20.12.2023 Dine4fit.hu

Hogyan rendezzük be a konyhát amikor fogyókúrázunk?

Az emberek a komolyabb céljaik elérésekor sokszor valamilyen “varázslatos” szavakat szeretnek hallani, mint például: ha ezeket a tablettákat fogja szedni, könnyedén le tud fogyni. Vagy könnyen le tud fogyni, ha csak ezt a levest fogja enni, vagy le fog fogyni, ha nem fog vacsorázni.

Aki használja a Dine4Fit alkalmazást, már régen tudja, hogy az ilyen „diéták” hosszútávon nem fenntarthatóak. És ugyanez a helyzet az otthoni renddel és a háztartás elrendezésével is.

Az elején, amíg hozzá nem szokik az ember, egyáltalán nem könnyű, és nem is tart örökké némi fegyelem és erőfeszítés nélkül. Akár le szeretnének adni pár kilót, vagy csak rendet szeretnének otthon, életmóddá kell válnia.

Hogyan lehet praktikusan berendezett a konyhánk?

A konyha rendszerezése nagyon fontos a sikeres fogyókúrához. Az összes táplálkozási szakértő biztosan egyetért abban, hogy az egészséges táplálkozás alapja a saját magunk által elkészített étel. A gyors és egyszerű főzéshez pedig az is szükséges, hogy áttekinthetőek legyenek a konyhában lévő készleteink, és kéznél legyenek a konyhai eszközeink és edényeink.

Jak si zorganizovat kuchyň při hubnutí?

Meg vagyok győződve, hogy az egészséges életmód bevezetése előtt előszőr a konyhánkat, a kamránkat és a hűtőszekrényünket kellene megfelelően elrendezni.

  • Az evőeszközök között más is van bedobálva?
  • Szoktak turkálni a műanyag dobozok között?
  • Ha ki akarnak venni egy fazekat, akkor sok minden mást is ki kell pakolni előtte?
  • Van olyan eldugott élelmiszer a kamrában/spájzban, aminek a szavatossága már lejárt?

Ha igen, akkor éppen itt van az ideje, hogy szó szerint felforgassák egy kicsit a konyhájukat.

Ha az Önök konyhája is kezd túlzsúfolt lenni, és már szinte áttekinthetetlen, akkor elárulok hét varázslatos lépést, hogyan kellene megfelelő rendet tenni. Ha sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy örökre megkönnyíti a konyhai munkájukat az életüket! Ezután már napi 15 perc is elég lesz ahhoz, hogy megőrizzék a rendet.

Jak si zorganizovat kuchyň při hubnutí?

A konyhai rendrakás hét lépésben

1. Pakoljanak ki mindent.
2. Szortírozzák a cuccokat kategóriák szerint, amik logikusan egymáshoz tartoznak.
3. Ha minden a helyére került, akkor selejtezzenek ki mindent, amiből kettő van, ami el van törve, vagy amit nem használnak.
4. Takarítsák ki az üres helyeket.
5. Kezdjék el visszapakolni az eszközöket a használatuk gyakoriságának megfelelően. Kezdjék a legfontosabbakkal, és úgy pakolják el, hogy a lehető legjobban szem előtt legyenek. Azokat hagyják a végére, amiket csak alkalmankét használnak, így ezeket fogják elpakolni a legmagasabbra, vagy legalulra.
6. Méricskéljenek, és keressenek megfelelő tárolódobozokat a könnyebb áttekinthetőség érdekében.
7. Mutassák meg a változtatásokat a családjuknak is, és kérjék meg őket, hogy segítsenek megtartani továbbra is a kialakított rendszerezést.

Sedm kroků, jak si uspořádat kuchyň

És most mi legyen? Akárcsak a fogyókúra esetében, ezt se halasszák az év elejére vagy a jövőhét hétfőre, hanem kezdjék el a lehető leghamarabb, hogy rendszerezve legyenek a dolgaik. Szánjanak rá egy hétvégét (vagy legalább egy egész napot) a konyha átszervezésére, és készítsék el előre az ételt, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket takarítás közben. Az új elrendezés kialakítását kombinálják a teljes takarítással és tisztítással. Végül is mikor lenne a legmegfelelőbb ideje a rendrakásnak, mint az új év elején?

fotó: cz.depositphotos.com és a szerző archívuma

Jitka Pastrňáková
https://usporadejto.cz

Profi rendszerező, aki hisz abban, hogy a megfelelően rendezett háztartás megváltoztatja az emberek életminőségét. A káoszból funkcionális és harmonikus otthont teremt. Segít az embereknek rendszerezni a tárolóhelyeiket. Az „USPOŘÁDEJ TO” (szervezd meg) projekt célja egy olyan rend kialakítása, ami könnyen fenntartható, és a takarításra fordított idő is minimalizálható.

Facebook oldalán hasznos tippeket olvashatnak cseh nyelven.

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Újdonság a Dine4Fit applikációban: A recepteknél már feltüntettük a tápértékeket is. Inspirálódjanak és használják!

20.12.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben

Egy igazán hatékony (és több száz ügyfélen tesztelt) tippem az van Önök számára, ami véleményem szerint kulcsfontosságú a fogyókúra során. És nem csak a fogyókúra alatt!

Ez a javaslat, amelyiket a következő sorokban feltárok Önöknek és alaposan meg is védek, az első helyen áll abban az esetben is, ha valaki egészségesebben és kiegyensúlyozottabban szeretne étkezni, vagy csak meg akarja őrizni az alakját.

Az egész cikk 14.2.2024 0

Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat? Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat?

A mérleg a véletlen számok generátora. Az otthoni okos-mérleg nem pontos. Senki sem tudja pontosan megmérni magát.

Ilyen, és hasonló kijelentésekkel találkozunk állandóan. De ez azt jelenti, hogy nem tudjuk pontosabban nyomon követni az átalakulásunkat? Mit tudunk otthon nyomon követni?

Az egész cikk 7.2.2024 0