26.6.2024 Dine4fit.hu

Veronika a Dine4Fit-nek: Kövér vidéki lányból újra egy „normális“ csaj

Kedves felhasználók, a Fogyunk és egészségesen táplálkozunk a Dine4Fit segítségével csoport adminisztrátorainak kérésének eleget téve én is úgy döntöttem, hogy megosztom veletek a történetemet.

Legyen ez a jó motiváció mindazoknak, akik mindig csak tétováznak vagy nem mernek lépni.

Veronika pro Kalorické Tabulky: Z tlusté selky zase „normální“ holka

Gyerekkoromban a vékonyabb lányok közé tartoztam, nyugodtan megehettem akár tíz knédlit egy fazék vadast hozzá, egyáltalán nem látszott rajtam. A súlygyarapodás valamikor az érettségi után kezdődött a “felnőtt” élet kezdetével. Mindig is szerettem az ételeket, és nem okozott gondot sokat enni, akár a túlenni magam. Csoda, hogy telítettség miatt alig kaptam levegőt? Esténként kinyitni egy Nutellát és megenni a felét, nem volt nagy dolog. Így volt ez a Tatranky szelettel vagy a Milka csokival is. Semmi gond…

Mintha egy hintában lettem volna

A boldog párkapcsolatban lassacskán felszedtem magamra egy keveset, a válás után pedig a stressz miatt lefogytam. Ez pár évig így ingadozott. Csak a mostani párom mellet (majdnem férjem) híztam meg igazán. Bármit megettem, amit csak akartam, nem érdekelt, hogy sok vagy kevés zöldséget eszek, elég fehérjét eszek-e (mi az a fehérje, hm?). Ha így most visszagondolok, jóformán csak a szénhidrátok és a zsírok tápláltak. Nem csoda, hogy egy rövid időn belül újra éhes lettem.

A terhességemet 82 kg-mal kezdtem, és szüléskor kereken 100 kg voltam. Nem akartam elhinni, hogy a mérleg tényleg háromjegyű számot mutat. Olyan klasszikus mondások jártak a fejemben mindig, mint pl. nem nagy gond, hiszen terhes vagyok, és két ember helyett kell ennem, és nem azzal kell foglalkozni, hogy mit és mennyit eszek, a baba majd megmondja.

Az egészséges ételek fogyasztása nem azt jelenti, hogy az ember le fog fogyni

A szülés után sajnos jött néhány egészségügyi komplikáció, ami miatt el kellett gondolkodnom az étkezési szokásaimon. Ezért úgy döntöttem, hogy többet fogok sétálni és “egészségesen” fogok étkezni. Az igaz, hogy több zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét ettem. De az egészséges táplálkozás nem jelenti azt, hogy az ember automatikusan kalóriadeficitbe kerül és le is fogy. Még egy “egészségesen” táplálkozó ember is hízhat.

Szülés után néhány ismerősömnél felfigyeltem a Dine4Fit alkalmazásra, amit jómagam is letöltöttem. Elkezdtem jegyzetelni, de sosem bírtam tovább két hétnél, a rekordom kb. 3 hónap volt, amikor le is adtam pár kilót (3-6 kg). De aztán megint abbahagytam, és a kilók visszajöttek. Eléggé szkeptikus voltam a Dine4Fit-tel kapcsolatban, őrült rabszolgaságnak tűnt, és végképp nem tudtam elképzelni, hogy sokáig fogom méregetni és feljegyezni az ételeket az alkalmazásba.

Az áttörés 2023 tavaszán jött el, a szeretett húgom esküvőjén

Azt gondoltam, Isten tudja, mennyire nem áll ez jól nekem, de aztán megnéztem néhány fotót magamról, elsírtam magam, és ez tényleg nagyon elszomorított. Nem is én vagyok ez a nagydarab parasztlány, gondoltam magamban.

Az az igazság, hogy sokáig szégyelltem is társaságba járni, és egyáltalán nem éreztem jól magam a bőrömben. Irigyeltem a karcsú lányokat, és nem hittem magamban, hogy képes leszek lefogyni, amihez még a stressz is hozzájárult (a korábbi tapasztalataim alapján).

