4.4.2024 Dine4fit.hu

Michal (57 éves): Miért szerettem bele a Dine4Fit alkalmazásba

Ma Michal urat mutatjuk be, aki azt állítja, hogy a Dine4Fit alkalmazás többek között még az életét is megmentette.

Elmondása szerint az adott neki reményt, hogy senki sem reménytelen eset. És hogy mindenki áttérhet az egészségesebb életmódra, és főleg helyreállíthatja az önmagával szembeni egészséges kapcsolatot.

Az ő újjáéledésének a története 161 kg-nál kezdődik, amit egy amolyan cseh klasszissal halmozott fel: kapkodás, túlterheltség, és kevés idő maradt önmagára és az egészségére. Ennek a következménye lett aztán a szívelégtelenség, az aritmia, katéterezés, a válás és a család elvesztése.

Magukra ismernek? Akkor sorait olvassák még nagyobb figyelemmel:

Több mint 11 évbe telt, hogy egyenesbe jöjjek. Hiába próbált nekem segíteni több táplálkozási szakértő is, mindig kudarcot vallottam, amikor a sorsomra hagytak. Csak a fent említett alkalmazással kezdtek megváltozni a dolgok. Figyelt rám, és nem bocsátott meg semmit. A piros köröcskék kíméletlenül mutatták, hol van a baj: só, zsír vagy cukor. Az utóbbi egy cukorbetegnek, akik közé én is tartozom, különösen riasztó tud lenni.

És mégis olyan egyszerű volt. Nem kellett mást tennem, mint beolvasni az élelmiszereken megtalálható értékesítési kódot, majd beírni a mennyiséget amennyit ettem. A folyamat gyors és egyszerű. Talán ennek köszönhetően megtanultam mindent őszintén feljegyezni, és nem csalni. Hiszen a legjobban csak saját magamat csapnám be.

Proč jsem se zamiloval do aplikace Kalorické Tabulky

És még tovább haladtam. Vastag vonalat húztam a múltam mögött, és nem kerestem tovább a bűnöst, akit okolhattam volna az átkozott plusz kilókért. Be kell vallanom, még az alkalmazásra is sokszor dühös voltam, amikor nem azt mutatta, amit elképzeltem, és annyira nyomkodtam a mobiltelefonom képernyőjét, hogy még a védőfóliát is ki kellet rajta cseréltetnem.

De az idő haladtával a végére beleszerettem, és elkezdtem megbízni benne – az átláthatósága és a felhasználóbarát felülete miatt. És most figyelem, itt következett be a döntő fordulat: Minél kevésbé voltam dühös, annál jobban kezdtem el több figyelmet szánni az egyes élelmiszerekre. Kezdtem megismerni a makrotápanyagokat – a fehérjéket, a zsírokat, a szénhidrátokat, és hogy is működik mindez.

  • Nem szégyelltem a többiek előtt odasétálni a hűtőhöz, hogy beolvassam a csomagoláson található kódot.

Még beszélgetni is elkezdtem a Dine4Fit alkalmazással, ami furcsa módon oda vezetett, hogy a közeli hozzátartozóim kötekedő megjegyzései is elmaradtak. Nem jó ötlet ingerelni egy olyan bolondot, aki úgy beszél a telefonjához, hogy nem is hívja senki…

jak zhubnout s aplikací Kalorické Tabulky

A tanácsom az Önök számára?

Mindig szánjanak egy kis időt az étkezés után, és jegyezzék fel rendszeresen az ételeket és italokat (a megfelelő hidratálás nagyon fontos). Nekem ma már ez egy rituálé és egy játék. És csak hogy köztünk maradjon, tényleg gyors. Minél jobban kezdtem megérteni a kiegyensúlyozott táplálkozás lényegét, fokozatosan kezdtek eltűnni a piros köröcskék és szép zöld színre váltottak. Az ételek feljegyzéséhez is szükséges egy kicsi gyakorlat.

Nálam lassan ment a fogyás, mert az egyetlen mozgás, amit egészségügyi okok miatt csinálhatok, az a egyszerű séta, de sikerült. És ez a lényeg. A testem egyre jobb állapotba került, mint ahogy a kapcsolatom is saját magammal.

A Dine4Fit segített abban, hogy rögzüljenek nálam a napi szokások apró fontos részletei, és tudjak a szakértőktől teljesen független lenni, akikkel többnyire nem tudunk állandó kapcsolatban lenni. Én ezzel mindig úgy voltam, mint a mondás tartja: “amit a szem nem lát, az a szívnek nem fáj “. Tetszés szerint megtervezhetem az étrendemet, és azonnal ellenőrzés alatt tarthatom. Nem fenyeget az a veszély, hogy feladom, ha bezárul mögöttem a táplálkozási tanácsadó ajtaja.  

Mit mondjak befejezésnek?

Az a hideg és érzéktelenül működő algoritmus, ahogyan a Dine4Fit alkalmazás működik, éjjel-nappal készen áll arra, hogy javítani tudjon az étrendemen úgy, hogy jobban tudjak élni. Ez egyszerűen egy szerelem.

illusztrációs fotó: cz.depositphotos.com

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Igazi motiváció a fogyáshoz – hogyan találjuk meg?

4.4.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly? MUDr. Marie Skalská: Mikortól lehet akár az életünkre is veszélyes a túlsúly?

Azt, hogy a plusz kilók nem tesznek jót az egészségünknek, Hippokratész már 2000 évvel ezelőtt tudta, amikor megfigyelte, hogy a hirtelen halál gyakrabban fordul elő a “kövérebb” embereknél, mint a karcsúbbak esetében.

Azt, hogy saját magunk esetében mi a helyzet a testsúlyunkkal, a legegyszerűbben a testtömegindex, avagy a BMI alapján tudjuk meghatározni. Egy másik, ennél is fontosabb paraméter, ami alapján megítélhetjük a többletkilogrammok súlyosságát, az a derékbőség.

Az egész cikk 10.4.2024 0

Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk Táplálkozási terapeuta, Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Akkor is le lehet fogyni, ha néha lazítunk

Sokan azt gondolják, hogy a fogyókúra egy büntetés, és azzal a gondolattal vágnak bele, hogy rettenetesen vissza kell fogniuk magukat, túlárazott fogyókúrás termékeket kell vásárolniuk, éhezniük kell, rengeteget kell mozogniuk és mindenről kedvenc ételükről le kell mondaniuk.

Valaki valóban így csinálja, de én nem rajongok érte. Az én filozófiám kicsit más: “Inkább lazábban, de fenntarthatóan.”

Az egész cikk 27.3.2024 0

PhDr. Iva Málková: Hogyan lehetünk ínyencek még a fogyókúra alatt is? PhDr. Iva Málková: Hogyan lehetünk ínyencek még a fogyókúra alatt is?

Manapság a csábító finomságok gazdag kínálata mellett az érzelmek is szerepet játszanak abban, hogy mennyit, mit, miért és hogyan együnk. Hogyan tudnánk meggyőzni az embereket arról, hogy nem csak az a fontos, hogy mit esznek, hanem az is, hogy miért és hogyan esznek?

Fontos megtanulni, hogy az étel nem egy problémamagoldó segédeszköz, amivel megoldjuk azokat a problémákat, amelyek egyáltalán nem is kapcsolódnak hozzá.

Az egész cikk 20.3.2024 0