29.11.2023 Dine4fit.hu

Markéta Nevěčná – fitness edző: Milyen előnyei lehetnek a kalóriák jegyzetelésének, ami nemcsak nekünk, hanem a környezetünknek is előnyös?

Gondoltak már arra, hogy az ételek feljegyzése a Dine4Fit alkalmazásban nemcsak Önökre és testük kompozíciójára, hanem másokra is pozitív hatással lehet a közvetlen környezetükben?

A család, a kollégák, de még a pénztárcájuk és a környezetük is biztosan meghálálja.

Mielőtt áttérünk a többiekre, kezdjük az „önző” indokokkal – hogy miért jó nekünk, ha jegyzeteljük az ételeinket a Dine4Fit alkalmazásban.

Súlykontroll

Az alkalmazás segítségével könnyen nyomon követhetjük a beviteleinket. Így a bevitel mennyiségében tükröződik a fogyás, a súlyfenntartás vagy a súlygyarapodás. Bármi legyen is a célunk – a jegyzetelésnek köszönhetően mindig kontroll alatt tarthatjuk.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Tudatos táplálkozás

Azzal, hogy feljegyzik, amit esznek, jobban odafigyelnek a saját étkezési szokásaikra, és könnyebben be tudják azonosítani a magas kalóriatartalmú ételeket vagy az egészségtelen kajákat.

Öntudatosság

Az étkezések jegyzetelésével rádöbbenek arra, hogy mit csináltak eddig rosszul. Legyen szó akár kevés ételről és az azt követő túlevésről, vagy a nagy adagokról, esetleg a makro-tápanyagok rossz arányáról. Ha a Dine4Fit alkalmazásba feljegyzik az aktuális étrendjüket, azonnal látni fogják, hogy mi az, amit eddig rosszul csináltak, és a jövőben tudatosan kerülni fogják ezeket a hibákat.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Támogatás a cél felé vezető úton

Mindenki, aki valamilyen célt tűz ki maga elé, tökéletes útmutatást kap, hogyan érheti azt el a lehető legrövidebb úton. Mindezt a különféle diéták felesleges kipróbálása nélkül, és a próba-szerencse tanácsok elkerülésével.

És akkor most jöjjenek az “önzetlen“ indokok

Étel-portfólió bővítés

A Dine4Fit alkalmazás „Inspiráció” funkciójának köszönhetően különféle ételeket és ételkombinációkat fedezhetnek fel, amelyekre korábban nem is gondoltak volna. A családtagjaik biztosan örülni fognak, ha nem ugyanazokat a megszokott ételeket fogják enni, és többé nem fogják majd azt hallani, hogy „Mi vaan? Már megint spagetti?

Önökkel haladnak majd

Ha a Dine4Fit segítségével fognak étkezni, úgy a többiek részére is elkészített ételek kiegyensúlyozottak lesznek, és megfelelő arányban fognak makro-tápanyagokat tartalmazni. És ha nem csak saját maguknak főznek, akkor a társaik is kiegyensúlyozott ételt kapnak a tányérjukra anélkül, hogy bármit is jegyzetelniük kellene az alkalmazásba.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Önök lesznek az inspiráció

Nemcsak az lesz előnyös és hasznos a többieknek, hogy egészséges ételt szolgálnak fel valakinek. Pusztán az a tény, hogy egy kolléga, egy osztálytárs, vagy a testvérük felfigyel Önnél valamelyik egészséges étel receptjére, máris egy nagyszerű dolog.

Pénzmegtakarítás

Ha már van egy étkezési tervük, csak azt fogják megvenni, amire szükségük lesz hozzá. Ami előre fel lesz jegyezve, azt fogják majd megfőzni és megenni. Így nem vesznek majd felesleges élelmiszereket, amiket egyébként sokszor nem is lenne idejük megenni, és csak megromlana.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Életkörnyezet

A legtöbb Dine4Fit felhasználó az ételek nagy részét otthon készíti el. Így eliminálják a különféle gyorséttermekből rendelt ételekből származó hulladékokat. A Dine4Fit felhasználó inkább elmossa az ételhordóját, minthogy kidobna egy halom egyszer használatos műanyag csomagolást.

Biztos vagyok benne, hogy találnak még több más indokot is. Ha már találtak is valamilyen más indokot, örülnénk neki, ha megosztanának velünk például a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportban.

Markéta Nevěčná - fitness instruktorka: Jaké benefity má zapisování kalorií nejen pro vás, ale i pro vaše okolí?

Markéta Nevěčná
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063938746465

Edző és táplálkozási tanácsadó, aki az étrendeket nem papírra írja, mert az legtöbbször a fiók alján vagy a szemetesben végzi, hanem a Dine4Fit segítségével próbálja rávezetni ügyfeleit az ételek megértéséhez, felhívja a figyelmüket az élelmiszerek tápértékére, és leegyszerűsíti az álmaik alakjához vezető utat.

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Andrea Ondová: Hogyan készítsünk tortilla lepényt (frgál)– finom édes étel, tele fehérjével és kalciummal, pár perc alatt elkészíthetjük

29.11.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: az egyik legfontosabb intézkedés az étkezésben

Egy igazán hatékony (és több száz ügyfélen tesztelt) tippem az van Önök számára, ami véleményem szerint kulcsfontosságú a fogyókúra során. És nem csak a fogyókúra alatt!

Ez a javaslat, amelyiket a következő sorokban feltárok Önöknek és alaposan meg is védek, az első helyen áll abban az esetben is, ha valaki egészségesebben és kiegyensúlyozottabban szeretne étkezni, vagy csak meg akarja őrizni az alakját.

Az egész cikk 14.2.2024 0

Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat? Saša Rohlíková: Van értelme mérni magunkat?

A mérleg a véletlen számok generátora. Az otthoni okos-mérleg nem pontos. Senki sem tudja pontosan megmérni magát.

Ilyen, és hasonló kijelentésekkel találkozunk állandóan. De ez azt jelenti, hogy nem tudjuk pontosabban nyomon követni az átalakulásunkat? Mit tudunk otthon nyomon követni?

Az egész cikk 7.2.2024 0