29.11.2023 Dine4fit.hu

Markéta Nevěčná – fitness edző: Milyen előnyei lehetnek a kalóriák jegyzetelésének, ami nemcsak nekünk, hanem a környezetünknek is előnyös?

Gondoltak már arra, hogy az ételek feljegyzése a Dine4Fit alkalmazásban nemcsak Önökre és testük kompozíciójára, hanem másokra is pozitív hatással lehet a közvetlen környezetükben?

A család, a kollégák, de még a pénztárcájuk és a környezetük is biztosan meghálálja.

Mielőtt áttérünk a többiekre, kezdjük az „önző” indokokkal – hogy miért jó nekünk, ha jegyzeteljük az ételeinket a Dine4Fit alkalmazásban.

Súlykontroll

Az alkalmazás segítségével könnyen nyomon követhetjük a beviteleinket. Így a bevitel mennyiségében tükröződik a fogyás, a súlyfenntartás vagy a súlygyarapodás. Bármi legyen is a célunk – a jegyzetelésnek köszönhetően mindig kontroll alatt tarthatjuk.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Tudatos táplálkozás

Azzal, hogy feljegyzik, amit esznek, jobban odafigyelnek a saját étkezési szokásaikra, és könnyebben be tudják azonosítani a magas kalóriatartalmú ételeket vagy az egészségtelen kajákat.

Öntudatosság

Az étkezések jegyzetelésével rádöbbenek arra, hogy mit csináltak eddig rosszul. Legyen szó akár kevés ételről és az azt követő túlevésről, vagy a nagy adagokról, esetleg a makro-tápanyagok rossz arányáról. Ha a Dine4Fit alkalmazásba feljegyzik az aktuális étrendjüket, azonnal látni fogják, hogy mi az, amit eddig rosszul csináltak, és a jövőben tudatosan kerülni fogják ezeket a hibákat.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Támogatás a cél felé vezető úton

Mindenki, aki valamilyen célt tűz ki maga elé, tökéletes útmutatást kap, hogyan érheti azt el a lehető legrövidebb úton. Mindezt a különféle diéták felesleges kipróbálása nélkül, és a próba-szerencse tanácsok elkerülésével.

És akkor most jöjjenek az “önzetlen“ indokok

Étel-portfólió bővítés

A Dine4Fit alkalmazás „Inspiráció” funkciójának köszönhetően különféle ételeket és ételkombinációkat fedezhetnek fel, amelyekre korábban nem is gondoltak volna. A családtagjaik biztosan örülni fognak, ha nem ugyanazokat a megszokott ételeket fogják enni, és többé nem fogják majd azt hallani, hogy „Mi vaan? Már megint spagetti?

Önökkel haladnak majd

Ha a Dine4Fit segítségével fognak étkezni, úgy a többiek részére is elkészített ételek kiegyensúlyozottak lesznek, és megfelelő arányban fognak makro-tápanyagokat tartalmazni. És ha nem csak saját maguknak főznek, akkor a társaik is kiegyensúlyozott ételt kapnak a tányérjukra anélkül, hogy bármit is jegyzetelniük kellene az alkalmazásba.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Önök lesznek az inspiráció

Nemcsak az lesz előnyös és hasznos a többieknek, hogy egészséges ételt szolgálnak fel valakinek. Pusztán az a tény, hogy egy kolléga, egy osztálytárs, vagy a testvérük felfigyel Önnél valamelyik egészséges étel receptjére, máris egy nagyszerű dolog.

Pénzmegtakarítás

Ha már van egy étkezési tervük, csak azt fogják megvenni, amire szükségük lesz hozzá. Ami előre fel lesz jegyezve, azt fogják majd megfőzni és megenni. Így nem vesznek majd felesleges élelmiszereket, amiket egyébként sokszor nem is lenne idejük megenni, és csak megromlana.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Életkörnyezet

A legtöbb Dine4Fit felhasználó az ételek nagy részét otthon készíti el. Így eliminálják a különféle gyorséttermekből rendelt ételekből származó hulladékokat. A Dine4Fit felhasználó inkább elmossa az ételhordóját, minthogy kidobna egy halom egyszer használatos műanyag csomagolást.

Biztos vagyok benne, hogy találnak még több más indokot is. Ha már találtak is valamilyen más indokot, örülnénk neki, ha megosztanának velünk például a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Markéta Nevěčná
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063938746465

Edző és táplálkozási tanácsadó, aki az étrendeket nem papírra írja, mert az legtöbbször a fiók alján vagy a szemetesben végzi, hanem a Dine4Fit segítségével próbálja rávezetni ügyfeleit az ételek megértéséhez, felhívja a figyelmüket az élelmiszerek tápértékére, és leegyszerűsíti az álmaik alakjához vezető utat.

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Öt tanács, hogyan fussunk nyáron, és ne ártsunk magunknak

29.11.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el Mug cake, muffin, cup cake, brownies – mik ezek, éz hogyan készétsük el

A Dine4Fit felhasználóinak évekkel ezelőtt létrehoztunk egy privát csoportot, mégpedig a „Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével” nevű csoportot.

Nagyon örülünk, hogy az emberek nem csak tanácsot adnak egymásnak az alkalmazás beállításaival kapcsolatban, de megosztják étrendjüket, és tippeket is adnak egymásnak ételekre.

Az egész cikk 24.4.2024 0

MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0