10.8.2022 Dine4fit.hu

Fogyni csak lassan, ne higgyenek a varázslatosan gyors lehetőségeknek

Nemrég tettük közzé itt a blogunkon egy háromgyermekes édesanya elképesztő átalakulását, aki saját elhatározásával és a Dine4Fit alkalmazás segítségével egy év alatt el érte álmai alakját.

És mivel a szimpatikus Romana a Facebook-csoportunknak is tagja, beszélgettünk vele, és megkérdeztük, mi az, amit még tanácsolna másoknak.

Romana mindent leírt Önöknek, és most többek között arról olvashatnak, hogy mennyire fontos becsületesen, kétes gyorsítók nélkül fogyni, és csak megbízható forrásokból tájékozódni, hogy ne járjanak pórul. Köszönjük neki, hogy időt szánt rá, és átadjuk neki a szót:

Köszönöm, hogy éppen engem kerestek meg, mert az igaz, hogy 21 kg-ot fogytam, de azért nem tartom magam szakértőnek. Az átalakulásomról szóló cikkben említett IG-profilomat több ok miatt is indítottam. És talán a legfontosabb az volt, hogy az idő múlásával se lazsáljak. Előtte ugyan többször is próbáltam fogyni, de sosem sikerült.

 

 

Romana: Moje cesta k plochému břichu po třech dětech

 

 

Nagyon sok nő (főleg az anyukák) írnak mostanában nekem, hogy mennyire jó vagyok, hogy ők is fogyni akarnak, de nem megy nekik. Nem vagyok jó, de azért elmondom Önöknek, mi lehet a siker kulcsa, legalábbis szerintem. Azzal tisztában kell lennünk, hogy nem egy hét vagy egy hónap alatt szedtük fel magunkra a zsírt, hanem ez egy hosszú ideig tartó folyamat volt.

  • Ez az információ volt az, amit fel kellett ismernem, és ennek megfelelően kellet “átkapcsolnom” a fejemben. Mivel szinte állandóan szoptattam, lassan kellett haladnom.

Higgyék el, ha lehetséges lenne, én is szeretnék egy hónap alatt 20 kilót fogyni. Valószínű, hogy normál körülmények között megpróbálkoznék valami ilyen őrültséggel, de aztán jönne a jojó-effektus, és valójában mindig ugyanott tartanék.

  • Mit akarok ezzel mondani?Hogy ha a fogyást tartósra tervezik, az nem fog gyorsan menni. Ne pazaroljanak pénzt a “csoda” tablettákra, karcsúsító teákra, kitűnő zsírégetőkre stb.

Türelem és elszántság kell hozzá, és hogy az első “kudarcnál” ne adják fel. Ez a fogyókúra alatt akár többször is jelentkezhet.

Sokan csak arra figyelünk, amit a mérleg mutat. Régebben én is ilyen voltam, de a legutóbbi (és sikeres!) fogyókúrám alatt elkezdtem fotózni magam. Higgyék el, elsőre nem egy szép látvány volt, szégyelltem magam. De amikor a súlyom stagnált, a fotókon látszott a fejlődés. Ezért mindenképpen készítsen képeket – legalábbis saját maguknak. Javaslom nyomon követni a méréseket is. Én kb. 6 hetente mérem a súlyomat és méreteimet. Csak kitartás. Meglátják, mekkora lesz az öröm.

Visszatérek még azokhoz a “csoda” tablettákhoz. Ha lehetséges, kerüljék őket nagy ívben. Általában olyan emberek ajánlják, akiket nem érdekel, hogy lefogynak-e tőle, vagy tönkreteszi az egészségüket, csak az a lényeg, hogy kitömjék a zsebüket.Gondolkozzanak, mielőtt valami “csodaszert” vásárolnak. Inkább a mozgásra, vagy a minőségi étkezésre költsenek. Gyakran meglep, hogy az emberek arról beszélnek, hogy milyen drága az élelmiszer, főleg ha minőségi ételeket szeretnének enni, viszont mindenféle “csodaturmixokra” képesek súlyos összegeket kipergetni.

Amikor fogyókúrázni kezdtem, engem is megkeresett pár kereskedő a “csodatermékével” (az ilyen leginkább privát üzeneteken keresztül történik – a szerkesztő megjegyzése). Mindig azon szórakoztam, hogy ezek a nők a fotók alapján vajon hányszor lehettek elhízva. De persze ez nem mindig igaz, az IG-on én is találkoztam olyannal, hogy különböző multi-level kereskedők csábítottak volna az együttműködésre, hogy ezeket a csodákat kínálgassam a követőimnek. 

Hubněte pomalu a nevěřte zázračným zkratkám

 

 

Ezt azért írom, mert ennek köszönhetően tudom, hogy az ilyen emberek csak pénzt akarnak keresni. És azt is tudom, hogy amikor az ember elkeseredett, akkor különböző lehetőségeket keres. Azonban én továbbra is kitartok a mellett, hogy a sikerhez elég “CSAK” egy kiegyensúlyozott étrend is. A mozgás is jó hozzá. És persze sok türelem kell.

Azt is ki szeretném emelni, hogy a protein például már valami más. Nemegyszer fordult elő, hogy az emberek üzenteket írtak nekem, hogy miért népszerűsítem a testmozgást és az egészséges táplálkozást, ha proteint is “szedek”! Mielőtt valaki elkezd hülyeségeket írni valakinek, jobban teszi, ha egy kicsit utánanéz. Az előítéletekből valóban sok van.

Ha ezzel kapcsolatban valamit mondanom kellene az embereknek, akkor az a következő lenne: Mielőtt elkezdenének valakit “utálni”, vagy értelmetlen kérdésekkel elárasztani, olvassanak!Gyakran látok ilyesmi kérdéseket a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban is, és ehhez nem kell mást tenni, mint elolvasni a bevezető bejegyzéseket vagy az alapvető instrukciókat. Ezt nem azért írom, hogy népszerűsítsem magam, hanem hogy segítsek kicsit továbblépni. Mindenkit arra kérek, hogy olvassunk többet.

A szerkesztőség tippje: Romanának van saját Instagram profilja, ahol más anyukákat is próbál motiválni.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

A bazális anyagcsere új számítása, és egyéb újdonságok a Dine4Fit alkalmazásban

10.8.2022 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0