1.5.2024 Dine4fit.hu

Ne keresd az akadályokat ott, ahol nincsenek

Sok embernél nagyon nehéz feladat belevágni a fogyókúrába.

Azok, akik korábban már próbáltak fogyókúrázni, de nem jártak sikerrel, gyakran vádolják magukat ilyen kijelentésekkel, mint pl.: Sohasem fogok lefogyni, ez olyan családon belüli dolog, a génekben van stb.

Egy olyan kijelentés, hogy “sohasem fogok lefogyni, mert …” valójában sok ember számára egy jó indok, és néha még kielégítő is, aminek köszönhetően nem kell azzal foglalkozniuk, hogy miért nem tudnak lefogyni…

 

Így tényleg nagyon könnyű megindokolni, hogy miért nem tudunk ragaszkodni a céljainkhoz, terveinkhez, elég csak találni és megnevezni az akadályt. És a problémát csak rá kell fogni. Sokkal nehezebb beismerni saját magunknak, hogy valamit rosszul csinálunk.

Szakértőhöz fordulni és segítséget kérni megalázó érzést okozhat bizonyos típusú embereknél (“én pontosan tudom, mit kell tennem”, hazudnak saját maguknak). Táplálkozási tanácsadóként azonban a gyakorlati tapasztalataim alapján elárulhatom, hogy ez nem így van. Annak ellenére, hogy az interneten a hiteles és minőségi információk is megtalálhatóak, az ember gyakran nem tudja, hogy melyikben higgyen. És sajnos hajlamosabb inkább a kínálatok között megtalálható “rövidebb utat” választani, az azonnali hatást ígérő csodaszereket és értelmetlen diétákat.

De a hihetetlenül gyors fogyás, amit a különféle magazinokban található hirdetések gyakran ígérnek, mind ostobaság. Nem lesznek tőlük sem karcsúbbak, sem egészségesebbek. Talán csak a pénztárcájuk lesz karcsúbb.

Každá dieta má svého společného jmenovatele, a tím je kalorický deficit, který vám pomůže ohlídat odborník nebo aplikace Kalorické Tabulky.

Előfordulhatnak ideiglenes eredmények is, például a népszerű keto diéta egy nagyon alacsony bevitelen alapuló étrend, így a szervezet éhezik és így lefogy. De ez hosszú távon nem fenntartható.

Az ilyen diéták könnyen csak frusztráció érzetet és kudarcot okozhatnak, és a véget nem érő diéta ördögi köréhez vezetnek. Ne felejtsék el, hogy ha létezne gyors megoldás és a csodadiéták működnének, akkor nem ismernénk az „elhízott” kifejezést sem. Mindannyiunknak ideális testsúlya lenne.

Mitévők legyünk?

Szembe kell néznünk az akadályainkkal. Céljainkat reálisan kell meghatározni, és fel kell vázolnunk cselekvéseink egyes lépéseit.

Minden diétának megvan a közös nevezője, ez pedig a kalóriadeficit, aminek a meghatározásában segíthet egy szakember vagy a Dine4Fit alkalmazás. Csak rajtunk múlik, hogyan érjük el a deficitet, de amit elkezdünk, annak fenntarthatónak és egészségesnek kell lennie. Nem szabad éhezni, vagy bizonyos élelmiszereket kiiktatni az étrendünkből. Egyesek egyedül is meg tudják csinálni, másoknak segítségre és útmutatásra van szükségük. A lényeg, hogy elkezdjük és ne adjuk fel.

Každá dieta má svého společného jmenovatele, a tím je kalorický deficit, který vám pomůže ohlídat odborník nebo aplikace Kalorické Tabulky.

Ebben segít a megfelelő motiváció – ami minden hosszú távú cél fontos része, mint ahogy annak a tudata is, hogy az út, amin haladunk, tovább tart, mint szeretnénk, de a kitűzött és elért cél így fenntartható lesz.

Befejezésnek

Ami a fogyókúrát illeti, a siker egyetlen kulcsa a kalóriadeficit. Minden más csak egy reklámfogás, amivel hagyjuk magunkat megtéveszteni, ha türelmetlenek vagyunk. Ha átgondolva, és lépésről lépésre haladunk utunkon, annál könnyebben lesz hosszú távon is fenntartható, és jobban fogjuk élvezni.

illusztrációs fotó:  „Egészségesen főzünk Leňával és Hellčával” és a cikk szerzője

Hellča Vávrová
https://cobuduzasvarit.cz

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Amikor egy napon úgy döntesz, hogy többé nem leszel kövér

1.5.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja Markéta Nevěčná – fitness edző: Hogy lettem a Dine4Fit rabja

Egyszer volt, hol nem volt – annak idején, még mielőtt megismertem volna a Dine4Fit alkalmazást, különféle diétákat próbáltam ki, mint mindenki más, aki a fogyással próbálkozik.

Akkoriban (hála istennek) még nem google-ztam, így mindent kipróbáltam, amit a különböző magazinokban találtam: szétválasztó diéta, pékáruk mellőzése, köretek mellőzése, utolsó étkezés 17 órakor…

Az egész cikk 24.7.2024 0

Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot Bravó! Jíťa 170 kg volt, és semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, jelenleg 71 kg, és most készül elvégezni a fitneszedzői tanfolyamot

Amikor Dine4fit facebook-csoportunkban közzétettük Bohumila átalakulását, ami olyan cseh médiákban is megjelent, mint a Blesk vagy az Aha!, egyre több hozzászólás érkezett alkalmazásunk azon felhasználóitól, akik szintén elérték a megálmodott alakjukat.

Az egyik kommentet a kedves Jíťa írta, aki kérésünkre írt pár szót a változásáról. Lássuk hát…

Az egész cikk 18.7.2024 0