4.2.2023 Dine4fit.hu

Zdeňka (52 éves): Az én „édes“ utam a Dine4Fit-tel

Megkértek, hogy motivációként írjam meg a saját történetemet. Nemrég egy orvosi vizsgálatom megerősítette, hogy nem csak fogyni sikerült, hanem sikeresen térdre kényszerítettem a diabetes-nek nevezett betegséget, közismertebb nevén a cukorbetegséget.

És mindez az étrendemnek és az életmódomnak a megváltoztatásának köszönhetően, amihez a Dine4Fit alkalmazás vezetett el.

Zdeňka (52 let): Má "cukrová" cesta s Kalorickými Tabulkami

Egész életemben “küzdöttem” a súlyommal – a gyerekek után egészen 117,5 kg-ig jutottam el. Ezenkívül magas vérnyomással küzdöttem, és tizenhárom évvel ezelőtt 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam. Később más egészségügyi problémák is előjöttek.

Bevallom, nagyon makacs páciens voltam – szedtem ugyan a gyógyszereket, de nem nagyon tartottam be az ajánlott diétát. A kilók inkább gyarapodtak, minthogy csökkentek volna, és a cukorszintem pedig olyan volt, hogy már az inzulinra való átállás veszélye fenyegetett.

Az éhgyomri cukorszintem általában 8-10 mmol/l (a normál szint 3,9-5,6 mmol/l) és a GH (glikált hemoglobin, az ún. hosszú távú vércukor) – ami azt mutatja, hogyan tartották be a diétát az elmúlt kb. három hónapban. ) 65 körül volt, de néha volt 80 felett is. És ez már tényleg sok.

  • Emiatt az én “cukororvosom”, ahogyan én hívom, egyre több gyógyszert írt fel, amíg naponta többször kellett bevennem három különböző gyógyszer kombinációját.

A Dine4Fit-tel 2021. április elején kezdtem el foglalkozni, és nem csak a súlyom kezdett el csökkenni fokozatosan, hanem meglepő módon az eredményeim is javulni kezdtek. Mind az éhgyomri vércukorszintem, mind a GH szintem csökkent. Az orvosom a szénhidrátokat 225 g szintig engedte tartani, de egyébként szinte mindent ettem. Csupán a beviteli mennyiséget tartottam be, és a zöld köröcskékre figyeltem, mint ahogy mink, a Dine4Fit felhasználók szoktuk mondani.

2021 szeptemberében már 4,3 volt az éhgyomri cukorszintem, és 38 volt a GH szintem. Az orvosom az egyik gyógyszert teljesen el is vette nálam, és egy másik gyógyszer adagját pedig csökkentette. Talán le sem kell írnom, mekkora motiváció volt ez nekem – kitartani és nem lazítani!

2022 márciusában egy másik gyógyszertől is megszabadultam, és az utolsó megmaradt gyógyszerből is csak naponta egyet kellett bevennem. A 2022. június 27-i kontrollon pedig az utolsó tablettát is elvették tőlem és diétás cukorbeteg lettem! Hihetetlen boldogság volt.

Szeptember elején, két hónappal a gyógyszerek szedésének abbahagyása után elmentem egy kontrollra, és az eredmények továbbra is jók voltak – éhgyomri vércukorszint 4,2 mmol/l és a GH 35.

És tudják, hogy mi a legjobb? Tulajdonképpen nem kellett elhagynom semmit sem az étrendemből – teljesen átlagos ételeket eszek, amiket szeretek.

Zdeňka (52 let): Má "cukrová" cesta s Kalorickými Tabulkami

 

Az alkalmazásban jelenleg napi 191 g szénhidrát van beállítva, amit néha sikerül egy kicsit “túllőni”. Persze – az embernek kicsit vissza kell tartania magát, és nem csokival, süteményekkel, tortával kell jóllaknia, de alkalmanként azért nyugodt szívvel fogyasztok el egy sütit. Semmilyen cukorpótlót nem használok – vagy egyáltalán nem édesítek, vagy egy kis nádcukrot használok, amennyiben az még belefér a köröcskékbe.

Tehát, barátaim, van ennek értelme, és működik is. A Dine4Fit valóban nagy segítség, és nem csak a fogyókúránál.

A Dine4Fit szerkesztőség tippje

Eltelt már néhány hét azóta, amikor létrehoztunk egy helyet a www.dine4fit.hu alkalmazás felhasználóinak, ahol támogathatják, motiválhatják egymást, és tanácsot adhatnak egymásnak. Egy privát Facebook csoportról van szó: Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével. Ha tanácsra lenne szükségük, vagy nem biztosak valamiben, kérdezzenek itt bátran.

 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Örök téma – tényleg annyira ijesztő a cukor?

4.2.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja

Egyszer volt, hol nem volt – annak idején, még mielőtt megismertem volna a Dine4Fit alkalmazást, különféle diétákat próbáltam ki, mint mindenki más, aki a fogyással próbálkozik.

Akkoriban (hála istennek) még nem google-ztam, így mindent kipróbáltam, amit a különböző magazinokban találtam: szétválasztó diéta, pékáruk mellőzése, köretek mellőzése, utolsó étkezés 17 órakor…

Az egész cikk 24.7.2024 0

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Az egész cikk 18.7.2024 0