20.12.2023 Dine4fit.hu

Hogyan rendezzük be a konyhát amikor fogyókúrázunk?

Az emberek a komolyabb céljaik elérésekor sokszor valamilyen “varázslatos” szavakat szeretnek hallani, mint például: ha ezeket a tablettákat fogja szedni, könnyedén le tud fogyni. Vagy könnyen le tud fogyni, ha csak ezt a levest fogja enni, vagy le fog fogyni, ha nem fog vacsorázni.

Aki használja a Dine4Fit alkalmazást, már régen tudja, hogy az ilyen „diéták” hosszútávon nem fenntarthatóak. És ugyanez a helyzet az otthoni renddel és a háztartás elrendezésével is.

Az elején, amíg hozzá nem szokik az ember, egyáltalán nem könnyű, és nem is tart örökké némi fegyelem és erőfeszítés nélkül. Akár le szeretnének adni pár kilót, vagy csak rendet szeretnének otthon, életmóddá kell válnia.

Hogyan lehet praktikusan berendezett a konyhánk?

A konyha rendszerezése nagyon fontos a sikeres fogyókúrához. Az összes táplálkozási szakértő biztosan egyetért abban, hogy az egészséges táplálkozás alapja a saját magunk által elkészített étel. A gyors és egyszerű főzéshez pedig az is szükséges, hogy áttekinthetőek legyenek a konyhában lévő készleteink, és kéznél legyenek a konyhai eszközeink és edényeink.

Jak si zorganizovat kuchyň při hubnutí?

Meg vagyok győződve, hogy az egészséges életmód bevezetése előtt előszőr a konyhánkat, a kamránkat és a hűtőszekrényünket kellene megfelelően elrendezni.

  • Az evőeszközök között más is van bedobálva?
  • Szoktak turkálni a műanyag dobozok között?
  • Ha ki akarnak venni egy fazekat, akkor sok minden mást is ki kell pakolni előtte?
  • Van olyan eldugott élelmiszer a kamrában/spájzban, aminek a szavatossága már lejárt?

Ha igen, akkor éppen itt van az ideje, hogy szó szerint felforgassák egy kicsit a konyhájukat.

Ha az Önök konyhája is kezd túlzsúfolt lenni, és már szinte áttekinthetetlen, akkor elárulok hét varázslatos lépést, hogyan kellene megfelelő rendet tenni. Ha sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy örökre megkönnyíti a konyhai munkájukat az életüket! Ezután már napi 15 perc is elég lesz ahhoz, hogy megőrizzék a rendet.

Jak si zorganizovat kuchyň při hubnutí?

A konyhai rendrakás hét lépésben

1. Pakoljanak ki mindent.
2. Szortírozzák a cuccokat kategóriák szerint, amik logikusan egymáshoz tartoznak.
3. Ha minden a helyére került, akkor selejtezzenek ki mindent, amiből kettő van, ami el van törve, vagy amit nem használnak.
4. Takarítsák ki az üres helyeket.
5. Kezdjék el visszapakolni az eszközöket a használatuk gyakoriságának megfelelően. Kezdjék a legfontosabbakkal, és úgy pakolják el, hogy a lehető legjobban szem előtt legyenek. Azokat hagyják a végére, amiket csak alkalmankét használnak, így ezeket fogják elpakolni a legmagasabbra, vagy legalulra.
6. Méricskéljenek, és keressenek megfelelő tárolódobozokat a könnyebb áttekinthetőség érdekében.
7. Mutassák meg a változtatásokat a családjuknak is, és kérjék meg őket, hogy segítsenek megtartani továbbra is a kialakított rendszerezést.

Sedm kroků, jak si uspořádat kuchyň

És most mi legyen? Akárcsak a fogyókúra esetében, ezt se halasszák az év elejére vagy a jövőhét hétfőre, hanem kezdjék el a lehető leghamarabb, hogy rendszerezve legyenek a dolgaik. Szánjanak rá egy hétvégét (vagy legalább egy egész napot) a konyha átszervezésére, és készítsék el előre az ételt, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket takarítás közben. Az új elrendezés kialakítását kombinálják a teljes takarítással és tisztítással. Végül is mikor lenne a legmegfelelőbb ideje a rendrakásnak, mint az új év elején?

fotó: cz.depositphotos.com és a szerző archívuma

Jitka Pastrňáková
https://usporadejto.cz

Profi rendszerező, aki hisz abban, hogy a megfelelően rendezett háztartás megváltoztatja az emberek életminőségét. A káoszból funkcionális és harmonikus otthont teremt. Segít az embereknek rendszerezni a tárolóhelyeiket. Az „USPOŘÁDEJ TO” (szervezd meg) projekt célja egy olyan rend kialakítása, ami könnyen fenntartható, és a takarításra fordított idő is minimalizálható.

Facebook oldalán hasznos tippeket olvashatnak cseh nyelven.

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Věra (63 éves): Számomra kihívás volt az alkalmazást kezelni a mobilomon, de fokozatosan megbarátkoztam vele

20.12.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0