De ennek ellenére is valami történhetett velem, csak az járt a fejemben, hogy ez így nem mehet tovább, és ha nem akarok boldogtalan lenni, akkor valamit kezdenem kell magammal.

Adtam egy utolsó esélyt a Dine4Fit-nek

És végre összejött! Ki kell emelnem, hogy kezdetben sokat segített az egyik barátnőm, aki szintén jegyzetelt az alkalmazásba, kölcsönösen támogattuk egymást, minden este elküldtük egymásnak a zöld köröcskéket és az étrendünket. Ez egy isteni motiváció volt, amiért hihetetlenül hálás vagyok. Szerintem nagyon fontos, hogy olyan emberek legyenek körülöttünk, akik támogatásukkal segítenek minket, legyen szó akár fogyókúráról vagy bármi másról. A szeretteink támogatása egy igazán jó varázsló. És nekem szerencsém volt, hogy szeretteim mellettem voltak és támogattak.

Feltűnés nélkül mentek le rólam a kilók, szinte észre sem vettem, és máris lement az első 10 kg. Ismerőseim is elkezdtek felfigyelni rám. Ez igazán felmelegítő érzés volt, és motivált is abban, hogy ne adjam fel és érjem el a célom. Nem volt mindig könnyű, a köröcskék sem voltak mindig zöldek, alkalmanként azért tartottam amolyan „cheat day”-t mindenféle megbánás nélkül, amikor tényleg azt ettem, amire kedvet kaptam és már régóta nem ettem.

De mindig örömmel tértem vissza a “Dine4Fit” rendszerhez, és megnyugodtam, hogy kontroll alatt tartom az étkezésemet. Körülbelül háromnegyed év alatt majdnem 25 kg-ot fogytam, és ez év januárja óta a fenntartó fázisban vagyok.

A Dine4Fit megtanított gondolkodni az ételeken

Erre a sikerre büszke vagyok magamra, de nem veszem győzelemnek, és hogy most már bármit megehetek, ami eszembe jut. Szerintem a súly fenntartása sokkal nagyobb kihívás, mint a fogyás. Ezért még nincs vége, éppen ellenkezőleg, folytatom tovább. És csak abban reménykedem, hogy talán három év múlva is így lesz.

A Dine4Fit nem csak arra tanított meg, hogy kontroll alatt tudjam magam tartani, ami nekem megfelelő (ez nem mindenkire vonatkozhat), hanem arra is, hogy másképp gondoljak az ételekre. Az alkalmazásnak köszönhetően megtanultam, hogy mit tartalmaznak az egyes élelmiszerek, és mi a fontos a szervezetemnek, és mi az, amire egyáltalán nincs szükségem, és nem is akarom.

Befejezésképpen szeretnék minden harcosnak céljaik eléréséhez sok erőt és kitartást kívánni, és minden úgy alakuljon, ahogyan szeretnének! Fontos, hogy a prioritásokat a fejünkben döntsük el, és járjunk el aszerint. Senki más nem fogja megtenni helyettünk. És ha esetleg tétováznak, vagy megbotlalnak itt-ott, az egyáltalán nem számít. Hiszen emberek vagyunk, és csak egy életünk van, amit élveznünk kell, nem csak éldegélni.

www.dine4fit.hu szerkesztőség

Egyéb érdekes olvasnivalók:

Eliška figyelmeztet: Ne hasonlítsák össze magukat! A közösségi oldalakon lévő fotók gyakran csak illúziók

26.6.2024 Dine4fit.hu Cikkek, Érdekességek, Hogyan fogyókúrázzunk egészségesen?

Hozzászólások

A hozzászólások nem képviselik a szerkesztők vagy a blog üzemeltetőjének véleményét.

Hozzászólás írása

Kapcsolódó cikkek
Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében? Ing. Barbora Karásková: Mit tehetünk még a jojó-effektus nélküli egészséges fogyás érdekében?

Az előző cikkünkben olvashattak a gyors fogyás kockázatairól, és részletesen ismertettük az egészséges fogyás szabályait és alapelveit. De ez még nem minden.

Melyek azok a további fontos szokások, amelyek nemcsak az egészséges fogyást és folyamatát segítik elő, hanem az optimális testsúly, a lelki egyensúly és az egészség megőrzését is?

Az egész cikk 4.9.2024 0