem meglepő módon az eredményeim is javulni kezdtek. Mind az éhgyomri vércukorszintem, mind a GH szintem csökkent. Az orvosom a szénhidrátokat 225 g szintig engedte tartani, de egyébként szinte mindent ettem. Csupán a beviteli mennyiséget tartottam be, és a zöld köröcskékre figyeltem, mint ahogy mink, a Dine4Fit felhasználók szoktuk mondani.

2021 szeptemberében már 4,3 volt az éhgyomri cukorszintem, és 38 volt a GH szintem. Az orvosom az egyik gyógyszert teljesen el is vette nálam, és egy másik gyógyszer adagját pedig csökkentette. Talán le sem kell írnom, mekkora motiváció volt ez nekem – kitartani és nem lazítani!

2022 márciusában egy másik gyógyszertől is megszabadultam, és az utolsó megmaradt gyógyszerből is csak naponta egyet kellett bevennem. A 2022. június 27-i kontrollon pedig az utolsó tablettát is elvették tőlem és diétás cukorbeteg lettem! Hihetetlen boldogság volt.

Szeptember elején, két hónappal a gyógyszerek szedésének abbahagyása után elmentem egy kontrollra, és az eredmények továbbra is jók voltak – éhgyomri vércukorszint 4,2 mmol/l és a GH 35.

És tudják, hogy mi a legjobb? Tulajdonképpen nem kellett elhagynom semmit sem az étrendemből – teljesen átlagos ételeket eszek, amiket szeretek.

Zdeňka (52 let): Má "cukrová" cesta s Kalorickými Tabulkami

 

Az alkalmazásban jelenleg napi 191 g szénhidrát van beállítva, amit néha sikerül egy kicsit “túllőni”. Persze – az embernek kicsit vissza kell tartania magát, és nem csokival, süteményekkel, tortával kell jóllaknia, de alkalmanként azért nyugodt szívvel fogyasztok el egy sütit. Semmilyen cukorpótlót nem használok – vagy egyáltalán nem édesítek, vagy egy kis nádcukrot használok, amennyiben az még belefér a köröcskékbe.

Tehát, barátaim, van ennek értelme, és működik is. A Dine4Fit valóban nagy segítség, és nem csak a fogyókúránál.

A Dine4Fit szerkesztőség tippje

Eltelt már néhány hét azóta, amikor létrehoztunk egy helyet a www.dine4fit.hu alkalmazás felhasználóinak, ahol támogathatják, motiválhatják egymást, és tanácsot adhatnak egymásnak. Egy privát Facebook csoportról van szó: Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével. Ha tanácsra lenne szükségük, vagy nem biztosak valamiben, kérdezzenek itt bátran.

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Natália: Ne várják az eredményt egyik napról a másikra, sajnos ez nem így működik. Vagy talán hála istennek…

4.2.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0

Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk

Sokan azt gondolják, hogy a fogyókúra egy büntetés, és azzal a gondolattal vágnak bele, hogy rettenetesen vissza kell fogniuk magukat, túlárazott fogyókúrás termékeket kell vásárolniuk, éhezniük kell, rengeteget kell mozogniuk és mindenről kedvenc ételükről le kell mondaniuk.

Valaki valóban így csinálja, de én nem rajongok érte. Az én filozófiám kicsit más: “Inkább lazábban, de fenntarthatóan.”

Az egész cikk 27.3.2024 0