15.3.2023 Dine4fit.hu

Dine4Fit: Amikor az anya motiválja a felnőtt lányát a fogyásra

Rendszeresen jelenítünk itt meg a Dine4Fit alkalmazás felhasználóinak átalakulásait.

Boldoggá tesz minket az, ahogyan az emberek megszabadulnak az évek óta problémákat okozó plusz kilóktól, és ennek hatására egészségi állapotuk is gyakran javul.

Örülünk annak is, hogy a privát Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4fit segítségével csoportunkba a legtöbb új ember személyes ajánlásra érkezik (lánygyermek, testvér, sógornő, kolléganő). Ezt a belépési kérdőíveknek köszönhetően tudjuk, de a konkrét történetek alapján is, amelyeket ott megosztanak másokkal. Ma egy női párt szeretnénk bemutatni Önöknek – egy anyát (57 éves) és felnőtt lányát (37 éves).

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Amikor a csoportban megjelent egy írás az átalakulásról, ami alatt “Az én legszebb és legtökéletesebb anyukám a világon” hozzászólás szerepelt, megkérdeztük a szóban forgó lánytól, hogy volna-e kedve megosztani velünk a családi történetüket. Beleegyezett. Az anyuka, aki húsz kilót fogyott, állítólag a saját történetével motiválja a lányát, így rövidke idő alatt, miután csatlakozott hozzánk, kb. négy kilót le is adott.

És itt vannak a szavai:

Szeretném bemutatni az én csodálatos anyukámat, Marcelát. Mindketten irodában dolgozunk. És mindketten elkezdtünk egészségesen táplálkozni a Dine4Fit alkalmazás segítségével. Anyukám azért, mert gondja volt a vérnyomásával, és a cukor- és a koleszterin-szintje is már a magasabb értékek felé mozdult el, ami a jövőt nézve még problémákat is okozhat. Én akkor csatlakoztam, amikor láttam rajta az eredményeket. Persze mindketten főleg azt akartunk, hogy jól érezzük magunkat a saját testünkben.

  • Anya 96 kg volt, amikor fogyókúrába kezdett, de csak akkor kezdett el foglalkozni a Dine4Fit-el, amikor négy kilóval kevesebb, azaz 92 kg volt. Most 72 kg, ami csodálatos a 164 cm magasság mellett.
  • Én később vágtam bele, amikor a mérleg 85 kg-t mutatott. A súlyom jelenleg 77 kg, magasságom pedig 165 cm. Az én motivációm az anyukám, főleg amikor azt látom, hogy mennyire működik ez nála.

Kalorické Tabulky: Když matka motivuje k hubnutí dospělou dceru

Mik voltak a nagyobb változások az étrendünkben?

Odafigyelünk a zsírokra, és minden típusú cukor fogyasztását korlátoztuk (csak gyümölcs formájában fogyasztjuk), még akkor is, amikor alkalmanként valamilyen süteményt eszünk… De mindig csak annyit, hogy köröcske zöld legyen. Szerintem a leglényegesebb változás nálunk a rendszeresség volt – jelenleg naponta 5-ször eszünk. A Dine4Fit-nek köszönhetően én elkezdtem enni a különféle salátákat is, de például a tofut és szóját is. A legjobban a reggelimet szeretem, amit tényleg nagyon élvezek – müzli, joghurt, gyümölcs és chia mag. És úgy gondolom, hogy anyánál is hasonló a helyzet.

A legnehezebb talán az volt, hogy az új rendszert megszokjuk. Egyébként minden gördülékenyen, és a vártnál gyorsabban ment. Az új étrendnek köszönhetően nem vagyunk éhesek, nem vágyunk a chipsre és hasonló dolgokra.

A legnagyobb öröm számomra, amikor környezetemből kapom a dicséreteket. És amikor azt látom, hogy anya mennyire boldog.

  • Üzenet a többieknek: Ha akarod, mindenre képes vagy!
  • Üzenet az anyukának a lányától: Szuper vagy, egy igazi harcos!
 

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Kačenka: Az étrend feljegyzése a Dine4Fit alkalmazásba számomra egy játék, amit a mai napig élvezek

15.3.2023 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk

Sokan azt gondolják, hogy a fogyókúra egy büntetés, és azzal a gondolattal vágnak bele, hogy rettenetesen vissza kell fogniuk magukat, túlárazott fogyókúrás termékeket kell vásárolniuk, éhezniük kell, rengeteget kell mozogniuk és mindenről kedvenc ételükről le kell mondaniuk.

Valaki valóban így csinálja, de én nem rajongok érte. Az én filozófiám kicsit más: “Inkább lazábban, de fenntarthatóan.”

Az egész cikk 27.3.2024 0

PhDr. Iva Málková: Hogyan lehetünk ínyencek még a fogyókúra alatt is? PhDr. Iva Málková: Hogyan lehetünk ínyencek még a fogyókúra alatt is?

Manapság a csábító finomságok gazdag kínálata mellett az érzelmek is szerepet játszanak abban, hogy mennyit, mit, miért és hogyan együnk. Hogyan tudnánk meggyőzni az embereket arról, hogy nem csak az a fontos, hogy mit esznek, hanem az is, hogy miért és hogyan esznek?

Fontos megtanulni, hogy az étel nem egy problémamagoldó segédeszköz, amivel megoldjuk azokat a problémákat, amelyek egyáltalán nem is kapcsolódnak hozzá.

Az egész cikk 20.3.2024 0

Hellča Vávrová: Az egészséges életmóddal kilépünk a komfortzónánkból? Hellča Vávrová: Az egészséges életmóddal kilépünk a komfortzónánkból?

Gondolkodtak már valamikor azon, hogy milyen gyakran halljuk a “kilépni a komfortzónából” kifejezést? Az egészséges életmód kontextusában ez a mondás egy egészen új dimenziót kap, főleg a gyermekes anyukák számára, akik megpróbálják összekapcsolni a családi életet a saját testükről és lelkükről való gondoskodással.

De mit is jelent valójában “kilépni a komfortzónából”, és tényleg szükséges-e az egészségesebb életmód eléréséhez?

Az egész cikk 13.3.2024 0